ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
banner728x90png
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Δηλώσεις των Συντονιστών μέσω του Προέδρου
του Συλλόγου τους

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
18/11/2008 - Updated on 19/03/2017
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Share on Facebook

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου Συντονιστών κατά τη διάρκεια της γιορτής της Ημέρας Πρόληψης της Ένωσης στο Μέγαρο Μουσικής

Η φράση αυτή που δεκαετίες τώρα ακούμε σε διάφορους τομείς της καθημερινής μας ζωής, είναι σήμερα επίκαιρη, στο μέσο μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και αναστάτωσης που ζούμε και βιώνουμε όλοι μας κάθε μέρα και περισσότερο.
Ο μέσος απλός άνθρωπος, ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ, θέλει κάπου να στραφεί όχι μόνο για να πει τον πόνο του, τις ανησυχίες του, τους φόβους του και τις ανασφάλειές του, αλλά και για να νιώσει μία αχτίδα εξασφάλισης και σιγουριάς, ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ τη ζωή του, την καθημερινότητά του, το μέλλον το δικό του και των ανθρώπων που αγαπάει.

Διαβάστε Επίσης

Αυξάνονται οι κίνδυνοι από τις διαδικτυακές επιθέσεις

Αυξάνονται οι κίνδυνοι από τις διαδικτυακές επιθέσεις

Jul 22, 2025
Η Εθνική Ασφαλιστική Χρυσός Χορηγός στα «Δρόμεια 2025»

Η Εθνική Ασφαλιστική Χρυσός Χορηγός στα «Δρόμεια 2025»

Jul 21, 2025

Στον άνθρωπο αυτόν σήμερα, ακόμα πιο επιτακτικά, δεν του αρκεί να καλύψουμε τις ανάγκες της υγείας του και του εισοδήματός του, αλλά ζητάει να προλάβουμε να εξουδετερώσουμε τους κινδύνους που βλέπει να τον απειλούν.
Ο μέσος αυτός κοινός άνθρωπος στρέφεται σε μας, την ασφαλιστική οικογένεια και ζητάει αυτό που του δίναμε πάντα. ΣΙΓΟΥΡΙΑ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ και κυρίως ΠΡΟΛΗΨΗ.
Αυτό πάντα πέρναγε στον καταναλωτή από εμάς τους διαμεσολαβούντες ,που πρωταρχική επιδίωξή μας ήταν και είναι πάντα να εξουδετερώσουμε τους κινδύνους που απειλούν την υγεία του, τα γεράματά του, το μέλλον των παιδιών του και να σταθούμε δίπλα του όταν το χρειασθεί, στο καλό και το κακό. Αυτό είναι μία παραδοσιακή αξία που εμείς εφαρμόσαμε, από την αρχή του επαγγέλματός μας και την έχουμε σαν ευαγγέλιο.
Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, στην χρηματοπιστωτική αυτή κρίση που περνάμε, όλη η ασφαλιστική οικογένεια, πρέπει να δώσουμε το βάρος μας, στην ανάγκη εξουδετέρωσης της ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στον πελάτη μας – καταναλωτή.
Το έργο μας, για να το πετύχουμε, χρειάζεται πίστη και εμμονή στις παραδοσιακές αξίες της ασφαλιστικής αγοράς και όχι πειραματισμούς και σπασμωδικές κινήσεις. Χρειάζεται η προσήλωση στις ανάγκες του πελάτη – καταναλωτή και της εξασφάλισης της υγείας και περιουσίας του, των αποταμιεύσεών του και όχι προσανατολισμός σε επιχειρηματικά συμφέροντα και άκριτες κερδοφορίες.
Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να λειτουργήσουν με συναίσθηση ευθύνης και οι τρεις άξονες της ασφαλιστικής βιομηχανίας, δηλαδή οι Εταιρείες, οι Διαμεσολαβούντες και το Κράτος με την Εποπτεία του.
Οι εταιρείες πρέπει να συνεχίσουν την προσεκτική και υγιή τοποθέτηση των κεφαλαίων τους, την διαφύλαξη των αποθεμάτων τους και την σώφρονα διαχείριση μακριά από «τοξικές ουσίες» που θα δηλητηριάσουν τα οικονομικά τους και κυρίως όλα αυτά με διαφάνεια και κατεύθυνση προς τον πελάτη – καταναλωτή. Προφανώς και κάθε εταιρεία έχει το απόλυτο δικαίωμα ,της επιλογής των επιχειρηματικών της κινήσεων και μάλιστα στο μέσον μιας έντονης κρίσης, για την διαφύλαξη των οικονομικών της, για εκλογίκευση του λειτουργικού κόστους για την επίτευξη κέρδους, ΑΛΛΑ όλα αυτά συνετά και με σεβασμό της Νομοθεσίας μας αλλά και των γενικότερων πρακτικών και δεοντολογίας του ρόλου που ασκούν. Αποφάσεις / προθέσεις / μεθοδεύσεις, σε πλαίσια αναδιαρθρώσεων, πωλήσεων / εξαγορών κλπ. που θίγουν στοιχειώδη δικαιώματα των ασφαλισμένων – καταναλωτών αλλά και των συναδέλφων μας διαμεσολαβούντων δεν θα πρέπει να περάσουν και εμείς θα δώσουμε την μάχη μας να μην τις επιτρέψουμε , όπως οφείλει να πράξει και το κράτος και πιστεύω η συντριπτική πλειονότητα των Ασφαλιστικών Εταιριών είναι σύμφωνη.
Εμείς οι διαμεσολαβούντες θα δώσουμε την μάχη μας στην πρώτη γραμμή δίπλα στον Καταναλωτή, αλλά δεν θα μπορέσουμε να το πράξουμε όταν αντιμετωπίζουμε αθέμιτες πρακτικές οι οποίες πλήττουν συμφέροντα τόσο του καταναλωτή όσο και τα δικά μας που τόσα χρόνια μοχθήσαμε (με πολλούς συναδέλφους μας να έχουν δώσει και την ζωή τους) να χτίσουμε αυτό που πια αποκαλούμε ασφαλιστική βιομηχανία στον τόπο μας.
Προτάσεις και προσπάθειες για μείωση υποκαταστημάτων και για επιβολή εναλλακτικών δικτύων θα θίξουν άμεσα τον πελάτη – καταναλωτή αλλά και τον κλάδο μας, με δυσμενή αποτελέσματα, όπως είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι, για την ασφαλιστική βιομηχανία.
Σε ένα εναλλακτικό δίκτυο ποιος θα σταθεί δίπλα στον πελάτη;
Ο απρόσωπος υπάλληλος πίσω από το γκισέ μιας Τράπεζας ή μιας Εταιρείας παροχής υπηρεσιών, ενός Σούπερ Μάρκετ ή το μηχάνημα του Υπολογιστή;
Ποιος θα βρεθεί δίπλα του στο Νοσοκομείο ή στο κρεβάτι της αρρώστιας του στο σπίτι; Και ας το έχουμε όλοι υπόψη μας, ποιος θα του πουλήσει τα ασφαλιστικά προϊόντα, όταν όλοι μας γνωρίζουμε ότι «οι ασφάλειες δεν αγοράζονται αλλά πωλούνται»;
Χρέος τέλος έχει και το Κράτος στην διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας μας. Χρέος για την προστασία του πολίτη αυτής της Χώρας από κακές πρακτικές και μεθοδεύσεις, πολλές φορές κατά παράβαση των Νόμων αλλά και της γενικότερης Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (που έχει σαφέστατα προσδιορισμό την προστασία των συμφερόντων του Καταναλωτή) ασκώντας ουσιαστικό έλεγχο στα οικονομικά των εταιρειών για την εξασφάλισή της με πλήρη διαφάνεια φερεγγυότητάς των . Η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να ασκήσει τα καθήκοντά της.
Όλα είναι δυνατά αρκεί να υπάρχει η ειλικρινής συνεργασία όλων μας,
Ο ρόλος της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην κάλυψη των πάσης φύσεως οικονομικών κινδύνων είναι θεμελιώδης, στρατηγικής σημασίας θα έλεγα για τα άτομα, για τις επιχειρήσεις και την Εθνική Οικονομία.
Ο προληπτικός χαρακτήρας της Ιδιωτικής Ασφάλισης αναδεικνύεται περίτρανα μέσα από τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν οι συμβαλλόμενοι στην ασφαλιστική σύμβαση. Υποχρεώσεις που αποβλέπουν στην μέριμνα για την αποτροπή του πιθανολογούμενου να επέλθει κινδύνου αλλά και στην ρητή υποχρέωση για την κάλυψή του από τον ασφαλιστή, άπαξ και επέλθει.
Η ανάληψη των οικονομικών κινδύνων από υγιείς και εύρωστες ασφαλιστικές επιχειρήσεις όπως και η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών και εξυπηρέτησης από τα δίκτυα των Διαμεσολαβούντων, μειώνει σε αποφασιστικό βαθμό το κοινωνικό κόστος των κινδύνων που αναπόφευκτα προκύπτουν. Η αποτελεσματική οικονομική διαχείριση του κινδύνου που εξασφαλίζει η πώληση ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής και περιουσίας είναι και ο μόνος λυσιτελής τρόπος για την αντιμετώπισή του και την ελαχιστοποίηση του κόστους που συνεπάγεται για όλους, δηλαδή τα άτομα, τις επιχειρήσεις, την κοινωνία, το ίδιο το κράτος…..
Επομένως ολοένα και μεγεθυνόμενος ρυθμός πωλήσεων ασφαλιστηρίων συμβολαίων λειτουργεί αφ΄ευατού για την κάλυψη των κινδύνων αλλά και για την προληπτική του εξουδετέρωση. Είναι άλλωστε και μονόδρομος για την υπέρβαση της σημερινής δύσκολης ιδιαίτερα προβληματικής θα έλεγα σημερινής δυσμενούς συγκυρίας.

Δεσμευόμαστε επίσης εμείς οι Έλληνες Διαμεσολαβούντες προς όλους ότι θα ενεργήσουμε με κάθε πρόσφορο και δόκιμο τρόπο για να ανταποκριθούμε στις ιδιαίτερα αυξημένες σήμερα απαιτήσεις των καταναλωτών και της Ελληνικής Κοινωνίας.

Είμαστε όλοι στρατευμένοι στον αγώνα για μία ισχυρή αξιόπιστη ασφαλιστική αγορά, στυλοβάτες της Εθνικής μας Οικονομίας.

Εμείς οι διαμεσολαβούντες δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε κάθε κύτταρο της ενεργητικότητάς μας για να το πετύχουμε.-


Tags: Εθνική ΑσφαλιστικήΕθνική ΤράπεζαΕυρωπαϊκή Πίστη
icsbanner-insurance-daily-111png

Related Posts

Στην Generali Hellas η Ευρωκλινική
Ασφάλιση Υγείας Ειδήσεις & Νέα

Στην Generali Hellas η Ευρωκλινική

by Insurance Daily Author
Jul 22, 2025
Αυξάνονται οι κίνδυνοι από τις διαδικτυακές επιθέσεις
asfalistikomarketing

Αυξάνονται οι κίνδυνοι από τις διαδικτυακές επιθέσεις

by Βίκυ Γερασίμου
Jul 22, 2025
Ασφαλισμένο το Metropolitan στον Χολαργό
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ασφαλισμένο το Metropolitan στον Χολαργό

by Νίκος Μωράκης
Jul 22, 2025
«Αστική Θερμονησίδα» – τι είναι και πως αντιμετωπίζεται
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Έκτακτα μέτρα για τον καύσωνα στον ιδιωτικό τομέα σήμερα

by Insurancedaily editorial team
Jul 22, 2025
Έναρξη του Ευρωπαϊκού προγράμματος IDeAS4GR για τη στήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Έναρξη του Ευρωπαϊκού προγράμματος IDeAS4GR για τη στήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

by Insurancedaily editorial team
Jul 22, 2025
Η Allianz πιστοποιείται ως Great Place Τo Work® – Certified
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η Allianz πιστοποιείται ως Great Place Τo Work® – Certified

by Insurancedaily editorial team
Jul 21, 2025
Υδρόγειος Ασφαλιστική: Ανακοίνωση για την απώλεια του Γιώργου Παπαδόπουλου
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Ανακοίνωση για την απώλεια του Γιώργου Παπαδόπουλου

by Insurancedaily editorial team
Jul 21, 2025
Δυναμική είσοδος της Anytime στην αγορά της Ρουμανίας
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Δυναμική είσοδος της Anytime στην αγορά της Ρουμανίας

by Insurancedaily editorial team
Jul 21, 2025
Αποζημιώσεις σε 2-3 λεπτά: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει την Εθνική Ασφαλιστική
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Αποζημιώσεις σε 2-3 λεπτά: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει την Εθνική Ασφαλιστική

by Insurancedaily editorial team
Jul 21, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
orizon-1964-row-banner-300x250jpg
technopan-koufomata-pvcpng

TOP#5 Insurancedaily

    Εγγραφή στο Newsletter

    +12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

    Facebook Instagram Youtube
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    © MORAX MEDIA Α.Ε.

    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

    Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

    • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
    • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
    • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
    • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
    • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
    • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
    • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ

    © 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ