ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
eurolife-728x90-1gif
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Eurolife FFH: Ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα με σύγχρονα επενδυτικά «οχήματα»

Σημείωσε το 2020 €22,2 εκατ. λειτουργικά κέρδη προ φόρων

Βίκυ Γερασίμου by Βίκυ Γερασίμου
29/06/2021
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Eurolife FFH: Ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα με σύγχρονα επενδυτικά «οχήματα»
Share on Facebook

Η  Eurolife FFH, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας και μέλος της Fairfax Financial Holdings Limited, έχει στόχο να ενδυναμώνει τους ανθρώπους, ώστε να καταφέρνουν περισσότερα καθημερινά.

Του Λεωνίδα Σιδέρη, Διευθυντή Ομαδικών και Affinities στην Eurolife FFH

Κατέχοντας ηγετική θέση σε κερδοφορία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, σημείωσε το 2020 €22,2 εκατ. λειτουργικά κέρδη προ φόρων, € 448,65 εκ. εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και €151,9 εκατ. συνολικά κέρδη προ φόρων.

Διαβάστε Επίσης

Η Eurolife FFH επιβράβευσε τα στελέχη του Career Sales Force

Η Eurolife FFH επιβράβευσε τα στελέχη του Career Sales Force

Jun 16, 2025
Eurolife FFH: 14ος κύκλος για το επιτυχημένο Advanced Program in Management for Insurance Executives της Αθήνας

Eurolife FFH: 14ος κύκλος για το επιτυχημένο Advanced Program in Management for Insurance Executives της Αθήνας

May 28, 2025

Το 2020 παρουσίασε, επίσης, αύξηση στο σύνολο ενεργητικού, το οποίο ανήλθε στα €3,5 δισ., ενώ ταίδια κεφάλαια άγγιξαν τα €738 εκατ. Η εταιρεία βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των ασφαλισμένων της και ανταποκρίνεται με συνέπεια στις ανάγκες και τις επιδιώξεις τους. Το 2020 κατέβαλε αποζημιώσεις ύψους€291,86 εκατ.

Η ύφεση των τελευταίων ετών είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των παροχών κοινωνικής ασφάλισης ιδιαίτερα στο ύψος και τις προϋποθέσεις της σύνταξης, δημιουργώντας ανασφάλεια στους σημερινούς εργαζόμενους, αλλά και αγωνία για τη μελλοντική κατάσταση των οικονομικών τους, ιδιαίτερα κατά την περίοδο συνταξιοδότησης.

Τα ομαδικά εταιρικά συνταξιοδοτικά προγράμματα είναι η λύση, στα χέρια των εργοδοτών.

Τα Ομαδικά Συνταξιοδοτικά προγράμματα Ασφάλισης Ανθρωπίνου Δυναμικού αναδεικνύονται σε στρατηγικό εργαλείο, το οποίο μπορεί να εξασφαλίσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, αποτελώντας μια σημαντική παροχή που μειώνει το αίσθημα ανασφάλειας και δημιουργεί ένα ξεχωριστό περιβάλλον εργασίας.

Ένα ομαδικό πρόγραμμα σύνταξης έρχεται να συμπληρώσει και να αναβαθμίσει τις παροχές της κοινωνικής ασφάλισης και να εξελίξει τις εργασιακές σχέσεις, ενώ επιτρέπει στους εργοδότες να διαμορφώσουν μια ελκυστική πρόταση αξίας και να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τους ανθρώπους τους. Ενισχύει, παράλληλα, την εταιρική φήμη, αποτελώντας τεκμήριο υψηλού επαγγελματισμού και εφαρμογής υπεύθυνων πολιτικών διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Όλα τα παραπάνω έχουν ωθήσει τη ζήτηση Ομαδικών Συνταξιοδοτικών συμβολαίων, κάτι που δικαιολογείται και από τα σημαντικά φορολογικά κίνητρα, τόσο για τα ασφάλιστρα που καταβάλλει η επιχείρηση, τα οποία εκπίπτουν ως παραγωγική δαπάνη, όσο και για τις εθελοντικές εισφορές των εργαζομένων, που απαλλάσσονται πλήρως από τον φόρο εισοδήματος.

Οι επενδύσεις των εταιρικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων και οι προκλήσεις σε περιβάλλον μηδενικών επιτοκίων
Μέχρι πρόσφατα, η «κλασική» επενδυτική επιλογή των επιχειρήσεων που διαθέτουνομαδικά συνταξιοδοτικά, ήταν αυτή του «Εγγυημένου επιτοκίου». Η επιλογή αυτή διασφάλιζε ένα ελάχιστο εγγυημένο -από την ασφαλιστική εταιρία- επιτόκιο, ενώ εξασφάλιζε συμμετοχή σε τυχόν υπεραποδόσεις των αποθεματικών.

Από την άλλη, η επιλογή του εγγυημένου επιτοκίου δεν παρέχει καμία διαφοροποίηση μεταξύ των διαφορετικών αναγκών των μελών ενός ομαδικού συμβολαίου, αφού τα νεότερα μέλη (με μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα) αναζητούν επενδυτικές επιλογές υψηλής απόδοσης/ρίσκου, ενώ τα ωριμότερα μέληεπιθυμούνπερισσότερο συντηρητικές επενδυτικές επιλογές.

Τι γίνεται,όμως, τώρα που τα επιτόκια είναι μηδενικά;

Είναι φανερό ότι η στάση των εταιρειών που έχουν στην κατοχή τους ή συνάπτουνομαδικά συνταξιοδοτικά ασφαλιστήριααπέναντι στον επενδυτικό «μηχανισμό» των ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, θα πρέπει να αλλάξει!

Η μετάβαση, ωστόσο, στα σύγχρονα επενδυτικάπρογράμματααπαιτεί επαγγελματική καθοδήγηση, πλάνο επένδυσης με βάση τις ανάγκες των διαφορετικών ομάδων/μελών μιας επιχείρησης και μακροπρόθεσμου ορίζοντα.Υπάρχουν τα μέσα, υπάρχουν οι στρατηγικές για να προσεγγίσουμε την επένδυση σε κάθε ομαδικό συνταξιοδοτικόπρόγραμμα. Το μόνο που δεν μπορούμε να κάνουμε πλέον είναι να παραμένουμε «καθηλωμένοι» στο παραδοσιακό -μηδενικό πλέον- σενάριο της «εγγυημένης απόδοσης».

Τα σύγχρονα επενδυτικά «οχήματα» που προσφέρουμε στη EurolifeFFH μπορούν να μας βοηθήσουν να χτίσουμε με ευελιξία το επενδυτικό μέρος του προγράμματος, αποφεύγοντας όσο το δυνατόν τις «κακοτοπιές».

Πώς το πετυχαίνουμε όμως αυτό;

Η διασπορά, ο μακροχρόνιος ορίζοντας και η επαγγελματική διαχείριση μας βοηθούν να μειώσουμε το ρίσκο που φέρει κάθε επένδυση. Η σημασία της επαγγελματικής διαχείρισης είναι ιδιαίτερα εμφανής σε περιόδους κρίσης, όπου ο εταιρικός πελάτης, δεν έχει ούτε τη γνώση, ούτε το χρόνο, ούτε και τα αντανακλαστικά να αντιδράσει.

Τα Unit Linked (UL) επενδυτικά σχήματα που προσφέρουμε στα ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, στηρίζονται σε Αμοιβαία Κεφάλαια που επενδύουν, ανάλογα με την στρατηγική τους, σε όλες τις κινητές αξίες (μετοχές, ομόλογα, κ.λπ.). Επιπλέον οι εισφορές στα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι συστηματικές (μηνιαίες ή τριμηνιαίες), εξασφαλίζοντας έτσι περισσότερο τη διασπορά όχι μόνο στο τι επενδύουμε, αλλά και στο πότε επενδύουμε, απαλλασσόμενοι από το άγχος του καλού ή κακού timing στις διακυμάνσεις και τη μεταβλητότητα των αγορών.Περαιτέρω, τα UL καλύπτουν όλο το φάσμα ρίσκου που θέλει κάποιος να αναλάβει, από χαμηλού κινδύνου έως και υψηλού, ικανοποιώντας έτσι τις διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες των μελών που συμμετέχουν στο ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

Έτσι λοιπόν, με μία μόνο κίνηση, με τη συμμετοχή μας σε ένα ή περισσότερα UL, έχουμε κάνει το πρώτο βασικό βήμα: έχουμε ήδη αποκτήσει ένα χαρτοφυλάκιο, αφήνοντας τους επαγγελματίες διαχειριστές να κάνουν τη δουλειά για το πώς, το πότε και το τι. Εάν δε, το ένα UL το κάνουμε δύο ή τρία, τότε αρχίζουμε και οχυρωνόμαστε πραγματικά απέναντι στις όποιες δυσμενείς συνθήκες της αγοράς και ταυτόχρονα κεφαλαιοποιούμε στις όποιες ευκαιρίες της αγοράς.

Τα εξειδικευμένα και καταρτισμένα στελέχη της Eurolife FFH χεδιάζουν ασφαλιστικές λύσεις που ανταποκρίνονται με αποτελεσματικότητα στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών της, ενδυναμώνοντας τους ανθρώπους που την εμπιστεύονται, ώστε να επιτυγχάνουν περισσότερα καθημερινά.

Tags: Eurolife FFH
250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

Ισχυρή ανάκαμψη της οργανικής κερδοφορίας της Εθνικής Τράπεζας
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού προσφεύγει η Εθνική Τράπεζα

by Insurancedaily editorial team
Jul 3, 2025
CΝP Cyprialife και CΝP Asfalistiki, μετονομάζονται σε ERB Cyprialife και ERB Asfalistiki
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

CΝP Cyprialife και CΝP Asfalistiki, μετονομάζονται σε ERB Cyprialife και ERB Asfalistiki

by Βίκυ Γερασίμου
Jul 3, 2025
Το 8ο παγκόσμιο συνέδριο των πραγματογνωμόνων vrs Adjusters’
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Το 8ο παγκόσμιο συνέδριο των πραγματογνωμόνων vrs Adjusters’

by Insurancedaily editorial team
Jul 2, 2025
ΤτΕ
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πρόστιμα 235.500 ευρώ σε ασφαλιστικές από την ΤτΕ το 2024

by Βίκυ Γερασίμου
Jul 1, 2025
5 γυναίκες σε κομβικές θέσεις μιλούν για τη μητρότητα και την καριέρα στην ασφαλιστική αγορά
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

5 γυναίκες σε κομβικές θέσεις μιλούν για τη μητρότητα και την καριέρα στην ασφαλιστική αγορά

by Νίκος Μωράκης
Jun 30, 2025
M&A Summit: Οι στρατηγικές επενδύσεις στην Ελλάδα και το νέο χρηματοοικονομικό τοπίο
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

M&A Summit: Οι στρατηγικές επενδύσεις στην Ελλάδα και το νέο χρηματοοικονομικό τοπίο

by Insurancedaily editorial team
Jun 27, 2025
Νέο Κατάστημα – Μίνι Μάρκετ ΓΕΒ στη Βλάστη
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Νέο Κατάστημα – Μίνι Μάρκετ ΓΕΒ στη Βλάστη

by Insurancedaily editorial team
Jun 27, 2025
Rebranding Trust: Η πρόκληση του marketing στην ασφαλιστική αγορά
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Rebranding Trust: Η πρόκληση του marketing στην ασφαλιστική αγορά

by Νίκος Μωράκης
Jun 26, 2025
Νέο ΔΣ στην Ευρώπη Ασφαλιστική: Πρόεδρος ο Σ. Κόκκαλης & Αντιπρόεδρος – Διευθύνων Σύμβουλος ο Ν. Μακρόπουλος
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Νέο ΔΣ στην Ευρώπη Ασφαλιστική: Πρόεδρος ο Σ. Κόκκαλης & Αντιπρόεδρος – Διευθύνων Σύμβουλος ο Ν. Μακρόπουλος

by Insurancedaily editorial team
Jun 26, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
asfalia-kinitwn-insurancegif
banner-250-300-2024png
ai-in-fin-services-conference25conferencebanner300-x-250jpg

TOP#5 Insurancedaily

    Εγγραφή στο Newsletter

    +12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

    Facebook Instagram Youtube
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    © MORAX MEDIA Α.Ε.

    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

    Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

    • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
    • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
    • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
    • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
    • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
    • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
    • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ

    © 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ