ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
ergo-my-ome-728-90jpg
Home Ειδήσεις Υγεία

«THE GLOBAL WELLNESS ECONOMY: From opportunity to a successful development»

Διεθνές Φόρουμ Οικονομίας της Ευεξίας

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
26/01/2023 - Updated on 30/01/2023
in Υγεία
A A
Οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης και Χριστίνα Ταμπουρέα

Οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης και Χριστίνα Ταμπουρέα

Share on Facebook

Η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί χώρα Ευεξίας, και οι διεθνείς παρατηρητές και εμπειρογνώμονες συμφωνούν σ αυτό, αξιολογώντας την πορεία των πρωτοβουλιών που ελήφθησαν για την χώρα από το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ.

Τους λόγους και τους παράγοντες που, παρόλα αυτά, η Ελλάδα δεν έχει λάβει ακόμη την ταυτότητα της «χώρας Wellness», συζήτησαν οι κορυφαίοι διεθνώς εμπειρογνώμονες και διαμορφωτές της παγκόσμιας κοινής γνώμης στον τομέα του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας, που προσεκλήθησαν από την ΕΛΙΤΟΥΡ στο 1ο Υβριδικό Παγκόσμιο Φόρουμ Οικονομίας Ευεξίας «Από την Ευκαιρία σε μια Επιτυχή Ανάπτυξη – Η Ελληνική Περίπτωση» .

Ο Προέδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ, Περιφερειάρχης Αττικής και Προέδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι η ανάδειξη της Ελλάδας, ως Προορισμού Ευεξίας και Υγείας, οφείλει και δικαιούται να είναι αντάξια προς την κορυφαία δημοτικότητα της χώρας στο παγκόσμιο τουριστικό κοινό∙ και έθεσε το ερώτημα γιατί η Ελλάδα δεν έχει ενταχθεί ακόμη στους Παγκόσμιους χάρτες Τουρισμού Ευεξίας και Υγείας . Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της ΕΛΙΤΟΥΡ για εξωστρέφεια και τις συνέργειες που έχουν δρομολογηθεί σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, για προβολή των πακέτων, υπηρεσιών , και προορισμών Τουρισμού Υγείας της χώρας στο παγκόσμιο κοινό. Ο πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ έκανε ειδική αναφορά στο θερμαλιστικό πλούτο της Ελλάδας, τις 850 ιαματικές πηγές που βρίσκονται ανά την επικράτεια, ως ένα ιδιαίτερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, με δεδομένο ότι διεθνώς οι θερμές πηγές και οι αρχαίες λουτροπόλεις αποτελούν ισχυρό κίνητρο προσέλκυσης ταξιδιωτών στους προορισμούς ευεξίας. Ο κ. Πατούλης έδωσε έμφαση στην συνέργεια της ΕΛΙΤΟΥΡ με την Enterprise Greece, ως Εθνικό Διαμεσολαβητικό Εταίρο για τη δικτύωση των ελληνικών και ξένων φορέων, που επιθυμούν να συ στρατευτούν σε κοινές επιχειρηματικές δράσεις, για την ανάπτυξη δομών φιλοξενίας που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας και ευεξίας.

Διαβάστε Επίσης

ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Έλεγχος ΣΜΝ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας

ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Έλεγχος ΣΜΝ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας

Sep 1, 2025
ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: 10 checkup δώρο στο Instagram για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, με μήνυμα

ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: 10 checkup δώρο στο Instagram για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, με μήνυμα

Apr 10, 2025
Γιώργος Πατούλη
Ο Γιώργος Πατούλη

«Η Ελλάδα, ήταν ο πρώτος τόπος της γης που η Ευεξία περιεγράφηκε επιστημονικά από την αρχαιότητα, ως η καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση σώματος και πνεύματος που μπορεί ο άνθρωπος να αποκτήσει και να διατηρήσει, κατά τον Ιπποκράτη. Διεκδικούμε, λοιπόν σήμερα, ως Ελλάδα, την ταυτότητα της “αυθεντικότητας” της εμπειρίας της Ευεξίας. Μια και οι πρώτοι Προορισμοί Τουρισμού Υγείας της Δύσης, τα πρώτα σπα του κόσμου, ήταν οι Ιαματικές πηγές της αρχαίας Ελλάδας: τα Ασκληπιεία, που θεράπευαν Ολιστικά, Ψυχή, Πνεύμα και Σώμα, κύριες προσεγγίσεις της σύγχρονης επιστήμης της Ευεξίας» επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ στην ομιλία του.

Στην ανάδειξη της «γνησιότητας» της έννοιας Ευεξίας ως μακράς παράδοσης στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την Μεσογειακή διατροφή και τον ιστορικό πλούτο της χώρας που γέννησε την Ιατρική Επιστήμη, συμφώνησαν οι διεθνείς ομιλητές , ως προς την χάραξη στρατηγικής εξωστρέφειας για την προσέλκυση ταξιδιωτών Ευεξίας. Η Susie Ellis, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ευεξίας συμφώνησε με τον Προέδρο της ΕΛΙΤΟΥΡ κ. Πατούλη για την ταυτότητα της «αυθεντικότητας» της Ελληνικής Ευεξίας, στην οποία η ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού Ευεξίας μπορεί να επενδύσει. Και πρότεινε να ενταχθεί η Ελλάδα στην Παγκόσμια Γεωγραφία της Ευεξίας. «Οι έννοιες της Ευφορίας, της Ευδαιμονίας, της Ολιστικής Θεραπείας, που χρησιμοποιούνται αυτούσια ελληνικές στο παγκόσμιο λεξικό Ευεξίας», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Ελλις, «-όπως και ο Ιπποκράτης, και οι αρχαίες λουτροπόλεις-, είναι κλειδιά για την προσέλκυση του παγκόσμιου ταξιδιωτικού κοινού Υγείας και Ευεξίας».

οι κ.κ. Γιώργος Πατούλης και Άντζελα Γκερέκου
Οι κ.κ. Γιώργος Πατούλης και Άντζελα Γκερέκου

«Στην Ελλάδα, την χώρα του Ευ Ζην, ο ιατρικός κόσμος αντιλήφθηκε πρώτος, την τεράστια δυναμική, που κουβαλά στο DNA του ο τομέας της Υγείας στην Ελλάδα. Και εδώ αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια στον κο. Πατούλη, καθώς και σε πολλούς από εσάς. Σε αυτή την προσπάθεια, που επιτελείται αυτή τη στιγμή ο ΕΟΤ λειτουργεί και θα λειτουργεί ως ένας δυνατός επικοινωνιακός δίαυλος προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού Υγείας και Ευεξίας προς τις διεθνείς αγορές» δήλωσε η Γενική Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου στην τοποθέτησή της.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της ΕΛΙΤΟΥΡ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης υπό την αιγίδα του Enterprise Greece , του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Αττικής και ανέδειξε τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, με την συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από τον επενδυτικό χώρο. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κυρία Andreea Moraru, Περιφερειακή Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Μεταξύ των παγκοσμίου φήμης ομιλητών ήταν ο Keith Pollard Διευθυντής του International Medical Travel Journal (IMTJ) και σύμβουλος της LaingBuisson, ο Laszlo Puczkó Στρατηγικός αναλυτής και Μέντορας Φιλοξενίας, Ψυχαγωγίας και Αναψυχής, Υγείας, Ιατρικής, Ευεξίας, η Anna Bjurstam μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Συνόδου Ευεξίας, Στρατηγική Αναλύτρια και Συμβουλος Six Senses and Raison d’Etre,, ο Prem Jagyasi, βραβευμένος από τους Times, Εxpert στον Ιατρικό Τουρισμό, τα Θέρετρα Ευεξίας και την Παγκόσμια Υγεία, και αρκετοί άλλοι.

οι κυρίες Καλλιόπη Καλαϊτζή, MD, MSc, PhD(c), Physical Medicine and Rehabilitation, Lifestyle Medicine and Culinary Coaching και η Χριστίνα Ταμπουρέα, Αντιπρόεδρος της ELITOUR
Οι κυρίες Καλλιόπη Καλαϊτζή, MD, MSc, PhD(c), Physical Medicine and Rehabilitation, Lifestyle Medicine and Culinary Coaching και η Χριστίνα Ταμπουρέα, Αντιπρόεδρος της ELITOUR

Από την πλευρά της Ελλάδας συμμετείχε ως ομιλήτρια επίσης η Γενική Διευθύντρια του ΣΕΤΕ Μαρία Γάτσου, ως ομιλητής ο Μαρίνος Γιαννόπουλος, CEO της Enterprise Greece, και, ως συντονιστής, ο διεθνούς καριέρας Νίκος Κουρεμένος Σύμβουλος Ευεξίας Raison d’Etre Global Spa Consultancy.

Από πλευράς της ΕΛΙΤΟΥΡ μίλησαν ο Κωνσταντίνος Πάντος, Ιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής της κλινικής Γένεσις Αθηνών, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, και ο Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Kαθηγητής Δερματολογίας και Πρόεδρος της Ιπποκράτειας Aκαδημίας Iαματικής Iατρικής και της Παγκόσμιας Aκαδημίας Kινέζικης και Συμπληρωματικής Iατρικής.

Η Οργανωτική Επιτροπή συγκροτήθηκε από τον κ. Πέτρο Μαμαλάκη, Γενικό Γραμματέα της ΕΛΙΤΟΥΡ, την κ. Βάκη Πάκα, Επικεφαλής Επιτροπής Εξωστρέφειας και Δικτύωσης με Θεσμικούς Φορείς της ΕΛΙΤΟΥΡ και τον κ. Γιώργο Κακουλίδη, Επικεφαλής Επιτροπής Χρηματοδοτήσεων ΕΛΙΤΟΥΡ, ενώ το συντονισμό της 3ης περιόδου και το κλείσιμο των διεργασιών του Forum ανέλαβε η Χριστίνα Ταμπουρέα, Αντιπρόεδρος της ELITOUR και Group Chief CCO Ομίλου ΙΑΣΩ.

Το συνέδριο μπορεί να παρακολουθήσει κανείς στον ισότοπο https://wellnesseconomyforum.welcometravel.gr/

Tags: ΙΑΣΩ - ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
icsbanner-insurance-daily-111png

Related Posts

Παρουσίαση του βοηθού AI από το υπουργείο Υγείας
Υγεία

Παρουσίαση του βοηθού AI από το υπουργείο Υγείας

by Insurancedaily editorial team
Dec 12, 2025
Πανευρωπαϊκή Πρωτιά του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών σε Ερευνητική θεραπεία για τον Καρκίνο του Προστάτη
Υγεία

Πανευρωπαϊκή Πρωτιά του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών σε Ερευνητική θεραπεία για τον Καρκίνο του Προστάτη

by Insurancedaily editorial team
Dec 11, 2025
Από την Αθήνα στη Φλωρεντία live-streaming: Η Αθηναϊκή Γενική Κλινική στο επίκεντρο του συνεδρίου “Floretina 2025”
Υγεία

Από την Αθήνα στη Φλωρεντία live-streaming: Η Αθηναϊκή Γενική Κλινική στο επίκεντρο του συνεδρίου “Floretina 2025”

by Insurancedaily editorial team
Dec 10, 2025
Στην πρώτη γραμμή για το RebrainGreece o Όμιλος ΙΜΙΤΗΕΑ
Υγεία

Στην πρώτη γραμμή για το RebrainGreece o Όμιλος ΙΜΙΤΗΕΑ

by Insurancedaily editorial team
Dec 3, 2025
Αίσθημα Κόπωσης: Πότε είναι ανησυχητικό;
Υγεία

Αίσθημα Κόπωσης: Πότε είναι ανησυχητικό;

by Insurancedaily editorial team
Dec 1, 2025
Αβέβαιη η μελλοντική διαθεσιμότητα των καινοτόμων φαρμάκων στην πατρίδα μας
Υγεία

Αβέβαιη η μελλοντική διαθεσιμότητα των καινοτόμων φαρμάκων στην πατρίδα μας

by Insurancedaily editorial team
Dec 1, 2025
Ευρωκλινική Παίδων: Με εντυπωσιακή συμμετοχή ολοκληρώθηκε η 21η Επιστημονική Ημερίδα
Υγεία

Ευρωκλινική Παίδων: Με εντυπωσιακή συμμετοχή ολοκληρώθηκε η 21η Επιστημονική Ημερίδα

by Insurancedaily editorial team
Nov 28, 2025
Όμιλος ΗΜΙΤΗΕΑ: Η μεγάλη συνάντηση των νοσηλευτών στη Θεσσαλονίκη
Υγεία

Όμιλος ΗΜΙΤΗΕΑ: Η μεγάλη συνάντηση των νοσηλευτών στη Θεσσαλονίκη

by Insurancedaily editorial team
Nov 26, 2025
Το Affidea NeuraCare φέρνει επανάσταση στις παθήσεις του εγκεφάλου
Υγεία

Το Affidea NeuraCare φέρνει επανάσταση στις παθήσεις του εγκεφάλου

by Insurancedaily editorial team
Nov 26, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
300x250-banner4-all-safegif
300x250gif
technopan-koufomata-pvcpng

TOP#5 Insurancedaily

  • Groupama: Η νέα ομάδα που θα ηγηθεί του Αποκλειστικού Δικτύου

    Groupama: Η νέα ομάδα που θα ηγηθεί του Αποκλειστικού Δικτύου

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • 1.600 θάνατοι και 20 δις δολ. ζημιές από τις πλημμύρες σε Ν-ΝΑ Ασία

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Αγωγή κατά του ChatGPT σε υπόθεση ανθρωποκτονίας & αυτοκτονίας (video)

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης στην εκδήλωση της KPMG για το μέλλον της ασφάλισης στην Ελλάδα

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ