ΔΙΕΘΝΕΙΣ

DB: «Βλέπει» αξία στις ελληνικές τράπεζες παρά την αβεβαιότητα


Deutsche BankΜειώνουν τις τιμές-στόχους οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας και δίνουν σύσταση «buy». Η πολιτική αβεβαιότητα «σκοτώνει» τις καταθέσεις. Κορυφαία επιλογή η Εθνική.

Στην υποβάθμιση των τιμών-στόχων για τις ελληνικές τράπεζες προχωρά η Deutsche Bank, λαμβάνοντας υπόψη την πολιτική αβεβαιότητα. H γερμανική τράπεζα εκτιμά ότι εντέλει θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των πιστωτών και της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ προβλέπει ότι οι καταθέσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα μειωθούν 5% μέσα στο 2015.

Για την Alpha Bank, η Deutsche Bank δίνει τιμή-στόχο 0,60 ευρώ από 0,90 ευρώ προηγουμένως, για την Eurobank μειώνει την τιμή-στόχο στα 0,25 ευρώ από 0,60 ευρώ και για την ΕΤΕ τοποθετεί την τιμή-στόχο στα 2 ευρώ από 4 ευρώ προηγουμένως. Και για τις τρεις τραπεζικές μετοχές η DB διατηρεί σύσταση «buy».

Η γερμανική τράπεζα εκτιμά ότι η πολιτική αβεβαιότητα πλήττει σε σημαντικό βαθμό το τραπεζικό σύστημα, τόσο σε επίπεδο δανείων και καταθέσεων όσο και σε ότι αφορά την συμπεριφορά των «κόκκινων» δανείων. Η DB «βλέπει» μείωση του όγκου των καταθέσεων κατά 5% μέσα στο 2015 και των δανείων κατά 3%. Τα συνολικά έσοδα τοποθετούνται αυξημένα κατά μόλις 4% φέτος, ωστόσο ο ικανοποιητικός έλεγχος των δαπανών αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση τα προ-προβλέψεων κέρδη κατά 26%.

«Η ΕΤΕ διαθέτει την πιο ισχυρή ρευστότητα στον κλάδο, κάτι που αντανακλά το παραδοσιακό της χαρακτήρα και την λιγότερο επιθετική επέκτασή της τα χρόνια πριν την κρίση. Εξαιρώντας την Finansbank, οι δραστηριότητες στην Ελλάδα και στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης διαπραγματεύονται σε 0,25 της λογιστικής αξίας. Η αναμενόμενη πώληση μειοψηφικού ποσοστού της τουρκικής θυγατρικής εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τους κεφαλαιακούς δείκτες κατά 2-3 ποσοστιαίες μονάδες. Η Alpha Bank εκτιμούμε ότι αποτελεί πρόταση χαμηλότερου ρίσκου από τον ανταγωνισμό, δεδομένης της προβλεπόμενης επιστροφής της σε κερδοφορία το 2015, της ισχυρότερης κεφαλαιακής της βάσης και της σημαντικής κάλυψης των προβλέψεων. Η Eurobank αναμένεται να επιστρέψει σε κερδοφορία το 2016. Αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο dilution λόγω του μεγάλου όγκου αναβαλλόμενων φορολογικών πιστώσεων και ανοίγει την πόρτα για την αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών του δημοσίου».


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
DB: «Βλέπει» αξία στις ελληνικές τράπεζες παρά την αβεβαιότητα! https://www.insurancedaily.gr/deutsche-bank-%ce%b2%ce%bb%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%b1%ce%be%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%84%cf%81%ce%ac%cf%80%ce%b5/