ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Προσωρινός διαχειριστής και πρόστιμο στη Euroins Ρουμανίας


Προσωρινός διαχειριστής στην Euroins, την τέταρτη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ρουμανίας, έχει οριστεί το Ταμείο Εγγυήσεων Ασφαλίσεων (Insurance Guarentee Fund).

Όπως αναφέρεται στο romania insider η διαχείριση από το FGA θα είναι για περιορισμένο διάστημα μέχρι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις.

Σύμφωνα με την αρμόδια εποπτική αρχή της Ρουμανίας (ASF) ο FGA στο διάστημα που θα έχει τη διοίκηση θα ελέγξει τις διαδικασίες και τις λειτουργίες της εταιρείας. Η ASF επίσης αναφέρει ότι “ο διορισμός προσωρινού διαχειριστή δεν αντιπροσωπεύει την καθιέρωση της διαδικασίας ειδικής διοίκησης. Η ειδική διοίκηση είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται συνήθως σε περίπτωση επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης μιας εταιρίας. Η Αρχή απορρίπτει οποιεσδήποτε σχετικές ερμηνείες στην περίπτωση της Euroins, καθώς η εταιρεία πληροί τους εποπτικούς δείκτες τόσο όσον αφορά τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις όσο και τις κεφαλαιακές απαιτήσεις φερεγγυότητας”.

Μάλιστα στις 12 Φεβρουαρίου ο ASF αποφάσισε να επιβάλλει στην εταιρία Euroins πρόστιμο ύψους 105.000 ευρώ, ως αποτέλεσμα της επαναλαμβανόμενης καθυστέρησης στις πληρωμές αποζημιώσεων σε ασφαλιστήρια αστικής ευθύνης οχημάτων. Στην Euroins που έχει περίπου μερίδιο 30% στην αγορά ασφάλισης αυτοκινήτου στη Ρουμανία έχει επιβληθεί άλλες δύο φορές πρόστιμο για τον ίδιο λόγο.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − eleven =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Προσωρινός διαχειριστής και πρόστιμο στη Euroins Ρουμανίας! https://www.insurancedaily.gr/prosorinos-diacheiristis-kai-prostim/