Η NN Group ανακοίνωσε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για το 2025, καταγράφοντας αύξηση 9% στη λειτουργική παραγωγή κεφαλαίου (Operating Capital Generation – OCG), η οποία ανήλθε στα 2,1 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τον στόχο των 1,9 δισ. ευρώ που είχε τεθεί για το 2025. Η επίδοση αυτή αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη δυναμική της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ομίλου, σε ένα περιβάλλον αυξημένης γεωπολιτικής αβεβαιότητας.
Μιλώντας σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, David Knibbe, υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα του 2025 αποτυπώνουν τη σταθερή υλοποίηση της στρατηγικής και τη θετική πορεία σε αγορές όπως η Πολωνία, η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Σλοβακία. Τόνισε επίσης τη σημαντική πρόοδο του προγράμματος «Future Ready», το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών, στην ενίσχυση της λειτουργικής αποδοτικότητας και στη βιώσιμη ανάπτυξη, με στόχο ετήσια οφέλη 200 εκατ. ευρώ έως το 2027.
Παράλληλα, οι ελεύθερες ταμειακές ροές αυξήθηκαν κατά 7%, διαμορφούμενες ελαφρώς πάνω από τον στόχο των 1,6 δισ. ευρώ, με ολοένα και πιο διαφοροποιημένη συνεισφορά από τις επιμέρους επιχειρηματικές μονάδες. Το λειτουργικό αποτέλεσμα ενισχύθηκε κατά 17% και έφτασε τα 3,002 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,188 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, ο δείκτης φερεγγυότητας Solvency II ενισχύθηκε στο 220%, επωφελούμενος από τις ευνοϊκές συνθήκες στις αγορές και τη συνεχιζόμενη ισχυρή κεφαλαιακή δημιουργία.
Με βάση τις επιδόσεις αυτές, η διοίκηση της NN Group προχωρά σε ενίσχυση της πολιτικής επιστροφής κεφαλαίου προς τους μετόχους, προσθέτοντας επιπλέον 100 εκατ. ευρώ πέραν της προοδευτικής μερισματικής πολιτικής. Το ποσό αυτό θα κατανεμηθεί ισόποσα μεταξύ αύξησης του μερίσματος και ενίσχυσης του ετήσιου προγράμματος επαναγοράς μετοχών. Ως αποτέλεσμα, το συνολικό μέρισμα ανά μετοχή για το 2025 αυξάνεται κατά 13% στα 3,88 ευρώ, ενώ το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ενισχύεται κατά 50 εκατ. ευρώ, φτάνοντας συνολικά τα 350 εκατ. ευρώ.
Ιδιαίτερα θετική καταγράφεται και η εμπορική δυναμική του ομίλου. Η αξία νέων εργασιών στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική δραστηριότητα αυξήθηκε κατά 16%, ενώ στην Ιαπωνία κατέγραψε άνοδο 25%, μετά την κυκλοφορία νέου μακροπρόθεσμου αποταμιευτικού προϊόντος. Στην Ολλανδία, τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων αυξήθηκαν κατά 6%, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 4 δισ. ευρώ, με τον δείκτη ζημιών και εξόδων να διαμορφώνεται στο 92,9%, εντός του προβλεπόμενου εύρους.
Η διοίκηση εκτιμά ότι τα αποτελέσματα αυτά θέτουν ισχυρές βάσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη του ομίλου και τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους μετόχους, τους εργαζόμενους και την κοινωνία συνολικά
.gif?rand=9385)














.gif?rand=6399)


