ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
ergo-my-ome-728-90jpg
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στη Λάρισα το 1/4 των Εγγεγραμμένων Ασφαλιστών κατέχει το 70% της συνολικής παραγωγής

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
09/12/2016 - Updated on 05/04/2020
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις, Ασφαλιστικό Οδοιπορικό, Νομός Λάρισας, Συνεντεύξεις
A A
Στη Λάρισα το 1/4 των Εγγεγραμμένων Ασφαλιστών κατέχει το 70% της συνολικής παραγωγής
Share on Facebook

Σκιαγραφώντας την Ασφαλιστική Αγορά στο νομό Λάρισας – στο πλαίσιο της στήλης «Επαρχία Αγάπη μου» – επικοινωνήσαμε με τον ασφαλιστικό πράκτορα και μέλος του Συλλόγου Ασφαλιστών Λάρισας, Κώστα Καραγιάννη, και του ζητήσαμε να μας απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις.

Κώστας Καραγιάννης – Ασφαλιστής 

Αγαπητέ κ. Καραγιάννη, πριν ξεκινήσουμε πείτε μας λίγα λόγια για τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεστε. Τι σχέση υπάρχει και πώς ανταποκρίνονται στα προβλήματα αλλά και στα αιτήματά σας;

Διαβάστε Επίσης

14 στελέχη μιλούν για την επόμενη 5ετία στην ασφαλιστική αγορά

14 στελέχη μιλούν για την επόμενη 5ετία στην ασφαλιστική αγορά

Mar 20, 2026
Στις ασφαλίσεις περιουσίας η μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης

Στις ασφαλίσεις περιουσίας η μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης

Mar 20, 2026

Συνεργάζομαι με 5 ασφαλιστικές εταιρείες. Κατά κύριο λόγο συνεργάζομαι όμως με την Generali. H σχέση εταιρειών-διαμεσολαβούντων θεωρώ ότι έχει βελτιωθεί ποιοτικά τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει καλύτερη επικοινωνία μεταξύ μας και μεγαλύτερη ταχύτητα επίλυσης των θεμάτων η οποία όμως έχει περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης και ειδικότερα στην ταχύτητα έκδοσης αποζημιώσεων από τη μεριά των εταιρειών. Τονίζω αυτό το σημείο, αφού είναι η στιγμή που επαληθεύεται ο σημαντικός ρόλος όλων μας.

Εσείς από πότε είστε στο χώρο; Μιλήστε μας λίγο για τη διαδρομή σας στο επάγγελμα. 

Στο χώρο των ασφαλίσεων μπήκα το 1985 σε ηλικία 22 ετών. Ξεκίνησα στο agency system της ΝΝ, την οποία θεωρώ ένα μεγάλο «σχολείο» απ’ όπου πήρα όλα τα απαραίτητα εφόδια. Αυτή την ικανότητα την διαθέτει ακόμη μόνο το agency system κατά τη γνώμη μου. Είκοσι χρόνια μετά (το 2005) έφυγα δημιουργώντας το δικό μου πρακτορείο ασφαλίσεων, όταν διαπίστωσα ότι η «εμμονή» της Εταιρείας σε λίγους κλάδους και σε συγκεκριμένα προϊόντα αυτών μου στερούσε τη δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης της δουλειάς μου. Δυστυχώς τότε η ΝΝ δεν συνεργαζόταν με πράκτορες, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει πολλούς αξιόλογους συναδέλφους οι οποίοι επέλεξαν κι αυτοί τη δική τους αυτόνομη πορεία.

Η τοπική ασφαλιστική αγορά σε τι κατάσταση βρίσκεται; Μπορείτε να μας την σκιαγραφήσετε; Γνωρίζετε πόσοι ενεργοί ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δραστηριοποιούνται;  

Η τοπική ασφαλιστική αγορά θα έλεγα ότι βρίσκεται σε καλό σχετικά επίπεδο, με καλό δείκτη ασφαλιστικής συνείδησης ο οποίος βέβαια απέχει αρκετά από αυτόν της Θεσ/νίκης και παρασάγγης από εκείνον της Αθήνας. Στις μεγαλύτερες πόλεις η ανασφάλεια που νιώθουν οι άνθρωποι είναι πάντα μεγαλύτερη. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ανήκει φυσικά στον κλάδο αυτοκινήτου αλλά και οι υπόλοιποι κλάδοι θεωρώ ότι έχουν ένα καλό ποσοστό. Λόγω της οικονομικής δυσπραγίας σαφώς είναι λιγότεροι οι δυνητικοί πελάτες στους κλάδους Ζωής & Πυρός αλλά είναι λιγότεροι και οι διαμεσολαβητές που συνεχίζουν να «βλέπουν» υποψήφιους πελάτες. Μπορεί να μειώθηκαν οι υποψήφιοι πελάτες αλλά μήπως μειώθηκε και η δική μας δραστηριότητα; Από τους 550 περίπου εγγεγραμμένους συναδέλφους στο Επιμελητήριο Λάρισας θεωρώ ότι το ¼ αυτών κατέχει μερίδιο αγοράς άνω του 70%.

Τι ποσοστό του χαρτοφυλακίου σας έχει ο κλάδος οχημάτων; Ποια είναι η άποψή σας για την κατάστασή του σήμερα; Τα ανασφάλιστα οχήματα υπολογίζετε ότι είναι πολλά;

Το αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει το 30% του χαρτοφυλακίου μου ενώ 50% είναι Ζωής και 20% οι λοιποί γενικοί κλάδοι. Μάλιστα στα προ κρίσης επίπεδα περιορίζονταν στο 20%. Θεωρώ ότι συνάδελφοι που ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με το αυτοκίνητο καλό θα ήταν να αναθεωρήσουν την προοπτική τους αφού ένα τόσο εύκολα «πωλήσιμο» προϊόν δεν προσφέρει καμία σιγουριά για το μέλλον. Φαντάζομαι ότι αφού τα ανασφάλιστα οχήματα κατέχουν ένα ποσοστό 15-18% πανελλαδικά, κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει και στο Νομό μας. Κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια. Σε μεγάλο ποσοστό αφορά βέβαια γεωργικά μηχανήματα, τα οποία επειδή εργάζονται εποχιακά ή σε χωριά, οι ιδιοκτήτες τους δεν συνειδητοποιούν το ρίσκο που φέρουν.

Τα εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων έχουν διεισδύσει στην αγορά σας; Θα θέλαμε να τοποθετηθείτε για το κάθε ένα ξεχωριστά. 

Τόσο το διαδίκτυο όσο και το bancassurance έχουν πάρει κάποιο μικρό μερίδιο της αγοράς. Το διαδίκτυο προτιμάται κυρίως από τις νεαρότερες ηλικίες στον κλάδο αυτοκινήτου μόνο, αλλά όσοι ενεπλάκησαν σε ζημία επανέρχονται στα γραφεία μας αφού το διαδίκτυο δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την προσωπική εξυπηρέτηση. Οι δε τράπεζες μην έχοντας πλέον έσοδα από τραπεζικές εργασίες, έχουν μπει εκβιαστικά στο παιχνίδι και πήραν αρκετό μερίδιο των επιχειρηματικών μεγάλων ασφαλίσεων. Με την κινητοποίηση των συλλόγων μας όμως και την ενημέρωση των καταναλωτών η ταχύτητα επέκτασής τους έχει φρενάρει κάπως. Οι διαμεσολαβούντες βέβαια δεν πρέπει να παραδίδονται αμαχητί σε καμία περίπτωση. Αν δεν γίνεται αλλιώς μπορούν να αφήσουν την τράπεζα π.χ. να ασφαλίσει το κτίριο και να κρατήσουν έστω το περιεχόμενο στο Πυρός. Τα εναλλακτικά δίκτυα θα υπάρχουν και εμείς δεν πρέπει να τα φοβόμαστε αλλά να αναδεικνύουμε τα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα. Δεν γίνεται όταν εμείς θέλουμε να αγοράσουμε ένα προϊόν ή ένα ταξίδι να ψάχνουμε στο διαδίκτυο αλλά όταν το κάνουν οι πελάτες μας να ενοχλούμαστε.

Εκτός του αυτοκινήτου, στους γενικούς κλάδους ποιες ασφαλίσεις ενδιαφέρουν τον κόσμο; Υπάρχει βιομηχανική ζώνη στην περιοχή σας; 

Κυρίως οι ασφαλίσεις Πυρός (επιχειρήσεων και κατοικιών)όπου θεωρώ ότι υπάρχει πεδίο εργασιών άξιο λόγου και δευτερευόντως οι ασφ. αστικής ευθύνης. Υπάρχει βιομηχανική περιοχή στη Λάρισα, μετρίου «αναστήματος» με πολλούς μνηστήρες γύρω της και κυρίως τις τράπεζες. Προσωπικά στοχεύω σε μεσαίους κινδύνους αφού είναι ευκολότερη η διείσδυση και προμηθειακά εμφανίζουν καλύτερο ενδιαφέρον.

Ο κόσμος ενδιαφέρεται για ασφάλιση Υγείας; Εκτός από το ΙΑΣΩ υπάρχουν άλλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια-διαγνωστικά κέντρα; Το κρατικό νοσοκομείο σε τι κατάσταση βρίσκεται;

Είναι το κυριότερο προϊόν που ενδιαφέρει τον κόσμο. Η δημόσια περίθαλψη παλαιότερα παρέπαιε ενώ τώρα εμφανίζει εικόνα διάλυσης. Θα πρέπει όμως με πρωτοβουλία των εταιρειών να συγκρατηθεί το υψηλότατο κόστος της ιδιωτικής Υγείας και κυρίως οι πλουσιοπάροχες αμοιβές των χειρούργων ιατρών αφού όλο και περισσότεροι ασφαλισμένοι αγκομαχούν να πληρώσουν το αντίστοιχο ασφάλιστρο. Υπάρχουν άλλα 5 ιδιωτικά νοσηλευτήρια στη Λάρισα αλλά όχι στο επίπεδο του ΙΑΣΩ, το οποίο επιλέγεται πλέον από όλο και περισσότερους συμπολίτες μας όταν χρειάζεται. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο βρίσκεται σε ανεκτή κατάσταση αλλά με πολλές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό. Στο δε παλιό νοσοκομείο η κατάσταση παραμένει πολύ κακή

Υπάρχουν κρούσματα μαύρων κωδικών στο Νομό σας; Ο Σύλλογος Ασφαλιστών που δραστηριοποιείται πόσο ενεργός είναι;

Υπάρχουν και μάλιστα πολλά, ευτυχώς μόνο στα αυτοκίνητα. Στεγάζονται σε συγκεκριμένα γραφεία που φυσικά δεν το παραδέχονται. Βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Απορώ πώς με τέτοια φορολογικά βάρη που έχει επωμιστεί το επάγγελμά μας, θεωρούν ότι κάτι κερδίζουν. Προφανώς είναι η λεγόμενη «ρευστότητα» καθώς και ο συνολικός τζίρος που φέρνει κάποια Bonus. Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν. Λάρισας ιδρύθηκε το 2003 και περιέχει τμήματα όλων των τομέων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Αριθμεί περίπου 50 ενεργά μέλη και δραστηριοποιείται αρκετά με σεμινάρια παρακίνησης, φορολογικά, νομικά, ψυχολογικά κ.ά. με πολύ γνωστούς στο χώρο μας ομιλητές καθώς και με δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως οι γνωστές των τελευταίων ετών ενάντια στις τραπεζικές πρακτικές κ.λπ. Προσέρχονται κυρίως πράκτορες αφού σε μεγάλο βαθμό το agency system ακόμη «απαγορεύει» τέτοιου είδους συναναστροφές στους ασφαλιστικούς συμβούλους. Γι’ αυτούς ισχύει πάντα η παροιμία ότι «το πρόβατο έξω απ’ το μαντρί, το τρώει ο λύκος».

Τέλος, θα θέλαμε να τοποθετηθείτε για τα νέα φορολογικά μέτρα. Τι επιπτώσεις πιστεύετε ότι θα φέρουν στην τοπική αγορά και ποιους ασφαλιστές κατά τη γνώμη σας θα επηρεάσουν περισσότερο;

Φορολογούμαστε ως γνωστόν επί του συνόλου του εισοδήματός μας χωρίς να μπορούμε να αποκρύψουμε τίποτα. Επωμιστήκαμε πρώτοι το υποχρεωτικό ασφ/ριο επαγγελματικής αστικής ευθύνης. Τώρα έρχεται και η υποχρέωση φορολογικής ενημερότητας κάτ’ έτος. Θεωρώ ότι οι τράπεζες πιέζουν από το παρασκήνιο. Τα χρηματιστηριακά γραφεία π.χ. δεν θα έπρεπε να προηγηθούν; Τώρα πλέον είναι αδύνατο να αποφευχθεί η ραγδαία μείωση των διαμεσολαβούντων αφού πάρα πολλοί δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν. Κατά τη γνώμη μου δεν παίζουν ρόλο ούτε τα μερίδια αγοράς ούτε το μέγεθος των χαρτοφυλακίων. Θα επιβιώσουν όσοι προσέχουν τη σχέση εσόδων προς έξοδα, διατηρώντας χαμηλά το κόστος λειτουργίας. Αυτό εκ πρώτης ακούγεται λίγο αντιφατικό αλλά… Ο δείκτης που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι τα καθαρά κέρδη μετά φόρων, δηλαδή τι μένει τελικά στην τσέπη μας.

Tags: ErgoErgo Hellas
250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

Άνοιξαν οι συμμετοχές για τα Insurance Awards «Φίλιππος Μωράκης» 2026
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Άνοιξαν οι συμμετοχές για τα Insurance Awards «Φίλιππος Μωράκης» 2026

by Insurancedaily editorial team
Apr 1, 2026
Διπλή διάκριση για την Interamerican στα Cyber Security Awards 2026
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Διπλή διάκριση για την Interamerican στα Cyber Security Awards 2026

by Insurancedaily editorial team
Apr 1, 2026
Στο -26,16% οι αναγγελθείσες ζημιές από ανασφάλιστα στο ΕΚ το 2020
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τι προβλέπεται για την κακοκαιρία σήμερα και αύριο

by Insurancedaily Editorial Team
Apr 1, 2026
6 Αλήθειες και 1 «Ψέμα» για το customer experience στην ασφαλιστική αγορά
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

6 Αλήθειες και 1 «Ψέμα» για το customer experience στην ασφαλιστική αγορά

by Insurancedaily editorial team
Apr 1, 2026
Φιλικός Διακανονισμός: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Έρευνα της ΕΑΕΕ για τα τροχαία ατυχήματα

by Insurancedaily editorial team
Mar 31, 2026
Συμφωνία Πειραιώς – ΕΣΕΕ για την ενίσχυση εμπορικών επιχειρήσεων
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Υψηλή προτεραιότητα η Εθνική Ασφαλιστική για την Τράπεζα Πειραιώς

by Insurancedaily editorial team
Mar 31, 2026
Η Eurolife FFH με συνέπεια να επενδύει στην εκπαίδευση των συνεργατών της
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η Eurolife FFH με συνέπεια να επενδύει στην εκπαίδευση των συνεργατών της

by Insurancedaily editorial team
Mar 31, 2026
Allianz: Οι χαλαζοπτώσεις εκτοξεύουν τις ασφαλισμένες ζημιές σε ιστορικά υψηλά
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Allianz: Οι χαλαζοπτώσεις εκτοξεύουν τις ασφαλισμένες ζημιές σε ιστορικά υψηλά

by Insurancedaily editorial team
Mar 31, 2026
Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Ψηφιακή συζήτηση για την ασφάλιση επιχειρήσεων και την κλιματική αλλαγή στις 2/4
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Ψηφιακή συζήτηση για την ασφάλιση επιχειρήσεων και την κλιματική αλλαγή στις 2/4

by Insurancedaily editorial team
Mar 31, 2026

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

general-new-300x250-1gif
300x250-banner4-all-safegif
medifirstlaunchcampaign300x250pxgif
synet-health-gifgif

TOP#5 Insurancedaily

  • 14 στελέχη μιλούν για την επόμενη 5ετία στην ασφαλιστική αγορά

    14 στελέχη μιλούν για την επόμενη 5ετία στην ασφαλιστική αγορά

    106 shares
    Share 42 Tweet 27
  • Τι πρόστιμα επιβλήθηκαν σε Ελλάδα και ΕΕ για την IDD

    35 shares
    Share 14 Tweet 9
  • Πότε έρχονται οι επόμενες διασταυρώσεις για ανασφάλιστα οχήματα

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Γιατί είναι ελκυστικό το επάγγελμα του ασφαλιστή

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: [email protected], Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ