Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μόντε Κάρλο: Τοπικός και όχι διεθνής ο αντίκτυπος των τυφώνων στα αντασφάλιστρα

fortune.com

Ο αντίκτυπος των καταστροφικών φαινομένων Harvey και Irma που έπληξαν την Αμερική βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων στην αντασφαλιστική συνάντηση στο Μόντε Κάρλο.

Παρά το γεγονός ότι οι ζημιές σε Τέξας και Φλόριντα έρχονται σε μία περίοδο που ο αντασφαλιστικός κλάδος αντιμετωπίζει παράγοντες όπως ο έντονος ανταγωνισμός, η πτώση των τιμών και το δύσκολο επενδυτικό περιβάλλον, ωστόσο φαίνεται πως η ζημιά δεν έχει τέτοια έκταση που θα μπορούσε να πλήξει την κεφαλαιακή βάση των εταιρειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες αν και η αποτίμηση των ασφαλισμένων απωλειών δεν έχει ολοκληρωθεί, οι πρώτες εκτιμήσεις ανεβάζουν το κόστος και για τους δύο τυφώνες στα 50-70 δισ. δολ. και αναμένεται να επηρεάσουν τα αντασφάλιστρα σε τοπικό και όχι σε διεθνές επίπεδο.

Για αυτό και οι άνθρωποι που συμμετέχουν στο Συνέδριο πιστεύουν ότι τα αντασφάλιστρα σε παγκόσμιο επίπεδο θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα. Αυτό επιβεβαιώνει και ο Brian Schneider της Fitch Ratings ο οποίος αναφέρει “ότι δεν πρόκειται για φαινόμενα που θα πυροδοτήσουν εξελίξεις στην αγορά και η τιμολόγηση δεν θα επηρεαστεί από αυτά”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one + 20 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Μόντε Κάρλο: Τοπικός και όχι διεθνής ο αντίκτυπος των τυφώνων στα αντασφάλιστρα! https://www.insurancedaily.gr/monte-karlo-topikos-ke-ochi-diethnis-o-antiktypos-ton-tyfonon-sta-antasfalistra/