ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» σε όλα από τον Σόιμπλε. Τι ζήτησε ο Βαρουφάκης;

Soible & Varoufakis

Soible & VaroufakisΕνώ οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Ελλάδας συμφώνησαν ότι διαφωνούν, ο κ. Βαρουφάκης παραδέχτηκε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί με το 65% των μέτρων και μεταρρυθμίσεων του υφιστάμενου μνημονίου. 

Όχι σε «κούρεμα» του χρέους, όχι στην διάλυση της Τρόικας, όχι σε πίστωση χρόνου χωρίς πρόγραμμα. Αμετακίνητος εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την πολυαναμενόμενη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη.

Το τετ-α-τετ πραγματοποιήθηκε σε μάλλον ψυχρό και αναγνωριστικό κλίμα ενώ η κοινή δέσμευση των δύο ανδρών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε μια ενωμένη Ευρώπη. Σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα το χάσμα παραμένει αγεφύρωτο.

Ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε στη συνομιλία με τον κ. Βαρουφάκη τονίζοντας ότι ο δρόμος για την Ευρώπη δεν είναι απλός, ενώ της Ελλάδας ήταν ο πιο δύσκολος και γι’ αυτό το λόγο πρέπει όλοι να δείχνουν σεβασμό στις προσπάθειές της. Παρά τις προσπάθειες, ωστόσο, ,υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν, συμπλήρωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ, τόνισε ο κ. Σόιμπλε, υπογραμμίζοντας όμως ότι δεν συμφωνεί με τον κ. Βαρουφάκη για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό, καθώς τάσσεται υπέρ της διαπραγμάτευσης της ελληνικής πλευράς με την Τρόικα, κάτι που η Αθήνα αποκλείει από την πλευρά της. Επίσης, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την ανάγκη για ενίσχυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, προσθέτοντας ότι για να αλλάξει το υφιστάμενο πρόγραμμα πρέπει να υπάρξει ένα καινούριο το οποίο θα διασφαλίζει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Δεν τίθεται θέμα κουρέματος, επισήμανε ο κ. Σόιμπλε.

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρουφάκης είπε με νόημα ότι οι δύο τους δεν συμφώνησαν καν ότι διαφωνούν και τόνισε ότι αυτό που θέλει η Ελλάδα είναι να σταματήσει η ταπείνωση, χαρακτηρίζοντας λάθος το πρώτο πακέτο διάσωσης. Μπορείτε να περιμένετε λογικές προτάσεις από μας που θα είναι προς όφελος όλης της Ευρώπης, μπορείτε να περιμένετε μία φρενίτιδα λογικής, πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στο υφιστάμενο πρόγραμμα λέγοντας ότι το 65% των μέτρων και μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει, είναι κινήσεις που δεν θέλει να ακυρώσει η νέα κυβέρνηση.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
«Όχι» σε όλα από τον Σόιμπλε. Τι ζήτησε ο Βαρουφάκης;! https://www.insurancedaily.gr/%cf%8c%cf%87%ce%b9-%cf%83%ce%b5-%cf%8c%ce%bb%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%83%cf%8c%ce%b9%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%b5-%cf%84%ce%b9-%ce%b6%ce%ae%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5/