Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ανασφάλιστα: Σε βράχο προσέκρουσε το Υπουργείο Οικονομικών


Προς το απόλυτο αδιέξοδο φαίνεται ότι οδηγείται για μία ακόμη φορά η προσπάθεια των ασφαλιστικών εταιρειών να περιορίσουν τα ανασφάλιστα οχήματα στην χώρα.

του Πλάτωνα Τσούλου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, το υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να προβεί σε νέες διασταυρώσεις των διαθέσιμων βάσεων δεδομένων με τα στοιχεία των κυκλοφορούντων και των ασφαλισμένων οχημάτων, πολύ δε περισσότερο δεν προτίθεται να επιβάλει κυρώσεις σε όσους οδηγούς δεν διαθέτουν σήμα ασφάλισης. 

Ένα από τα βασικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει το υπουργείο και άρα κι η ασφαλιστική αγορά για την εφαρμογή του νόμου είναι ότι, με βάση τα ισχύοντα κάθε πρόστιμο πρέπει να επιδίδεται στον παραβάτη από το αστυνομικό όργανο και όχι με την αποστολή e-mail από την αρμόδια αρχή. Στην πράξη αυτό καθιστά αδύνατη την κοινοποίηση δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων προστίμων σε ανασφάλιστους οδηγούς.

Η δυσλειτουργία του ισχύοντος συστήματος, όπως κι άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να επιβάλει το νόμο, έχουν οδηγήσει σε νέα αύξηση των ανασφάλιστων οχημάτων. Αν και επίσημα στοιχεία δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, στελέχη της αγοράς ανεβάζουν τον αριθμό των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν δίχως σήμα ασφάλισης στα 400.000, από τα περίπου 200.000 που ήταν πριν από αρκετούς μήνες


2 Comments

2 Σχολια

 1. Ilias

  Feb 13, 2020 at 10:27 AM

  Δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κράτος αυτό που ζούμε Τελειώσαμε
  Δηλαδή στις άλλες χώρες ( πχ Ελβετία που όταν διπλοπαρκάρεισ πχ σου τραβάνε μια φωτό και τρώς 500 στη Εφορία σου κατευθείαν, η στο Λονδίνο που αν σε πιάσει κάμερα να περάσεις 1 μίλι το όριο ταχύτητας δεν προλαβαίνεις να πεις το ονομά σου και έχει πάει το πρόστιμο σπίτι σου ) εκεί δεν είναι κράτη αυτά και είμαστε εμει΄σ?

  • Νίκος

   Feb 13, 2020 at 1:21 PM

   Περνιέσαι για ….Ελβετός???
   Ή μήπως στην Ελβετία υπάρχουν οι δεκάδες “χρεοκοπημένες” Ιδιωτικές Ασφαλιστικές εταιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα?

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − ten =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ανασφάλιστα: Σε βράχο προσέκρουσε το Υπουργείο Οικονομικών! https://www.insurancedaily.gr/anasfalista-se-vracho-prosekroyse-to-y/