ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
eurolife-728x90-1gif
Home Ειδήσεις

Growth Awards 2019: Η Eurobank και η Grant Thornton επιβραβεύουν την επιχειρηματική αριστεία

Βίκυ Γερασίμου by Βίκυ Γερασίμου
18/03/2019
in Ειδήσεις
A A
Growth Awards 2019: Η Eurobank και η Grant Thornton επιβραβεύουν την επιχειρηματική αριστεία
Share on Facebook

Για τρίτη διαδοχική χρονιά, η Eurobank και η Grant Thornton, απένειμαν τα Βραβεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας “Growth Awards” βραβεύοντας, συνολικά, επτά (7) ελληνικές επιχειρήσεις για τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούν, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας νέας προοπτικής στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή. Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία κέντρου ψηφιακής γνώσης και διασύνδεσης για επιχειρηματίες, μια νέα πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Eurobank, θέτοντας στην υπηρεσία των επιχειρήσεων, χωρίς κόστος, πληροφορίες, εργαλεία και το συνολικό ψηφιακό οικοσύστημα της Τράπεζας για τη δική τους ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, με τη συνεργασία κορυφαίων εταίρων και συνεργατών, όπως η Google. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η κα Inma Martinez, Venture Partner της εταιρίας Deep Science Ventures, η οποία αναφέρθηκε στο ρόλο που θα διαδραματίσει η τεχνητή νοημοσύνη στο άμεσο μέλλον και στην τεχνολογική μετάβαση των επιχειρήσεων στον 21ο αιώνα.

Η κα I. Martinez ανέπτυξε την αναμενόμενη συνεργασία ανθρώπων και μηχανών και τις μεγάλες προκλήσεις στο πλαίσιο της μετάβασης από την εποχή του IQ στην εποχή του EQ, αναδεικνύοντας την αξία της ανθρώπινης, δημιουργικής σκέψης. Στις τοποθετήσεις τους, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, κ. Νικόλαος Καραμούζης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton, κ. Βασίλειος Καζάς, αναφέρθηκαν στη σύνδεση και τον καταλυτικό ρόλο της υγιούς επιχειρηματικότητας με την ανάπτυξη και την προοπτική της χώρας. «Οι επιχειρήσεις που βραβεύονται σήμερα αντιπροσωπεύουν μια ελληνική επιχειρηματική κοινότητα που μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για ένα καλύτερο αύριο, μια νέα, εξωστρεφή και δυναμική ελληνική επιχειρηματικότητα, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης μιας ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης» σημείωσε ο κ. Ν. Καραμούζης, προσθέτοντας ωστόσο, πως «οι δυνατότητες της Ελλάδας για παραγωγική ανασυγκρότηση είναι μεγάλες, αρκεί όμως παράλληλα να πείσουμε πως θα αποφύγουμε τα ίδια λάθη, ότι το πολιτικό σύστημα έχει αφήσει πίσω του τον ασύδοτο και ανεύθυνο λαϊκισμό και ότι είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε και να εμβαθύνουμε τις αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις».

Διαβάστε Επίσης

To AI στην ασφάλιση φέρνει ταχύτητα και ακρίβεια, στοιχεία ανέφικτα μέχρι σήμερα

ΕΣΑΠΕ – ΕΙΑΣ: Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Ηγεσίας και Πωλήσεων στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, AI»

Sep 4, 2025
Το ασφαλιστικό κενό απαιτεί θεσμικές λύσεις και συλλογική προσέγγιση  

Το ασφαλιστικό κενό απαιτεί θεσμικές λύσεις και συλλογική προσέγγιση  

Sep 4, 2025

Όπως υπογράμμισε ο κ. Β. Καζάς, «Επιβραβεύουμε την αριστεία των ελληνικών επιχειρήσεων, συνδυάζοντας τη λογική των αριθμών με το ανθρώπινο αποτύπωμα. Με πνεύμα καινοτομίας και όραμα για το μέλλον, οι ελληνικές επιχειρήσεις, όχι μόνο επιβίωσαν, αλλά κατάφεραν να παραμείνουν κερδοφόρες, να αναπτύξουν τις εργασίες τους και να δώσουν ξανά προοπτική στην οικονομία. Συνεχίζουμε σταθερά να στηρίζουμε τους πρωταγωνιστές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και κάθε προσπάθεια που δημιουργεί αξία, νέες θέσεις εργασίας και ένα καλύτερο αύριο για τους νέους. Παραφράζοντας τον αλεξανδρινό ποιητή «πάλ’ εις μικρόν γενναίοι» ευελπιστούμε ότι και του χρόνου θα έχουμε πολλές και ενδιαφέρουσες υποψηφιότητες με ξεκάθαρο όραμα για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Στο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φ. Καραβίας, αναφέρθηκε στην αξία του θεσμού των “Growth Awards” και στη συμπόρευση με την Grant Thornton, με κύριο στόχο την επιβράβευση επιχειρήσεων που αποτελούν την κινητήρια δύναμη της χώρας στην πορεία της προς την ανάπτυξη: «Είστε επιχειρήσεις που επενδύσατε στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία, στην έρευνα, στα νέα προϊόντα. Και πετύχατε, στηρίζοντας την απασχόληση, φτιάχνοντας ποιοτικές θέσεις εργασίας μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, δημιουργώντας συγχρόνως αξία για τους μετόχους σας. Θέλουμε να είμαστε σταθεροί σύμβουλοι και συνεργάτες, σε όλες τις φάσεις της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Και σήμερα, τόσο εμείς όσο και εσείς, έχουμε μπροστά μας μια πρόκληση που πηγαίνει πέρα από τη συγκυρία ή τη χώρα μας. Σε όλο τον κόσμο ζούμε μια 4η βιομηχανική επανάσταση, που προκύπτει από την εξέλιξη, τη διείσδυση και τη συγχώνευση των νέων τεχνολογιών σε όλες τις φάσεις της παραγωγής (…). Τα τελευταία τρία χρόνια επενδύσαμε πάνω από €150 εκ. για τις τεχνολογικές μας υποδομές, γιατί έχουμε θέσει ένα στόχο που αποτελεί ταυτόχρονα δέσμευση: να γίνουμε η πιο άμεση, φιλική και ψηφιακά ώριμη τράπεζα στην Ελλάδα. Το απόθεμα τεχνογνωσίας που συσσωρεύσαμε μέχρι τώρα στη δική μας διαδρομή προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό να το μοιραστούμε – με τους πελάτες μας αλλά και με όλη την επιχειρηματική κοινότητα. Δημιουργούμε ένα κέντρο ψηφιακής γνώσης και διασύνδεσης για τους επιχειρηματίες που θέλουν να εξελίξουν περαιτέρω την επιχείρηση τους. Θέτουμε στη διάθεσή τους πληροφορίες, εργαλεία και το συνολικό «ψηφιακό οικοσύστημα» της Τράπεζας για την δική τους ανάπτυξη».

Οι partners της Grant Thornton κ. Θανάσης Ξύνας, κα Χριστίνα Τσιρώνη και κα Λίνα Καζά, παρουσίασαν έρευνα που φέρνει στο προσκήνιο το ελληνικό επιχειρείν σήμερα, μέσω της αξιολόγησης 8.000 επιχειρήσεων από 92 κλάδους της οικονομίας. Η Grant Thornton αποτυπώνει στον αναπτυξιακό χάρτη την απόδοση των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από το επιστημονικό μοντέλο Health/Growth Matrix. Το μοντέλο αξιολογεί την αναπτυξιακή δυναμική των επιχειρήσεων με βάση δείκτες χρηματοοικονομικής ανάπτυξης και υγείας ενώ, αποτυπώνει μέσω ερωτηματολογίου τις προσδοκίες των Ελλήνων επιχειρηματιών, φέρνοντας στο προσκήνιο τις στρατηγικές που σκοπεύουν να ακολουθήσουν για να αναπτυχθούν.

Οι έξι επιχειρήσεις και οι κατηγορίες στις οποίες διακρίθηκαν φέτος είναι:

  • Λειτουργική / Επιχειρησιακή βελτίωση: Πλαίσιο Computers
  • Ανάπτυξη προϊόντος / αγορών: JUMBO AEΕ
  • Ανθρώπινο δυναμικό & Εταιρική κουλτούρα: B.ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ
  • Επενδύσεις: ELVALHALCOR SA
  • Εταιρική & Κοινωνική Ευθύνη: ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ –Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ
  • Επιχειρηματική Αριστεία: CHIPITA SA

Τέλος, φέτος, απονεμήθηκε για πρώτη φορά το βραβείο «Ψηφιακής Εξέλιξης» στον Όμιλο ΟΤΕ

np-car-468x60px-new-1jpg

Related Posts

To AI στην ασφάλιση φέρνει ταχύτητα και ακρίβεια, στοιχεία ανέφικτα μέχρι σήμερα
Εκπαίδευση

ΕΣΑΠΕ – ΕΙΑΣ: Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Ηγεσίας και Πωλήσεων στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, AI»

by Insurancedaily editorial team
Sep 4, 2025
Γιατί αυξήθηκαν οι ναυτασφαλίσεις το 2023
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΕΙΑΣ: Σεμινάριο ασφαλίσεων πλοίων, πληρωμάτων πλοίων και θαλασσίων μεταφορών

by Insurancedaily editorial team
Sep 4, 2025
MDRT Day: Διαμοιρασμός γνώσης 29 ομιλητών από όλο τον κόσμο
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

MDRT Day: Διαμοιρασμός γνώσης 29 ομιλητών από όλο τον κόσμο

by Insurancedaily editorial team
Sep 4, 2025
ΟΑΣΕ: Δήλωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής
Ειδήσεις

ΟΑΣΕ: Να αποσυρθεί ο νόμος Κεραμέως

by Insurancedaily editorial team
Sep 4, 2025
Ραγδαία αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον Καναδά από τις φωτιές
Ασφάλιση για Φυσικές Καταστροφές

Ραγδαία αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον Καναδά από τις φωτιές

by Insurancedaily editorial team
Sep 3, 2025
Δηλητηρίαζε τη γυναίκα του για την ασφάλεια ζωής (video)
Ασφαλιστική Απάτη

Δηλητηρίαζε τη γυναίκα του για την ασφάλεια ζωής (video)

by Insurancedaily editorial team
Sep 3, 2025
Σήμερα το ”πράσινο” φως για το νέο Επικουρικό
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΕΡΓΑΝΗ: Πάνω από 3,5 εκατομμύρια καταγεγραμμένες υπερωρίες στο 7μηνο του 2025

by Insurancedaily editorial team
Sep 3, 2025
Συνέργεια FairLife και Affidea
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Συνέργεια FairLife και Affidea

by Insurancedaily editorial team
Sep 3, 2025
Παρουσία του ΣΕΜΑ στη ΔΕΘ και θεματική εκδήλωση με το ΕΕΘ
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Παρουσία του ΣΕΜΑ στη ΔΕΘ και θεματική εκδήλωση με το ΕΕΘ

by Insurancedaily editorial team
Sep 2, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
202506nnpillowdisplay300x25062jpg
sofossummitbannergif
banner-300x250-cyprialifegif

TOP#5 Insurancedaily

  • Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink

    Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Mega deal στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Τι πρέπει να ξέρουν οι ασφαλισμένοι της Dallbogg

    30 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Έληξε το δίπλωμά σου; Δες αναλυτικά ποια είναι η διαδικασία ανανέωσης

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ