Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Δίωξη Ανδρέα Μαρτίνη για μίζες


Μαρτίνης - ντυναν

Ο κ. Ανδρέας Μαρτίνης, τέσσερα χρόνια μετά την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και δύο χρόνια μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, βρίσκεται αντιμέτωπος με την ποινική δικαιοσύνη για υπόθεση δωροδοκίας του κατά την προμήθεια του εξοπλισμού του «Ντυνάν».

Οι επίκουροι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς κ.κ. Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος για περίπου δύο χρόνια με εντολή της εισαγγελέως διαφθοράς κυρίας Ελένης Ράικου αναζητούσαν επίμονα την άκρη του νήματος της ζοφερής αυτής υπόθεσης διαφθοράς.

Η πρώτη ανάγνωση των στοιχείων  που έχουν συλλέξει λοιπόν, καταδεικνύει μεγάλο βαθμό εμπλοκής του άλλοτε ισχυρού άνδρα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) και του κοινωφελούς ιδρύματος «Ντυνάν», της συζύγου του, Γεωργίας, αλλά κι ενός ακόμη συγγενικού τους προσώπου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «μαύρο χρήμα» ποσού 3,1 εκατ. μάρκων μπήκε στους λογαριασμούς του Ανδρέα Μαρτίνη και της συζύγου του από τη γερμανική εταιρία «Hospitalia International» με την δέσμευση, ο κ. Μαρτίνης, ως πρόεδρος του ΔΣ να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης να επιλέξουν τα προϊόντα του γερμανικού κολοσσού για τον εξοπλισμό του νοσοκομείου.

Σκοπός τους ήταν να εντοπίσουν το «μαύρο χρήμα» για να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία για ξέπλυμα, κάτι που τελικά κατάφεραν όταν έλαβαν τις απαντήσεις σε αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν αποστείλει στο εξωτερικό.

Από τα στοιχεία που έλαβαν, χαρτογράφησαν τις διαδρομές της μίζας η οποία ακολούθησε μία δαιδαλώδη διαδρομή μέσα από τραπεζικούς λογαριασμούς offshore εταιρειών πριν διοχετευτεί στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας και «επενδυθεί» σε ακίνητη περιουσία. Κάτοχοι των ενοχοποιητικών λογαριασμών διαπιστώθηκε ότι ήταν ο ίδιος ο κ. Μαρτίνης και η σύζυγός του, όπως και ένα ακόμη συγγενικό τους πρόσωπο.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + eleven =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Δίωξη Ανδρέα Μαρτίνη για μίζες! https://www.insurancedaily.gr/dioksi-andrea-martini-gia-mizes/