ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
banner728x90png
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Όμιλος Talanx: Υπέρβαση στόχου κερδοφορίας για το 2015

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
28/03/2016 - Updated on 30/03/2016
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Haas Herbert
Share on Facebook

Haas Herbert

Σημαντική μεγέθυνση σημείωσε ο Όμιλος Talanx κατά το οικονομικό έτος 2015, υπερβαίνοντας τους στόχους, παρά την επίδραση από την απομείωση υπεραξίας στις ασφαλίσεις ζωής Γερμανίας κατά το δεύτερο τρίμηνο. Τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 9,7%, σε 31,8 δισ. ευρώ (από 29 δισ. το 2014). Χωρίς την επίδραση των συναλλαγματικών διαφορών, σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 4,8%. Η ανάπτυξη βασίστηκε στη συνεπή και συστηματική εφαρμογή της στρατηγικής διεθνοποίησης του Ομίλου. Τα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) ενισχύθηκαν κατά 15,3% φτάνοντας στο επίπεδο ρεκόρ των 2,2 δισ. ευρώ (1,9). Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 734 εκατ. ευρώ (769) επιτυγχάνοντας τη δεύτερη υψηλότερη τιμή στην ιστορία του Ομίλου. Υπολογίζοντας την επίδραση από την απομείωση υπεραξίας (ύψους 155 εκατ. ευρώ) ο Όμιλος Talanx σημειώνει ρεκόρ αποτελέσματος το 2015. Λόγω της βελτίωσης της ποιότητας του χαρτοφυλακίου στις πρωτασφαλιστικές εργασίες, ο Όμιλος αυξάνει την πρόβλεψη για καθαρά κέρδη σε 750 εκατ. ευρώ για το 2016.

Διαβάστε Επίσης

Mega Brokers: Μια νέα εποχή ανάπτυξης με τη στήριξη της Unilink και της Acrisure

Mega Brokers: Μια νέα εποχή ανάπτυξης με τη στήριξη της Unilink και της Acrisure

Nov 5, 2025
Η Howden Hellas αρωγός στην πρωτοβουλία του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

Η Howden Hellas αρωγός στην πρωτοβουλία του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

Nov 5, 2025

Στη βάση της θετικής απόδοσης, το Εκτελεστικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο του Ομίλου προτείνουν στη Γενική Συνέλευση των μετόχων, αύξηση μερίσματος στα 1,30 ευρώ ανά μετοχή (1,25). Η τιμή αντιστοιχεί σε απόδοση 4,6% για το 2015 στη μέση τιμή κλεισίματος. Ο Talanx έχει σημειώσει συνεχή αύξηση μερίσματος κάθε χρόνο από την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο το 2012. Συνολικά κατά την τελευταία τετραετία, το μέρισμα ανά μετοχή έχει αυξηθεί κατά 25 λεπτά ή σχεδόν κατά ένα τέταρτο.

«Το 2015 χαρακτηρίστηκε από χαμηλά επιτόκια, από τη στρατηγική αναδιοργάνωση του τομέα ασφαλίσεων ιδιωτών Γερμανίας και από μέτρα για την βελτίωση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου στις εγχώριες βιομηχανικές ασφαλίσεις (Γερμανίας). Παρά το δυσχερές περιβάλλον, επιτύχαμε ένα εξαιρετικά ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Με την περαιτέρω αύξηση του μερίσματος, συνεχίζουμε τη συνεπή στρατηγική μερισμάτων του Ομίλου», δήλωσε ο Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Talanx AG, Herbert. K. Haas. «Το 2015 προχωρήσαμε στη βασική στρατηγική προεργασία. Τώρα θα πρέπει να εφαρμόσουμε και να επεξεργαστούμε τα μέτρα με συνέπεια. Είμαστε στον σωστό δρόμο αλλά δεν έχουμε ακόμη φτάσει στον προορισμό μας.»

Το ποσοστό των ασφαλίστρων που προήλθαν από τις πρωτασφαλιστικές εργασίες εξωτερικού (εκτός Γερμανίας) αυξήθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε 47%. Στόχος είναι η παραγωγή τουλάχιστον του 50% των ασφαλίστρων εκτός Γερμανίας μέχρι το 2018.

Στο θετικό αποτέλεσμα συνέβαλαν οι μεμονωμένες περιπτώσεις μεγάλων φυσικών καταστροφών το προηγούμενο έτος. Η καθαρή επιβάρυνση από μεγάλες ζημίες στον Όμιλο ανήλθε σε 922 εκατ. ευρώ (782), και παρέμεινε χαμηλότερη των προβλέψεων του προϋπολογισμού μεγάλων ζημιών για την περίοδο (980 εκατ. ευρώ). Συνολικά, στις πρωτασφαλιστικές εργασίες καταγράφηκαν μεγάλες ζημίες 349 εκατ. ευρώ (356) ενώ οι αντασφαλιστικές εργασίες επιβαρύνθηκαν με 573 εκατ. ευρώ (426). Η μεγαλύτερη ζημία αφορούσε την έκρηξη στο λιμάνι της Tianjin στην Κίνα, η οποία αποτιμήθηκε σε 154 εκατ. ευρώ σε επίπεδο Ομίλου.

hdi building

Ο μεικτός λειτουργικός δείκτης βελτιώθηκε κατά 1,9 ποσοστιαίες μονάδες σε 96% (97,9). Σε όλους τους τομείς ασφάλισης ο μεικτός δείκτης ήταν χαμηλότερος του 100%. Στο τέλος του έτους, το τεχνικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε -1,4 δισ. ευρώ  (-2,1).  Τα καθαρά έσοδα από επενδύσεις μειώθηκαν, παρά την αύξηση στα τακτικά έσοδα από επενδύσεις κατά 5,1% σε 3,9 δισ. ευρώ (4,1). Σημειώνεται ότι το προηγούμενο έτος τα έσοδα είχαν συμπεριλάβει τα έκτακτα κέρδη από την πώληση της Swiss Life. Για άλλη μία φορά σημειώθηκε θετική καθαρή απόδοση ιδίων κεφαλαίων ύψους 3,6% (4,1%). Η θετική ταμειακή ροή από την ανάληψη κινδύνων και τις συναλλαγματικές διαφορές οδήγησε σε αύξηση των κεφαλαίων υπό διαχείριση κατά 4,5% σε 100,8 δισ. ευρώ (96,4). Τα κέρδη ανά μετοχή στις 31 Δεκεμβρίου 2015 ανήλθαν σε 2,90 ευρώ (3,04).

Τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν σε 8,3 δισ. ευρώ (8,0) ή 32,76 ευρώ ανά μετοχή (31,64). Παρά την καταβολή μερίσματος 316 εκατ. ευρώ, τα ίδια κεφάλαια το 2015 διαμορφώθηκαν σε επίπεδο υψηλότερο κατά 4% από το αποτέλεσμα του 2014.

Βιομηχανικές Ασφαλίσεις – HDI Global SE: Αύξηση των εσόδων από ασφάλιστρα κυρίως στο εξωτερικό. Επιτυχημένη εκκίνηση για την στρατηγική βελτίωσης της ποιότητας του χαρτοφυλακίου

Στον τομέα Βιομηχανικών Ασφαλίσεων, του οποίου ηγείται η HDI Global SE, σημειώθηκε βελτίωση 6,5% στα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2015 σε 4,3 δισ. ευρώ (4,0), ωθούμενη κυρίως από την αύξηση στο εξωτερικό. Η αύξηση ισοδυναμεί με 2,5% μετά τις συναλλαγματικές προσαρμογές. Ειδικά στις ΗΠΑ, οι θετικές συναλλαγματικές επιδράσεις οδήγησαν σε αύξηση των εσόδων από ασφάλιστρα. Στόχος του τομέα βιομηχανικών ασφαλίσεων είναι η αύξηση των μεριδίου των ασφαλίστρων εξωτερικού σε 65% μέχρι το 2019. Αυτή τη στιγμή το μερίδιο αντιστοιχεί σε 60%.

Ο μεικτός λειτουργικός δείκτης βελτιώθηκε σε 99,2% (103,0) Το τεχνικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε βελτιωμένο σε 18 εκατ. ευρώ (-61).Σε περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, τα καθαρά έσοδα από επενδύσεις μειώθηκαν κατά 23,1% σε 206 εκατ. ευρώ (268). Το προηγούμενο έτος, τα έσοδα από επενδύσεις ήταν ενισχυμένα από υψηλότερα πραγματοποιηθέντα κέρδη. Tα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) βελτιώθηκαν κατά 14,3%, σε 208 εκατ. ευρώ (182), ενώ η συμβολή του τομέα Βιομηχανικών Ασφαλίσεων στα καθαρά κέρδη του Ομίλου αυξήθηκε από το προηγούμενο έτος, φθάνοντας τα 127 εκατ. ευρώ (121).

Τα μέτρα βελτίωσης του χαρτοφυλακίου στις βιομηχανικές ασφαλίσεις εντός Γερμανίας αποφέρουν τα πρώτα επιτυχή αποτελέσματα: κατά την ανανέωση των ασφαλιστηρίων σημειώθηκαν απτές βελτιώσεις σε ασφάλιστρα/ υποχρεώσεις στους κλάδους ασφάλισης Περιουσίας, Μεταφορών και Αυτοκινήτου. Η στρατηγική αυτή συνεχίζεται και το τρέχον έτος.

Βασικά μεγέθη ενοποιημένων αποτελεσμάτων Ομίλου Talanx 2015 (IFRS)

Σε εκατ. ΕΥΡΩ  2015 2014 Μεταβολή 2015/2014
Μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 31.799 28.994 +9,7%
Καθαρά δεδουλευμένα ασφάλιστρα 25.937 23.844 +8,8%
Μεικτός λειτουργικός δείκτης Γενικών Ασφαλίσεων (property/casualty insurance and non-life reinsurance) 96,0% 97,9% -1,9
% μονάδες
Καθαρά έσοδα από επενδύσεις 3.933 4.144 -5,1%
Λειτουργικά κέρδη προ των τόκων και φόρων (EBIT) 2.182 1.892 +15,3%
Καθαρά κέρδη (μετά από χρημ/κα έξοδα και φόρους) 1.409 1.368 +3,0%
Καθαρά κέρδη Ομίλου (μετά από δικαιώματα μειοψηφίας) 734 769 -4,6%
Απόδοση ιδίων κεφαλαίων1 9,0% 10,2% -1,2
% μονάδες
250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

Mega Brokers: Μια νέα εποχή ανάπτυξης με τη στήριξη της Unilink και της Acrisure
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Mega Brokers: Μια νέα εποχή ανάπτυξης με τη στήριξη της Unilink και της Acrisure

by Νίκος Μωράκης
Nov 5, 2025
ΕΕΑ: Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που με βάση την σύμβασή τους δεν εισπράττουν ασφάλιστρα  δεν έχουν υποχρέωση εγγραφής στο IRIS
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η Σχέση ΚΟΚ – Ασφαλιστικής κάλυψης θεματική σε ημερίδα του ΕΕΑ

by Insurancedaily editorial team
Nov 5, 2025
Στις 196.584 αυξήθηκαν τα ανασφάλιστα οχήματα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στις 196.584 αυξήθηκαν τα ανασφάλιστα οχήματα

by Insurancedaily Editorial Team
Nov 5, 2025
Τι συζητήθηκε στην ημερίδα του ΕΕΘ για την ιδιωτική ασφάλιση
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τι συζητήθηκε στην ημερίδα του ΕΕΘ για την ιδιωτική ασφάλιση

by Insurancedaily editorial team
Nov 5, 2025
Κυκλοφόρησε η έκδοση “Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας”
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Κυκλοφόρησε η έκδοση “Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας”

by Insurancedaily editorial team
Nov 5, 2025
Τι δείχνει η μελέτη για τα εισοδήματα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τι δείχνει η μελέτη για τα εισοδήματα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

by Insurancedaily editorial team
Nov 4, 2025
Το Ανθρώπινο Δυναμικό του μέλλοντος: Ευελιξία, ψηφιακές δεξιότητες και στρατηγική ευθυγράμμιση»
asfalistikomarketing

Το Ανθρώπινο Δυναμικό του μέλλοντος: Ευελιξία, ψηφιακές δεξιότητες και στρατηγική ευθυγράμμιση»

by Insurancedaily editorial team
Nov 4, 2025
Και νέα παράταση για τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2026

by Insurancedaily editorial team
Nov 3, 2025
Tennis, Bancassurance, ολιγοπώλια στην υγεία & ανταγωνισμός στη Διαμεσολάβηση
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Tennis, Bancassurance, ολιγοπώλια στην υγεία & ανταγωνισμός στη Διαμεσολάβηση

by Insurancedaily editorial team
Nov 3, 2025 - Updated on Nov 4, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
home-300x250gif
300x250gif
banner-300x250-cyprialifegif

TOP#5 Insurancedaily

  • Mega Brokers: Μια νέα εποχή ανάπτυξης με τη στήριξη της Unilink και της Acrisure

    Mega Brokers: Μια νέα εποχή ανάπτυξης με τη στήριξη της Unilink και της Acrisure

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Η Howden Hellas αρωγός στην πρωτοβουλία του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Η Σχέση ΚΟΚ – Ασφαλιστικής κάλυψης θεματική σε ημερίδα του ΕΕΑ

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Eurohold και EUROINS Ελλάδος “έτρεξαν” για μια φωτεινή Καλλιθέα

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ