ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΕΚΤ σκέφτεται το “διαζύγιο” με την Τρόικα

Troika

TroikaΤην αποχώρησή της από την Τρόικα των διεθνών πιστωτών που επιβλέπουν το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

Το σκεπτικό των αξιωματούχων της ΕΚΤ, σύμφωνα με την Handelsblatt, είναι ότι λόγω της εφαρμογής του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, κατά το οποίο η κεντρική τράπεζα θα αγοράζει κρατικά ομόλογα, ενδέχεται να υπάρξει σύγκρουση συμφερόντων.

Η ίδια εφημερίδα αφήνει να εννοηθεί ότι και τα υπόλοιπα μέλη της Τρόικας θα ήταν θετικά στο ενδεχόμενο διάλυσής της, καθώς τόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όσο και η Κομισιόν εξετάζουν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα. Μάλιστα, η Handelsblatt αναφέρει, χωρίς ωστόσο να επικαλείται κάποια πηγή, ότι το ΔΝΤ θέλει να αποχωρήσει από την Τρόικα το συντομότερο δυνατό, ενώ και ο επικεφαλής της Κομισιόν Jean-Claude Juncker θα προτιμούσε έναν άλλο τρόπο ελέγχου.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + 14 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η ΕΚΤ σκέφτεται το "διαζύγιο" με την Τρόικα! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%cf%84-%cf%83%ce%ba%ce%ad%cf%86%cf%84%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b6%cf%8d%ce%b3%ce%b9%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%cf%81%cf%8c/