ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
ergo-my-ome-728-90jpg
Home Insurance Awards ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΩΡΑΚΗΣ

Ποιος ήταν ο Φίλιππος Μωράκης; Εμπνευστής των Insurance Awards

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
24/05/2018
in Insurance Awards ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΩΡΑΚΗΣ, Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Ποιος ήταν ο Φίλιππος Μωράκης; Εμπνευστής των Insurance Awards
Share on Facebook

Πριν ξεκινήσουμε να ξετυλίγουμε την ιστορία των βραβεύσεων και τους σταθμούς μέσα από τους οποίους καθιερώθηκαν στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά θα ήταν φρόνιμο να πούμε λίγα λόγια για τον ιδρυτή τους Φίλιππο Μωράκη.

Ο Φίλιππος Μωράκης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου και φοίτησε στη Σαλβάγειο Εμπορική Σχολή. Σε ηλικία 20 ετών αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στην Ελλάδα – μαζί με την οικογένειά του – καθώς η κυβέρνηση της Αιγύπτου κρατικοποιήσε την επιχείρηση του πατέρα του (εργοστάσιο παρασκευής & επεξεργασίας σοκολάτας). Ερχόμενος στην Ελλάδα δούλεψε σε διάφορες επιχειρήσεις από αντιπρόσωπος πετροχημικών & δερμάτων μέχρι και doorman σε γνωστά κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας (Hilton, Μεγάλη Βρεταννία) ενώ εκείνη την περίοδο – σε ηλικία 22 ετών – είχε και την πρώτη του επαφή με τις Ασφάλειες καθώς ο οδηγός του Χικματ Σάλμαν της τότε American Life του πούλησε μια ασφάλιση Ζωής. Ήταν και η περίοδος που γνώρισε τον ανερχόμενο τότε Δημήτρη Κοντομηνά.

Διαβάστε Επίσης

Η Απόλλων Insurance Broker κατέκτησε 2 Βραβεία στα FMIA 2025

Η Απόλλων Insurance Broker κατέκτησε 2 Βραβεία στα FMIA 2025

Dec 29, 2025
Διάκριση για την Cover Insurance στη 2η Θέση στην κατηγορία High Quality των FMIA25

Διάκριση για την Cover Insurance στη 2η Θέση στην κατηγορία High Quality των FMIA25

Dec 22, 2025

Τον Μάρτιο του 1969 o Φίλιππος Μωράκης όντας ανήσυχο πνεύμα έβαλε πλώρη για Νέα Υόρκη με σκοπό να σπουδάσει ξενοδοχειακά στο Πανεπιστήμιο Cornel. Προκειμένου να μαζέψει λεφτά για τα δίδακτρά του δούλεψε από οδηγός ταξί μέχρι και ιδιοκτήτης πιτσαρίας μέχρι που μια ημέρα δέχτηκε την πρόσκληση ενός φίλου να γνωρίσει τον κόσμο της Αμερικάνικης Ασφαλιστικής Αγοράς. Η επαφή του με το επάγγελμα ξετρέλανε τόσο πολύ τον ίδιο που έδωσε παράταση ενός έτους στις σπουδές του και στρώθηκε στη δουλειά. Μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να πουλήσει ασφάλιστρα ύψους 500.000 δολαρίων (πολύ μεγάλο ποσό για εκείνη την εποχή) και να κερδίσει σε ασφάλιστρα περίπου 6.000 δολάρια. Ξετρελαμένος με το επάγγελμα ο Φίλιππος Μωράκης διέγραψε μια λαμπρή καριέρα ως Ασφαλιστής στη Νέα Υόρκη. Μια καριέρα που ξετυλιγόταν παράλληλα με τις πρώτες επιχειρηματικές κινήσεις του Δημήτρη Κοντομηνά για τη δημιουργία της Interamerican ο οποίος επισκεπτόταν συχνά τη Νέα Υόρκη και κρατούσε επαφές μαζί του.  Σε ηλικία 34 ετών ο ΦΜ εξελίχτηκε σε Διευθυντής Πωλήσεων στη Mutual of New York (διακρίθηκε ως ένας από τους τρεις κορυφαίους διευθυντές της Εταιρείας) ενώ παράλληλα ίδρυσε μαζί με τον Ελληνοαμερικάνο – δισεκατομμυριούχο σήμερα – John Catsimatides την πρώτη αγγλόφωνη Ελληνοαμερικάνικη εβδομαδιαία εφημερίδα ”Hellenic Times”.  Σε ηλικία 36 ετών εξελέγη Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Νέων της Νέας Υόρκης (New York City Jaycees Foundation Inc) ενώ την ίδια χρονιά υπηρέτησε και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης “New York Board of Trade”.

Το 1980 ο ΦΜ αποδέχεται την πρόταση του Δημήτρη Κοντομηνά να εργαστεί δίπλα του ως εμπορικός διευθυντής της Interamerican με σκοπό να εκπαιδεύσει τους Διευθυντές των καταστημάτων στη Σύγχρονη Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Πωλήσεων. Μια συνεργασία που κράτησε για 4 χρόνια καθώς στη συνέχεια ίδρυσε την εταιρεία Morax η οποία προσέφερε Σεμινάρια Διοίκησης Επιχειρήσεων & Πωλήσεων σε ολόκληρη την Επιχειρηματική Αγορά. Η δεκαετία του ογδόντα ήταν μια ιδιαίτερα παραγωγική περίοδος στην επαγγελματική ζωή του ΦΜ καθώς η Ελληνική Επιχειρηματική Αγορά δεν είχε γνώσεις από στρατηγικό μάρκετινγκ, μάνατζμεντ και τεχνικές πωλήσεων με αποτέλεσμα ο ίδιος να τις εισαγάγει στην αγορά με τις γνώσεις που είχε αποκτήσει από την Αμερική. Τα σεμινάρια της Morax έγιναν αμέσως το trend της εποχής προσφέροντας γνώσεις στους Έλληνες επιχειρηματίες και μάνατζερ που μέχρι τότε γνώριζαν μόνο όσοι είχαν εργαστεί στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικό της επιτυχίας των σεμιναρίων οι αξιολογήσεις της εποχής που έδιναν 95% ικανοποίηση συμμετεχόντων. Σταθμός στην εκπαιδευτική καριέρα του και η συνεργασία με τη LIMRA.

Το 1988 εκδίδει για πρώτη φορά το περιοδικό Επιστημονικό Marketing, το μόνο ελληνικό επιστημονικό περιοδικό στην Ελλάδα με αρθρογραφία από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ακαδημαϊκούς με θεματολογία σχετική με τη διοίκηση επιχειρήσεων ενώ το 1992 εκδίδει και το περιοδικό Ασφαλιστικό Marketing ως κλαδικό περιοδικό για την Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά. Έχοντας αποδείξει τις ικανότητές του στην εκπαίδευση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και μάνατζερ, ο ΦΜ την ίδια χρονιά πρωτοτυπεί διοργανώνοντας τις πρώτες βραβεύσεις Ασφαλιστών. Έχοντας ως κίνητρο την προβολή του επαγγελματία Ασφαλιστή ξεχωρίζει τους 10 κορυφαίους Ασφαλιστές της χώρας – από agency ασφαλιστικών εταιρειών με focus στον κλάδο ζωής – και δημιουργεί έναν θεσμό που ακόμα και σήμερα – 25 χρόνια μετά – συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε.

Έκτοτε συνέχισε την καρίερα του στην Ασφαλιστική αγορά ως εκδότης μηνιαίων περιοδικών διοργανώνοντας παράλληλα κατά παραγγελία σεμινάρια για Ασφαλιστικές εταιρείες με προϊοντικό και πωλησιακό περιεχόμενο. Εκείνη την περίοδο εισήγαγε και το ΜΕΛΟΙΚ (Μελέτη Οικογενειακών Αναγκών) το οποίο έγινε ανάρπαστο και αντιγράφηκε στην πορεία από την πλειονότητα των ασφαλιστικών εταιρειών όπου και βελτιώθηκε – ψηφιοποιήθηκε και έγινε ο μπούσουλας για την ορθή ανάλυση αναγκών σε συμβόλαια ζωής.

Το 2007 ανταποκρινόμενος στα trend της εποχής δημιούργησε το πρώτο ειδησιογραφικό site της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς (www.insurancedaily.gr) με ειδήσεις αποκλειστικά για Ασφαλιστές και μάνατζερ. Ένα site που δημιουργήθηκε αρχικά ως προσωπικό Blog του ΦΜ και εξελίχθηκε ως ένα από τα εγκυρότερα και μεγαλύτερα site της αγοράς με περισσότερους από 15.000 συνδρομητές στο καθημερινό newsletter του.

Το 2013 έφυγε από τη ζωή στις 10 Σεπτεμβρίου νικημένος από την επάρατη νόσο. Ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά.

Μετά την απώλεια του, ο θεσμός που οραματίστηκε και έχτισε από το μηδέν, δικαιωματικά πήρε και το όνομα του. Με αυτό τον τρόπο κατέστη εφικτό να αποτίσουμε φόρο τιμής στην ενέργεια, τις προσπάθειες και τη αποφασιστικότητά του να αναδείξει τους ανθρώπους και το έργο της ιδιωτικής ασφάλισης. Τον ευχαριστούμε… 

 

Tags: Featuredinsurance awards
np-katoikia-728x90px-new-teljpg

Related Posts

40 χρόνια Karavias: Γιορτάζοντας το παρελθόν, διασφαλίζοντας το μέλλον
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

40 χρόνια Karavias: Γιορτάζοντας το παρελθόν, διασφαλίζοντας το μέλλον

by Insurancedaily editorial team
Mar 30, 2026
Aυτοματοποιημένα οχήματα: Τα 4 σημεία “κλειδιά” για τις ασφαλιστικές
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Aυτοματοποιημένα οχήματα: Τα 4 σημεία “κλειδιά” για τις ασφαλιστικές

by Insurancedaily editorial team
Mar 30, 2026
Υπό εξέταση η ασφαλιστική κάλυψη για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Οι αγορές είναι πιο ευαίσθητοι στόχοι από τις στρατιωτικές βάσεις

by Insurancedaily editorial team
Mar 30, 2026
Η EUROINS ως μέγας χορηγός στηρίζει για ακόμη μία χρονιά το «14ο Kallithea Run»
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η EUROINS ως μέγας χορηγός στηρίζει για ακόμη μία χρονιά το «14ο Kallithea Run»

by Insurancedaily editorial team
Mar 30, 2026
Διαστημική τεχνολογία στις ασφαλιστικές αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Διαστημική τεχνολογία στις ασφαλιστικές αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές

by Insurancedaily editorial team
Mar 27, 2026
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 4-8/12
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 3 Απριλίου

by Insurancedaily editorial team
Mar 27, 2026
Γιατί το αφεντικό σου πρέπει να σε αφήνει να κοιμάσαι στη δουλειά; (video)
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Γιατί το αφεντικό σου πρέπει να σε αφήνει να κοιμάσαι στη δουλειά; (video)

by Insurancedaily editorial team
Mar 26, 2026
Σωστή η αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά να δούμε και πως θα στηριχθεί η επιχειρηματικότητα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Σωστή η αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά να δούμε και πως θα στηριχθεί η επιχειρηματικότητα

by Insurancedaily editorial team
Mar 26, 2026
Οδική ασφάλεια: Η σημασία της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Οδική ασφάλεια: Η σημασία της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης

by Insurancedaily editorial team
Mar 26, 2026

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
technopan-koufomata-pvcpng

TOP#5 Insurancedaily

  • 14 στελέχη μιλούν για την επόμενη 5ετία στην ασφαλιστική αγορά

    14 στελέχη μιλούν για την επόμενη 5ετία στην ασφαλιστική αγορά

    104 shares
    Share 42 Tweet 26
  • Γιατί είναι ελκυστικό το επάγγελμα του ασφαλιστή

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Τι πρόστιμα επιβλήθηκαν σε Ελλάδα και ΕΕ για την IDD

    35 shares
    Share 14 Tweet 9
  • Πότε έρχονται οι επόμενες διασταυρώσεις για ανασφάλιστα οχήματα

    32 shares
    Share 13 Tweet 8
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: [email protected], Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ