ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

BofA Merrill Lynch: Τέσσερα σενάρια για τις ελληνικές τράπεζες


image12

Αυξάνεται η πιθανότητα να χρειαστούν νέα κεφάλαια οι ελληνικές τράπεζες εξαιτίας του αυστηρότερου πλαισίου απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της ενδεχόμενης εφαρμογής προγραμμάτων ελάφρυνσης χρέους για τους δανειολήπτες στην Ελλάδα. 

Αυτό αναφέρει σε έκθεσή της η Bank of America Merrill Lynch, παραθέτοντας τέσσερα πιθανά σενάρια – εκ των οποίων τα τρία οδηγούν σε νέες ΑΜΚ – και παράλληλα μειώνει τις τιμές-στόχους για τις τραπεζικές μετοχές.

Πιο αναλυτικά, οι αναλυτές της BofA ML μειώνουν τις τιμές-στόχους για τις μετοχές των Alpha Bank, Eurobank και Τρ. Πειραιώς κατά 48% στα 0,30 ευρώ, 47% στα 0,10 ευρώ και 66% στα 0,33 ευρώ αντίστοιχα, δίνοντας σύσταση «buy» για την Alpha Bank, «neutral» για τη Eurobank και «underperform» για την Τρ. Πειραιώς.

Τέσσερα είναι τα πιο πιθανά σενάρια σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο:

1.Σταδιακή ανάκαμψη του κλίματος και της οικονομικής κατάστασης των τραπεζών τη διετία 2016-17, χωρίς να χρειαστούν νέα κεφάλαια. Σε αυτό το σενάριο η BofA «βλέπει» περιθώρια ανόδου της τάξης του 65%-89% για τις τραπεζικές μετοχές.

2.Θα χρειαστούν νέα κεφάλαια λόγω της εξαίρεσης του επιλέξιμου αναβαλλόμενου φόρου από τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών. Σε αυτή την περίπτωση οι κεφαλαιακές ανάγκες τοποθετούνται μεταξύ 1,6-3 δισ. ευρώ για κάθε τράπεζα.

3.Θα χρειαστούν νέα κεφάλαια λόγω της αύξησης των προβλέψεων ελέω ΕΚΤ. Τα κεφάλαια εκτιμώνται μεταξύ 2,1-5,5 δισ. ευρώ για κάθε τράπεζα.

4.Θα χρειαστούν κεφάλαια λόγω των αρνητικώ επιπτώσεων από την αλλαγή του εγχώριου ρυθμιστικού πλαισίου που θα ανάγκαζε τις τράπεζες να προβούν σε διαγραφές δανείων. Σε αυτό το σενάριο οι κεφαλαιακές ανάγκες ανέρχονται σε 1,6-2,4 δις. ευρώ για κάθε τράπεζα και έκδοση νέων μετοχών για το 32%-53% των μετοχών.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
BofA Merrill Lynch: Τέσσερα σενάρια για τις ελληνικές τράπεζες! https://www.insurancedaily.gr/bofa-merrill-lynch-%cf%84%ce%ad%cf%83%cf%83%ce%b5%cf%81%ce%b1-%cf%83%ce%b5%ce%bd%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82/