ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
ergo-my-ome-728-90jpg
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Έκθεση Επόπτη Χαρτοφυλακίου Ζωής της Ασπίς Πρόνοια

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
25/11/2010
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Share on Facebook

Ακολουθεί η 4η Έκθεση που συνέταξε ο Ι. Παντελίδης, Επόπτης της Ασπίς ΑΕΓΑ, σχετικά με την πορεία της εκκαθάρισης της Εταιρείας. Η Έκθεση απεστάλη στο Υπουργείο Οικονομικών και την ΕΠΕΙΑ, συνοδευόμενη από Ενημερωτικό Σημείωμα του Ελεγκτικού Οίκου που ασκεί έλεγχο.

Ι.1. Στο διαρρεύσαν χρονικό διάστημα (μετά την 3η Έκθεση μου), έχει σημειωθεί ικανοποιητική πρόοδος των εργασιών εκκαθάρισης αλλά και των εργασιών εξέτασης της «αναδιοργάνωσης» του χαρτοφυλακίου ζωής.

Διαβάστε Επίσης

ΑΣΠΙΣ

ΠΟΑΔ: “Πληγή” που δεν λέει να κλείσει η Ασπίς

Oct 6, 2025
ΑΣΠΙΣ

ΕΑΔΕ: Να δοθεί οριστικό τέλος στην υπόθεση της Ασπίς

Oct 6, 2025

Ήδη, την 15.9.2010 (μετά από καθυστέρηση λόγω τεχνικών δυσκολιών), πραγματοποιήθηκε η ανάρτηση του ενδεικτικού χαρτοφυλακίου ζωής της εταιρίας και ήδη εξετάζονται οι υποβληθείσες από τους ασφαλιζομένους αντιρρήσεις.

Παράλληλα προχωρούν, με τους κατά το δυνατόν ταχύτερους ρυθμούς, οι εργασίες της εν γένει εκκαθάρισης.

Στο επισυναπτόμενο, στην παρούσα επιστολή μου, «Ενημερωτικό Σημείωμα Περιγραφής προβλημάτων και εξέλιξης εργασιών εκκαθάρισης», της 10.11.2010, των Ορκωτών Ελεγκτών Ι. Τολιόπουλου και Γ. Νανούρη, του ελεγκτικού οίκου BAKER TILLY, αναφέρονται (περιληπτικά) οι δυσχέρειες τις οποίες αντιμετώπισαν, για την επίτευξη των ανωτέρω και για την αποφυγή επαναλήψεων, σας παραπέμπω σε αυτήν.

2.Σε κάθε περίπτωση και λαμβανομένου υπ’όψιν ότι η προθεσμία για τους ασφαλισμένους, αλλά και τους εξ υποκαταστάσεως από αυτούς δικαιούχους ασφαλίσματος (πχ. νοσοκομεία κλπ) να διαπιστώσουν ότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια τους περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρίας, όπως και οι ήδη αναγγελθείσες απαιτήσεις τους, λήγει την 30.12.2010, έχουν δε το δικαίωμα οι ασφαλισμένοι εντός της προθεσμίας αυτής να αναγγείλουν τυχόν αντιρρήσεις τους για να εξετασθούν, έτσι ώστε να συνταχθεί το «προσωρινό» (οριστικό) χαρτοφυλάκιο, εκτιμώ ότι εντός των προθεσμιών που θέτει το αρ.2 παρ.2 του ν.3867/2010 θα παραδοθούν τα προβλεπόμενα έγγραφα, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες εξεύρεσης αναδόχου του χαρτοφυλακίου. Αυτονόητο είναι ότι οι διαδικασίες εκκαθάρισης και ρευστοποίησης των απαιτήσεων της εταιρίας είναι φύσει αδύνατον να έχουν ολοκληρωθεί, αφού οι τυχόν δικαστικές διενέξεις που θα ανακύψουν (και εκτιμάται ότι θα είναι πάρα πολλές) θα ολοκληρωθούν σε βάθος χρόνου (3-7 χρόνια) με βάση την υπάρχουσα εμπειρία για αντίστοιχες περιπτώσεις. Ως εκ τούτου αυτές θα πρέπει να αναληφθούν είτε από τον (τυχόν) ανάδοχο, ως στοιχείο ενεργητικού, είτε από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής (εξ υποκαταστάσεως), είτε να συνεχισθούν από τον εκκαθαριστή.

Λαμβανομένων υπ’όψιν των ανωτέρω θεωρώ τυπικά και ουσιαστικά αδύνατη την εξεύρεση, από εμένα, αναδόχου, μέχρι τις προβλεπόμενες από το αρ.2 παρ.2 ν.3867/2010 προθεσμίες, για τους λόγους που ανωτέρω εξέθεσα, αλλά και αυτούς που κατωτέρω αναφέρω.

ΙΙ.1.Στο επισυναπτόμενο στην παρούσα επιστολή μου «Ενημερωτικό Σημείωμα Περιγραφής προβλημάτων και εξέλιξης εργασιών εκκαθάρισης», της 10.11.2010, των Ορκωτών Ελεγκτών Ι. Τολιόπουλου και Γ. Νανούρη, του ελεγκτικού οίκου BAKER TILLY, αναφέρονται (περιληπτικά) συγκεκριμένα στοιχεία (Βλ. ιδίως σημεία 8,9,11,12,13, 15,16,18 και 21), που δεν επιτρέπουν ακόμη να καταστεί δυνατός ο (σχετικός) προσδιορισμός της αξίας ενός μέρους των περιουσιακών στοιχείων της ασφαλιστικής τοποθέτησης, που θα διατεθούν στον ανάδοχο και κατ’επέκταση είναι πρακτικά αδύνατη (τώρα) η σύνταξη σχεδίου προτεινόμενης αναμόρφωσης παροχών από πλευράς μου.

2. Για τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία, που είχαν διατεθεί σε ασφαλιστική τοποθέτηση, θα πρέπει να επισημάνω ότι, ως προς τα ακίνητα, στον μεγαλύτερο αριθμό τους έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι, εκκρεμεί δε η διαπίστωση της αξίας (λόγω ειδικών συνθηκών) τεσσάρων (4) από αυτά, ως προς δε ορισμένες επενδύσεις σε εταιρίες εισηγμένες σε αλλοδαπά Χρηματιστήρια Αξιών ευρίσκεται σε εξέλιξη ειδικός έλεγχος.

3. Για τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας, που δεν ευρίσκοντο σε ασφαλιστική τοποθέτηση πριν την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της, αλλά ήδη δεσμεύθηκαν με την Απόφαση της ΕΠΕΙΑ σε ασφαλιστική τοποθέτηση (πχ. απαιτήσεις κατά τρίτων, συνεργατών κλπ, συμμετοχές σε άλλες επιχειρήσεις κλπ), ήδη έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι και ευρισκόμεθα στο στάδιο διασταυρώσεως των σχετικών στοιχείων.

4. Λαμβανομένου υπ’όψιν του αιτήματος που μου είχε διατυπωθεί, από εκπροσώπους αλλοδαπών, κυρίως, ασφαλιστικών εταιριών (εν δυνάμει δυνάμενες να ενδιαφερθούν για την αναδοχή των χαρτοφυλακίων) να υπάρξει έλεγχος των υπολογισμών των μαθηματικών αποθεμάτων της εταιρίας, από ανεξάρτητο διεθνή Οίκο, με εμπειρία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ανέθεσα ήδη στον διεθνή ελεγκτικό οίκο “Ernst & Young” να προβεί στον σχετικό έλεγχο. Το πόρισμα του ελέγχου του αναμένω να μου παραδοθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη ασφαλιστικών προϊόντων ή κάποιων εκδόσεων τους, στις οποίες το εγγυημένο επιτόκιο μεμονωμένα ή ο συνδυασμός του με επιπλέον αποδόσεις, που εγγυώνται οι όροι, υπερβαίνουν το κατά περίπτωση ανώτατο όριο που ορίζει η νομοθεσία.

Όπως αναλυτικότερα αναφέρεται στο επισυναπτόμενο στην παρούσα επιστολή μου «Ενημερωτικό Σημείωμα Περιγραφής προβλημάτων και εξέλιξης εργασιών εκκαθάρισης», της 10.11.2010, των Ορκωτών Ελεγκτών Ι. Τολιόπουλου και Γ .Νανούρη, του ελεγκτικού οίκου BAKER TILLY, έχει διαπιστωθεί επίσης ότι :

– υφίστανται ασφαλιστήρια συμβόλαια (εκτιμώνται σε 3.000 περίπου) εφ’ άπαξ καταβολής (τύπου Asset) στα οποία, το φερόμενο ως καταβληθέν κεφάλαιο από τον ασφαλιζόμενο, είναι σχετικά μεγαλύτερο από το πράγματι καταβληθέν (~ 10%),

– υφίστανται ασφαλιστήρια συμβόλαια “ζωής” που έχουν συναφθεί με νομικά πρόσωπα (συνολικού ποσού 30 εκατομμυρίων περίπου) που αμφισβητείται η εγκυρότητα τους (ως “ασφαλιστικών συμβάσεων ζωής”),

– υφίστανται ασφαλιστήρια συμβόλαια για τα οποία δεν προκύπτει η είσπραξη από την εταιρία των επιταγών που της είχαν δοθεί,

Για όλα τα ανωτέρω θα συνταχθούν αναλυτικές εκθέσεις, ώστε να είναι δυνατή η αντιμετώπιση δικαστικώς (είτε από τον ανάδοχο, είτε από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, είτε από τον εκκαθαριστή) των σχετικών απαιτήσεων των θιγομένων.

Προσέτι πραγματοποιούνται έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων, μεταξύ άλλων :

•Για τον πραγματικό αριθμό των μεριδίων (συμβόλαια Unit Linced) που θα έπρεπε να έχει η εταιρία, με βάση τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που είχε συνάψει (από το 2006)

•Για την αιτία και την τύχη των επιταγών, που είχε εκδώσει η εταιρία, σε χρονικό διάστημα πριν την ανάκληση της (περίπου 16 εκατομμύρια) και αφορούν κυρίως εξαγορές ασφαλιστηρίων συμβολαίων, τα οποία σύμφωνα με το αρ. 2 Ν. 3867/10, επανέρχονται στο ενεργό χαρτοφυλάκιο.

•Για τις οφειλές των συνεργατών και τα μη εισπραχθέντα ποσά ασφαλίστρων από ασφαλιζόμενους

5.Για τις νοσοκομειακές καλύψεις που παρείχε η εταιρία, εκτιμάται ότι, τα τιμολόγια που χρησιμοποιούσε, ευρίσκοντο σε δυσαρμονία με το κόστος των υποχρεώσεων που ανελάμβανε. Για τον λόγο αυτό ζητήθηκε από διεθνή Οίκο, με παρουσία και εμπειρία στην Ελληνική αγορά (Hewitt), η σύνταξη Έκθεσης για την τιμολογιακή πολιτική, που θα όφειλε να ακολουθεί η εταιρία, στις συμπληρωματικές (κυρίως νοσοκομειακές) καλύψεις, που παρείχε.

Σε κάθε περίπτωση έχει διαπιστωθεί ότι υφίσταται σημαντικότατο έλλειμμα στον υπολογισμό του αποθέματος αλλά και στην ασφαλιστική τοποθέτηση της εταιρίας (αρχική αλλά και προσαρμοσμένη).

Εκτιμάται ότι, το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρίας σε εκκρεμείς ζημιές, θα διαμορφωθεί στο ποσό των 28 εκατ. ευρώ περίπου. Μέρος αυτού αποτελεί υποχρεώσεις σε «φορείς υγείας», που ελπίζεται να καλυφθούν από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής (διά της περιουσίας της ΕΠΕΙΑ)

Το γεγονός αυτό, σε συνάρτηση με την ερμηνεία που έδωσε η ΕΠΕΙΑ, για τον τρόπο κατανομής του προνομίου των εργαζομένων, καθιστά ιδιαίτερα προβληματική την ικανοποίηση των απαιτήσεων των ασφαλισμένων (δικαιούχων αποζημίωσης) από συμπληρωματικές (κυρίως νοσοκομειακές) καλύψεις.

6.Για τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας θα πρέπει να σημειωθούν τα ακόλουθα :

• Οι επενδύσεις σε ακίνητα, τίτλους και καταθέσεις έχουν διατηρηθεί ως είχαν και σκοπός είναι να παραδοθούν στον (τυχόν) ανάδοχο για αξιοποίηση,

• Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένεται να διορισθούν από το αρμόδιο Δικαστήριο, προσωρινές διοικήσεις σε 2 θυγατρικές ελληνικές εταιρίες, για να πραγματοποιηθούν διαχειριστικοί έλεγχοι ( η μία εκ των 2 διαθέτει αξιόλογο ακίνητο).

• Σε κυπριακές εταιρίες (εισηγμένες στο ΧΑΚ) και ειδικά σε 2 από αυτές, στις οποίες υφίσταται συμμετοχή άνω του 50%, πραγματοποιούνται ενέργειες για την διενέργεια σε αυτές διαχειριστικών ελέγχων, προσδιορισμού της πραγματικής εσωτερικής αξίας τους.

ΙΙΙ.1.Λαμβανομένου υπ’όψιν ότι σημαντικό μέρος των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας ευρίσκοντο εκτός της ασφαλιστικής τοποθέτησης, που είχε σχηματίσει πριν την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της (ιδίως απαιτήσεις κατά τρίτων), τίθεται το (νομικό) ερώτημα πως θα κατανεμηθούν τα σχετικά ποσά-απαιτήσεις στα κατά περίπτωση αποθέματα, δεδομένου ότι μέρος αυτών θα πρέπει να αποδοθούν-εκχωρηθούν στον (τυχόν) ανάδοχο.

2.Το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρίας για συμπληρωματικές, κυρίως νοσοκομειακές, καλύψεις των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής, εκτιμώνται ότι θα ανέλθουν (η αναγγελία για υπάρχουσες απαιτήσεις λήγει την 30.12.2010) σε 28 εκατ. ευρώ περίπου.

Από αυτό το ποσό, 7.550.000 ευρώ περίπου, αφορούν απαιτήσεις νοσηλευτικών ιδρυμάτων, και 820.000 ευρώ απαιτήσεις ιατρών.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διευκρινισθεί η αναφερόμενη στον ν.3867/2010 έννοια της οφειλής προς «φορείς υγείας» και ποιοι περιλαμβάνονται ή δεν περιλαμβάνονται σε αυτή (πχ. ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, διαγνωστικά κέντρα, ιατροί κλπ).

IV. Στο επόμενο χρονικό διάστημα (και πριν την ανάρτηση του «προσωρινού» χαρτοφυλακίου) καταβάλλεται προσπάθεια να πραγματοποιηθεί ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Εποπτικής Αρχής :

α. της εμφανιζόμενης στα βιβλία της εταιρίας τελευταίας καταβολής του κάθε ασφαλιζόμενου για ασφαλιστήρια συμβόλαια τμηματικών καταβολών, έτσι ώστε να διασταυρωθεί η απαίτηση της εταιρίας για ανείσπρακτα ασφάλιστρα.

β. του προσδιορισθέντος από την εταιρία ύψους αποζημίωσης για συμπληρωματικές (κυρίως νοσοκομειακές) καλύψεις των ασφαλισμένων και των εξ αυτών ελκόντων δικαιώματα.

Οι αναρτήσεις αυτές σκοπό θα έχουν την συντομότερη γνωστοποίηση στους ασφαλισμένους των στοιχείων που περιλαμβάνονται στα Βιβλία της εταιρίας και η άμεση εξέταση τυχόν αντιρρήσεων τους.

Στο αυτό χρονικό διάστημα θα γίνει προσπάθεια να πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις των χαρτοφυλακίων ασφαλιστηρίων συμβολαίων της εταιρίας και των περιουσιακών τους στοιχείων, στις ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και ενδιαφέρονται (εν δυνάμει) για την αναδοχή του.

Με την επιφύλαξη ειδικών θεμάτων-προβλημάτων που μπορεί να ανακύψουν, για πραγματικούς ή/και τεχνικούς λόγους, εκτιμάται ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2011 θα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εποπτικής Αρχής (τότε Τράπεζα της Ελλάδος) το «προσωρινό» (οριστικό) χαρτοφυλάκιο της εταιρίας και θα παραδοθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος τα προβλεπόμενα από το αρ.2 ν.3867/2010 έγγραφα και στοιχεία.

Tags: Ασπίς Πρόνοια
250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

Στην Τράπεζα Πειραιώς η ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στοίχημα €1,6 δισ. στα ασφάλιστρα για την Πειραιώς με όχημα την Εθνική Ασφαλιστική

by Νίκος Μωράκης
Mar 6, 2026
Ο όμιλος Reale αποκτά το 80% της Lifenet Healthcare
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο όμιλος Reale αποκτά το 80% της Lifenet Healthcare

by Insurancedaily editorial team
Mar 5, 2026
Κατατέθηκε το ν/σ «Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ»
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ψηφίστηκε ο νόμος για την αναμόρφωση του συστήματος πρόληψης για φυσικές καταστροφές

by Insurancedaily editorial team
Mar 5, 2026
Carglass®: 25 Χρόνια Repair First – Μειώνοντας το Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Carglass®: 25 Χρόνια Repair First – Μειώνοντας το Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα

by Insurancedaily editorial team
Mar 4, 2026
HDI: Aξιολόγηση των κλιματικών κινδύνων που μπορούν να επηρεάσουν το Καλλιμάρμαρο
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

HDI: Aξιολόγηση των κλιματικών κινδύνων που μπορούν να επηρεάσουν το Καλλιμάρμαρο

by Insurancedaily editorial team
Mar 4, 2026
500.000 ευρώ δωρεά της ΕΑΕΕ για την αναβάθμιση ειδικών σχολείων
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

500.000 ευρώ δωρεά της ΕΑΕΕ για την αναβάθμιση ειδικών σχολείων

by Insurancedaily editorial team
Mar 4, 2026
Ενημέρωση της ΕΑΕΕ για επικείμενες αλλαγές της αναθεώρησης του SII
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ενημέρωση της ΕΑΕΕ για επικείμενες αλλαγές της αναθεώρησης του SII

by Insurancedaily editorial team
Mar 4, 2026
Η επόμενη ημέρα στο Ιράν
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η επόμενη ημέρα στο Ιράν

by Insurancedaily editorial team
Mar 4, 2026
Η ERGO στο Insurance Forum Athens: Κλιματική αλλαγή, ΑΙ και ανθεκτικότητα των ΜμΕ στο επίκεντρο 
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η ERGO στο Insurance Forum Athens: Κλιματική αλλαγή, ΑΙ και ανθεκτικότητα των ΜμΕ στο επίκεντρο 

by Insurancedaily editorial team
Mar 4, 2026

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
orizon-1964-row-banner-300x250jpg
designiaagentsbanner2025300x250gif
300x250-cyprialife-greece-1gif

TOP#5 Insurancedaily

  • ΕΤΕ – Allianz: Δυναμικό comeback της τράπεζας με deal αρχές Μαρτίου

    ΕΤΕ – Allianz: Δυναμικό comeback της τράπεζας με deal αρχές Μαρτίου

    105 shares
    Share 42 Tweet 26
  • Εξελίξεις στην υπόθεση της έκρηξης στη ΒΙΟΛΑΝΤΑ

    100 shares
    Share 40 Tweet 25
  • Σε νέα εποχή ανάπτυξης η Groupama – Βραβεύσεις συνεργατών

    85 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Στρατηγική συνεργασία Απόλλων – DIN

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: [email protected], Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ