Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τι ακούσαμε & τι μάθαμε στο φετινό συνέδριο της Ύδρας


Η βασική είδηση του φετινού συνεδρίου της Ύδρας ήταν αδιαμφησβήτητα η παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Νότη Μηταράκη. Ο κ. Μηταράκης συναντήθηκε με τα στελέχη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και χαιρέτησε τις εργασίες του συνεδρίου δίνοντας το μήνυμα – μεταξύ άλλων – ότι η ασφαλιστική αγορά πρέπει να προετοιμαστεί για το νέο της ρόλο στις αλλαγές που έρχονται από το 2021 στο Ασφαλιστικό. 

του Νίκου Μωράκη

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε, εμφανίστηκε φανερά αισιόδοξος. Και γιατί να μην είναι άλλωστε αφού η νέα κυβέρνηση έχει δείξει προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά τη διάθεσή της και να «μιλάει» με την Ιδιωτική Ασφάλιση αλλά και να «εκμεταλλευτεί» το know-how της έτσι ώστε να δοθούν μόνιμες και  μακροχρόνιες λύσεις σε Συνταξιοδοτικό, Υγεία & Φυσικές Καταστροφές. Ο κ. Σαρρηγεωργίου μάλιστα με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού στο συνέδριο της Ύδρας – η πρώτη επίσκεψη υπουργού στα 21 χρόνια του Hydra Meeting – δήλωσε πως είναι ευκαιρία η συμμετοχή εκπροσώπου της κυβέρνησης να θεσμοθετηθεί.    

Διαβάστε επίσης: Ιδιωτική ασφάλιση: Με τη σφραγίδα του κράτους “ανοίγονται” εργασίες

Τι άλλο μάθαμε από το φετινό συνέδριο

Σε αντίθεση με τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν δεν υπάρχουν «μνηστήρες» για την Εθνική Ασφαλιστική. Ναι, η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης αλλά ούτε η Fairfax έχει εκδηλώσει επίσημα ενδιαφέρον αλλά ούτε και η CVC. Ενδιαφέρον ξένων Ασφαλιστικών εταιρειών & funds να επενδύσουν στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά υπάρχει αλλά η Εθνική Ασφαλιστική δεν είναι η μόνη Ασφαλιστική που τους ενδιαφέρει. Μάθαμε επίσης ότι στο άμεσο μέλλον ετοιμάζονται δυο rebrandings Ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και ότι μεγάλα διαμεσολαβητικά σχήματα επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους μέσα από συγχωνεύσεις, εξαγορές και συνεργασίες.

Δυναμικό παρών στις τριήμερες εργασίες του Hydra Meeting είχε και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΑ το οποίο συναντήθηκε και επικοινώνησε με τα στελέχη της αγοράς. Μια καλή ευκαιρία για networking και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ διαμεσολάβησης και Ασφαλιστικών εταιρειών που μόνο ο ΣΕΜΑ – από τα λοιπά συνδικαλιστικά σωματεία –  φαίνεται να αξιοποίησε.  

Για πρώτη φορά μεγάλη συμμετοχή υπήρχε και από πλευράς δημοσιογράφων. Πέρα από τους “κλαδικούς” το φετινό συνέδριο παρακολούθησαν και κατέγραψαν δημοσιογράφοι από τις μεγαλύτερες εφημερίδες και sites της χώρας. Μια συμμετοχή που μαρτυρά το ενδιαφέρον που δημιουργείται γύρω από την Ιδιωτική Ασφάλιση και τις εργασίες της. 

Τέλος, στα πηγαδάκια των networking events του συνεδρίου έντονη ήταν η φημολογία ότι το Συνέδριο του 2020 θα γίνει στη Μύκονο και μάλιστα πριν το καλοκαίρι. Σε ένα διεθνή προορισμό με ικανότητα να φιλοξενήσει πολλαπλάσιο κόσμο απ’ότι στην Ύδρα  – που εδώ και χρόνια έχει φτάσει το maximum capacity – και με σκοπό να συγκεντρώσει ακόμα περισσότερο τα βλέμματα της παγκόσμιας Ασφαλιστικής Αγοράς όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στο Αντασφαλιστικό συνέδριο του Monte Carlo.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − 7 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Τι ακούσαμε & τι μάθαμε στο φετινό συνέδριο της Ύδρας! https://www.insurancedaily.gr/ti-akoysame-ti-mathame-sto-fetino-syned/