ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα θέλει να αντλήσει 10 δισ. ευρώ μέσω εντόκων


xrimataΗ ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να αιτηθεί την υπέρβαση του ορίου των 15 δισ. ευρώ στις εκδόσεις εντόκων γραμματίων για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, σύμφωνα με την «Καθημερινή». 

Να αιτηθεί την υπέρβαση του ορίου των 15 δισ. ευρώ στις εκδόσεις εντόκων γραμματίων προτίθεται η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η ελληνική πλευρά θα ζητήσει την έκδοση εντόκων γραμματίων ύψους 10 δισ. ευρώ για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές και να επέλθει οριστική συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι το αίτημα έχει υποβληθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη κατά τις συναντήσεις που είχε στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν και τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Πάντως, σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι Ευρωπαίοι για την ώρα εμφανίζονται διστακτικοί απέναντι στην πρόταση της Αθήνας, με δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει συστήσει στις ελληνικές τράπεζες – κύριους αγοραστές των ελληνικών τίτλων – να μην επενδύσουν εκ νέου σε έντοκα γραμμάτια, στο πλαίσιο της προσεκτικής διαχείρισης της ρευστότητάς τους.

Επιπλέον, η «Καθημερινή» αναφέρει πως η ελληνική κυβέρνηση ζητά επίσης την άμεση εκταμίευση των κερδών που έχουν αποκομίσει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν.

Το εν λόγω ποσό, που ανέρχεται σε 1,8 δισ. είναι συνδεδεμένο με την ανολοκλήρωτη αξιολόγηση της τρόικα.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η Ελλάδα θέλει να αντλήσει 10 δισ. ευρώ μέσω εντόκων! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bb%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9-10-%ce%b4%ce%b9%cf%83-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e-%ce%bc%ce%ad/