ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
eurolife-728x90-1gif
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΑΧΑ: Η φύση μας στέλνει μήνυμα κινδύνου

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
08/12/2015 - Updated on 10/12/2015
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Share on Facebook

ΑΧΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ

Το COP21 (Cooperation of Partners) για την κλιματική αλλαγή ξεκίνησε πριν λίγες μέρες στο Παρίσι με συμμετοχή εταίρων από κυβερνήσεις, οργανισμούς και ιδιωτικές εταιρείες σε ανώτατο επίπεδο. Στόχος της συνάντησης κορυφής είναι να επιτευχθεί μια νέα παγκόσμια συμφωνία που θα προβλέπει διατήρηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από τους 2oC. Η ΑΧΑ συμμετέχει ενεργά και έχει ήδη αναλάβει μία σειρά από ενέργειες για την κλιματική αλλαγή.

Διαβάστε Επίσης

Κακοκαιρία 21/1: Ξεπερνούν τις 2.000 οι ασφαλισμένες ζημιές

Κακοκαιρία 21/1: Ξεπερνούν τις 2.000 οι ασφαλισμένες ζημιές

Feb 2, 2026
Σημαντική διεθνής παρουσία στο MDRT Power Talks

Σημαντική διεθνής παρουσία στο MDRT Power Talks

Feb 2, 2026

Η άμεση και έμμεση επίδραση της κλιματικής αλλαγής στον παγκόσμιο πληθυσμό και την οικονομία κλιμακώνεται

Τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα έχουν ενισχύσει το μήνυμα για την υπερθέρμανση του πλανήτη και θεωρούν πιθανή την αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από 2οC, γεγονός που θα πυροδοτήσει απρόβλεπτες εξελίξεις. Σήμερα είναι ήδη αντιληπτές οι άμεσες συνέπειες.

Η αλλαγή του κλίματος έχει άμεσο αντίκτυπο στα καιρικά συστήματα και συνδέεται με ακραία φαινόμενα, όπως καταιγίδες, πλημμύρες, τυφώνες και ξηρασίες. Τα τελευταία 50 χρόνια, η συχνότητα των καταστροφών που συνδέονται με καιρικά φαινόμενα έχει αυξηθεί πάνω από 5 φορές και το κοινωνικό κόστος έχει αυξηθεί πάνω από 10 φορές. Το συνολικό κόστος των κινδύνων που συνδέονται με την αλλαγή του κλίματος έχει υπολογιστεί στο 5% του παγκόσμιου ΑΕΠ, το οποίο αυξάνεται σε 20% αν υπολογιστούν και οι παράπλευρες απώλειες.

Οι παράπλευρες απώλειες της κλιματικής αλλαγής συμπεριλαμβάνουν ένα πλήθος κινδύνων που σχετίζονται με την οικονομία, την κοινωνία, την υγεία, τις μετακινήσεις πληθυσμών και τη γεωπολιτική. Σχετικά παραδείγματα έχουν να κάνουν με τη διασπορά ασθενειών, καθώς οι καιρικές συνθήκες και οι πανδημίες γίνονται πιο απρόβλεπτες. Αντίστοιχα, μπορεί να προκληθεί αύξηση της μετακίνησης των πληθυσμών εντός και εκτός συνόρων (;) εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, αύξηση του επιπέδου της θάλασσας και περιβαλλοντική υποβάθμιση. Όλα δε τα παραπάνω θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ποιότητα των προϊόντων σίτισης.

https://www.youtube.com/watch?v=XNeiw_OTZPA

Στηρίζοντας την ακαδημαϊκή έρευνα κατανοούμε καλύτερα τι συμβαίνει και τι μπορούμε να κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε

Στο πλαίσιο της αποστολής του να «προστατεύει» τόσο την κοινωνία ευρύτερα όσο και την οικονομία, ο κλάδος των ασφαλίσεων έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στην πρόβλεψη και τη μείωση αυτών των κινδύνων. Συγκεκριμένα, η ΑΧΑ θεωρεί ότι ο ρόλος της ασφάλισης είναι να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει και να μοιράζεται τη γνώση αυτή για υπάρχοντες και αναδυόμενους κινδύνους, με στόχο την οικοδόμηση μίας εύρωστης κοινωνίας.

Η ΑΧΑ στηρίζει έρευνες που σχετίζονται με κινδύνους κοινωνικο-οικονομικούς, υγείας και περιβάλλοντος, μέσα από το Ταμείο Ερευνών της. Μέχρι σήμερα είναι αρωγός 150 ακαδημαϊκών έργων που στοχεύουν στην καλύτερη κατανόηση και στην πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών και κλιματικών κινδύνων, επενδύοντας πάνω από 35 εκατομμύρια ευρώ έως το 2018.

Επιπρόσθετα, φιλοδοξία του Ταμείου Ερευνών της ΑΧΑ είναι να υποστηρίζει την εμπλοκή της ακαδημαϊκής κοινότητας στον δημόσιο διάλογο. Η ενίσχυση της φωνής των ερευνητών είναι κρίσιμη στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για την κλιματική αλλαγή, καθώς στιβαρά στοιχεία που αποδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος, είναι εξαιρετικά κρίσιμα για να θεμελιωθούν οι μελλοντικές παγκόσμιες συμφωνίες.

Τον Ιούνιο του 2014 στο 6ο Ασιατικό Υπουργικό Συνέδριο για τη Μείωση του Κινδύνου καταστροφών στην Ταϊλάνδη, το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ διοργάνωσε μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο οποίο συμμετείχαν ερευνητές, άνθρωποι της Εταιρείας και εκπρόσωποι δημοσίων οργανισμών. Εκεί συζητήθηκαν τα τελευταία ερευνητικά ευρήματα για τη μείωση των κινδύνων από τις καταστροφές.

Την ίδια ώρα το Ταμείο Ερευνών έχει αναλάβει ρόλο ενημέρωσης προς το ευρύ κοινό για την ανάγκη να αναλάβουμε δράση σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Σε συνεργασία με επιστήμονες σχεδιάστηκε ένα ειδικό εργαστήριο προσομοίωσης διαπραγματεύσεων για το COP21, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές, ώστε να γνωρίσουν βιωματικά τα θέματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Τέλος, σε συνεργασία με το National Geographic τρεις ερευνητές που υποστηρίζονται από το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ μοιράστηκαν τη γνώση τους σχετικά με το «πώς μπορούν να προστατευθούν οι άνθρωποι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα». Η διάχυση της γνώσης έγινε μέσα από συζήτηση με τον ερευνητή του NatGeo Jon Waterman, στη βάση των αποτελεσμάτων του τυφώνα Κατρίνα που έπληξε τη Νέα Ορλεάνη.

Όλες οι χώρες δεν έχουν το ίδιο επίπεδο ετοιμότητας για να αντιμετωπίσουν τις καιρικές αλλαγές

Οι αυξομειώσεις των βροχοπτώσεων, το λιώσιμο των πάγων και η αύξηση της συχνότητας και της έντασης των ακραίων καιρικών φαινομένων αποτελούν ήδη πραγματικότητα για πολλούς πληθυσμούς. Όλες οι χώρες, όμως, δεν είναι το ίδιο έτοιμες να διαχειριστούν αυτές τις καταστάσεις. Όπως φάνηκε από τις πρόσφατες καταστροφές του τυφώνα Haiyan στις Φιλιππίνες και τις πλημμύρες στην Ινδία και το Πακιστάν, οι πολίτες που έχουν τη μικρότερη οικονομική δύναμη είναι αυτοί που επηρεάζονται περισσότερο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Το 2014, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που έχει ο Όμιλος ΑΧΑ με την παγκόσμια ΜΚΟ CARE – αποστολή της οποίας είναι να υποστηρίζει πολίτες και οικογένειες στις πιο φτωχές περιοχές του κόσμου – ξεκίνησαν 193 έργα με στόχο τη μείωση των επώδυνων αποτελεσμάτων από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 50 χώρες. Στόχος είναι μέχρι το 2020 να προστατευθούν 50 εκατομμύρια ευάλωτοι πολίτες του κόσμου, θωρακίζοντας τις οικίες τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Για να γίνουν εύκολα αντιληπτά τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε σχέση με την κλιματική αλλαγή, ο Όμιλος ΑΧΑ και η ΜΚΟ CARE δημιούργησαν μία Μαζική Ανοικτή Πλατφόρμα Εκπαίδευσης (Massive Open Online Course – MOOC). Εκεί ορίζεται με ακρίβεια η έννοια της κλιματικής αλλαγής, εξηγούνται οι συνέπειές της στην πράξη και εντοπίζονται πρωτοβουλίες που αφορούν ευάλωτους πολίτες σε όλο τον κόσμο.

Στο σύνδεσμο https://mooc.thinkovery.com/mooccare-eng/ μπορείτε να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα!

Τέλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΧΑ, κ. Henri De Castries, δεσμεύτηκε να επενδύσει ακόμα περισσότερο στην πράσινη ενέργεια και να αποδεσμεύσει την Εταιρεία από επενδύσεις σε πηγές ενέργειας που είναι επιβλαβείς προς το περιβάλλον.

icsbanner-insurance-daily-111png

Related Posts

Κακοκαιρία 21/1: Ξεπερνούν τις 2.000 οι ασφαλισμένες ζημιές
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Κακοκαιρία 21/1: Ξεπερνούν τις 2.000 οι ασφαλισμένες ζημιές

by Βίκυ Γερασίμου
Feb 2, 2026
Ο Γ. Σκιαδαρέσης από την Commission στο Insurance Forum “Athens Edition”
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο Γ. Σκιαδαρέσης από την Commission στο Insurance Forum “Athens Edition”

by Insurancedaily editorial team
Jan 30, 2026
Το «Climate Risk Consulting Service» της HDI θωρακίζει τις επιχειρήσεις
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Το «Climate Risk Consulting Service» της HDI θωρακίζει τις επιχειρήσεις

by Insurancedaily editorial team
Jan 30, 2026
ΕΚΠΟΙΖΩ: Απαράδεκτη και μία από τα ίδια η τροπολογία της Κυβέρνησης για τα ασφάλιστρα υγείας
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Αθέμιτες και καταχρηστικές πρακτικές της ΔΕΔΔΗΕ αναφορικά με τις ρευματοκλοπές

by Insurancedaily editorial team
Jan 30, 2026
Τι άλλαξε στα τεκμήρια αυτοκινήτου;
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τι άλλαξε στα τεκμήρια αυτοκινήτου;

by Insurancedaily editorial team
Jan 30, 2026
Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική σε νέα σύγχρονα γραφεία
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική σε νέα σύγχρονα γραφεία

by Insurancedaily editorial team
Jan 29, 2026
Ασφάλιστρα Υγείας: Γιατί ακριβαίνουν, τι φταίει και πώς οι ασφαλιστικές περνούν στην αντεπίθεση
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ασφάλιστρα Υγείας: Γιατί ακριβαίνουν, τι φταίει και πώς οι ασφαλιστικές περνούν στην αντεπίθεση

by Νίκος Μωράκης
Jan 29, 2026
Ο Δ. Ζαφείρης από την EIOPA ομιλητής στο Insurance Forum Athens Edition
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο Δ. Ζαφείρης από την EIOPA ομιλητής στο Insurance Forum Athens Edition

by Insurancedaily editorial team
Jan 29, 2026
Τι ισχύει με τις αποζημιώσεις στο τραγικό δυστύχημα με τους φιλάθλους στη Ρουμανία
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τι ισχύει με τις αποζημιώσεις στο τραγικό δυστύχημα με τους φιλάθλους στη Ρουμανία

by Βίκυ Γερασίμου
Jan 29, 2026

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
300x250-4gif
designiaagentsbanner2025300x250gif
banner-300x250-cyprialifegif

TOP#5 Insurancedaily

  • Ασφαλισμένο το εργοστάσιο “Βιολάντα”

    Τι καλύπτει το ασφαλιστήριο της ΒΙΟΛΑΝΤΑ

    199 shares
    Share 80 Tweet 50
  • Τι ισχύει με τις αποζημιώσεις στο τραγικό δυστύχημα με τους φιλάθλους στη Ρουμανία

    124 shares
    Share 50 Tweet 31
  • Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο κ. Σταύρος Καραγρηγορίου

    119 shares
    Share 48 Tweet 30
  • Υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στις ασφαλιστικές – Τι προβλέπει για τους μισθούς

    113 shares
    Share 45 Tweet 28
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: [email protected], Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ