ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
ergo-my-ome-728-90jpg
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΑΧΑ: Η φύση μας στέλνει μήνυμα κινδύνου

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
08/12/2015 - Updated on 10/12/2015
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Share on Facebook

ΑΧΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ

Το COP21 (Cooperation of Partners) για την κλιματική αλλαγή ξεκίνησε πριν λίγες μέρες στο Παρίσι με συμμετοχή εταίρων από κυβερνήσεις, οργανισμούς και ιδιωτικές εταιρείες σε ανώτατο επίπεδο. Στόχος της συνάντησης κορυφής είναι να επιτευχθεί μια νέα παγκόσμια συμφωνία που θα προβλέπει διατήρηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από τους 2oC. Η ΑΧΑ συμμετέχει ενεργά και έχει ήδη αναλάβει μία σειρά από ενέργειες για την κλιματική αλλαγή.

Διαβάστε Επίσης

Η AIG “χτίζει” ψηφιακό δίδυμο

“Future-Ready” εργαζόμενοι: Τι τους κάνει να ξεχωρίζουν;

Dec 15, 2025
Η πολιτική της J&J και οι 38.000 ενάγοντες

Αποζημίωση 40 εκατ. δολ. σε δύο γυναίκες για το ταλκ της J&J

Dec 15, 2025

Η άμεση και έμμεση επίδραση της κλιματικής αλλαγής στον παγκόσμιο πληθυσμό και την οικονομία κλιμακώνεται

Τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα έχουν ενισχύσει το μήνυμα για την υπερθέρμανση του πλανήτη και θεωρούν πιθανή την αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από 2οC, γεγονός που θα πυροδοτήσει απρόβλεπτες εξελίξεις. Σήμερα είναι ήδη αντιληπτές οι άμεσες συνέπειες.

Η αλλαγή του κλίματος έχει άμεσο αντίκτυπο στα καιρικά συστήματα και συνδέεται με ακραία φαινόμενα, όπως καταιγίδες, πλημμύρες, τυφώνες και ξηρασίες. Τα τελευταία 50 χρόνια, η συχνότητα των καταστροφών που συνδέονται με καιρικά φαινόμενα έχει αυξηθεί πάνω από 5 φορές και το κοινωνικό κόστος έχει αυξηθεί πάνω από 10 φορές. Το συνολικό κόστος των κινδύνων που συνδέονται με την αλλαγή του κλίματος έχει υπολογιστεί στο 5% του παγκόσμιου ΑΕΠ, το οποίο αυξάνεται σε 20% αν υπολογιστούν και οι παράπλευρες απώλειες.

Οι παράπλευρες απώλειες της κλιματικής αλλαγής συμπεριλαμβάνουν ένα πλήθος κινδύνων που σχετίζονται με την οικονομία, την κοινωνία, την υγεία, τις μετακινήσεις πληθυσμών και τη γεωπολιτική. Σχετικά παραδείγματα έχουν να κάνουν με τη διασπορά ασθενειών, καθώς οι καιρικές συνθήκες και οι πανδημίες γίνονται πιο απρόβλεπτες. Αντίστοιχα, μπορεί να προκληθεί αύξηση της μετακίνησης των πληθυσμών εντός και εκτός συνόρων (;) εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, αύξηση του επιπέδου της θάλασσας και περιβαλλοντική υποβάθμιση. Όλα δε τα παραπάνω θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ποιότητα των προϊόντων σίτισης.

https://www.youtube.com/watch?v=XNeiw_OTZPA

Στηρίζοντας την ακαδημαϊκή έρευνα κατανοούμε καλύτερα τι συμβαίνει και τι μπορούμε να κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε

Στο πλαίσιο της αποστολής του να «προστατεύει» τόσο την κοινωνία ευρύτερα όσο και την οικονομία, ο κλάδος των ασφαλίσεων έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στην πρόβλεψη και τη μείωση αυτών των κινδύνων. Συγκεκριμένα, η ΑΧΑ θεωρεί ότι ο ρόλος της ασφάλισης είναι να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει και να μοιράζεται τη γνώση αυτή για υπάρχοντες και αναδυόμενους κινδύνους, με στόχο την οικοδόμηση μίας εύρωστης κοινωνίας.

Η ΑΧΑ στηρίζει έρευνες που σχετίζονται με κινδύνους κοινωνικο-οικονομικούς, υγείας και περιβάλλοντος, μέσα από το Ταμείο Ερευνών της. Μέχρι σήμερα είναι αρωγός 150 ακαδημαϊκών έργων που στοχεύουν στην καλύτερη κατανόηση και στην πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών και κλιματικών κινδύνων, επενδύοντας πάνω από 35 εκατομμύρια ευρώ έως το 2018.

Επιπρόσθετα, φιλοδοξία του Ταμείου Ερευνών της ΑΧΑ είναι να υποστηρίζει την εμπλοκή της ακαδημαϊκής κοινότητας στον δημόσιο διάλογο. Η ενίσχυση της φωνής των ερευνητών είναι κρίσιμη στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για την κλιματική αλλαγή, καθώς στιβαρά στοιχεία που αποδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος, είναι εξαιρετικά κρίσιμα για να θεμελιωθούν οι μελλοντικές παγκόσμιες συμφωνίες.

Τον Ιούνιο του 2014 στο 6ο Ασιατικό Υπουργικό Συνέδριο για τη Μείωση του Κινδύνου καταστροφών στην Ταϊλάνδη, το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ διοργάνωσε μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο οποίο συμμετείχαν ερευνητές, άνθρωποι της Εταιρείας και εκπρόσωποι δημοσίων οργανισμών. Εκεί συζητήθηκαν τα τελευταία ερευνητικά ευρήματα για τη μείωση των κινδύνων από τις καταστροφές.

Την ίδια ώρα το Ταμείο Ερευνών έχει αναλάβει ρόλο ενημέρωσης προς το ευρύ κοινό για την ανάγκη να αναλάβουμε δράση σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Σε συνεργασία με επιστήμονες σχεδιάστηκε ένα ειδικό εργαστήριο προσομοίωσης διαπραγματεύσεων για το COP21, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές, ώστε να γνωρίσουν βιωματικά τα θέματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Τέλος, σε συνεργασία με το National Geographic τρεις ερευνητές που υποστηρίζονται από το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ μοιράστηκαν τη γνώση τους σχετικά με το «πώς μπορούν να προστατευθούν οι άνθρωποι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα». Η διάχυση της γνώσης έγινε μέσα από συζήτηση με τον ερευνητή του NatGeo Jon Waterman, στη βάση των αποτελεσμάτων του τυφώνα Κατρίνα που έπληξε τη Νέα Ορλεάνη.

Όλες οι χώρες δεν έχουν το ίδιο επίπεδο ετοιμότητας για να αντιμετωπίσουν τις καιρικές αλλαγές

Οι αυξομειώσεις των βροχοπτώσεων, το λιώσιμο των πάγων και η αύξηση της συχνότητας και της έντασης των ακραίων καιρικών φαινομένων αποτελούν ήδη πραγματικότητα για πολλούς πληθυσμούς. Όλες οι χώρες, όμως, δεν είναι το ίδιο έτοιμες να διαχειριστούν αυτές τις καταστάσεις. Όπως φάνηκε από τις πρόσφατες καταστροφές του τυφώνα Haiyan στις Φιλιππίνες και τις πλημμύρες στην Ινδία και το Πακιστάν, οι πολίτες που έχουν τη μικρότερη οικονομική δύναμη είναι αυτοί που επηρεάζονται περισσότερο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Το 2014, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που έχει ο Όμιλος ΑΧΑ με την παγκόσμια ΜΚΟ CARE – αποστολή της οποίας είναι να υποστηρίζει πολίτες και οικογένειες στις πιο φτωχές περιοχές του κόσμου – ξεκίνησαν 193 έργα με στόχο τη μείωση των επώδυνων αποτελεσμάτων από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 50 χώρες. Στόχος είναι μέχρι το 2020 να προστατευθούν 50 εκατομμύρια ευάλωτοι πολίτες του κόσμου, θωρακίζοντας τις οικίες τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Για να γίνουν εύκολα αντιληπτά τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε σχέση με την κλιματική αλλαγή, ο Όμιλος ΑΧΑ και η ΜΚΟ CARE δημιούργησαν μία Μαζική Ανοικτή Πλατφόρμα Εκπαίδευσης (Massive Open Online Course – MOOC). Εκεί ορίζεται με ακρίβεια η έννοια της κλιματικής αλλαγής, εξηγούνται οι συνέπειές της στην πράξη και εντοπίζονται πρωτοβουλίες που αφορούν ευάλωτους πολίτες σε όλο τον κόσμο.

Στο σύνδεσμο https://mooc.thinkovery.com/mooccare-eng/ μπορείτε να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα!

Τέλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΧΑ, κ. Henri De Castries, δεσμεύτηκε να επενδύσει ακόμα περισσότερο στην πράσινη ενέργεια και να αποδεσμεύσει την Εταιρεία από επενδύσεις σε πηγές ενέργειας που είναι επιβλαβείς προς το περιβάλλον.

250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

Η AIG “χτίζει” ψηφιακό δίδυμο
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

“Future-Ready” εργαζόμενοι: Τι τους κάνει να ξεχωρίζουν;

by Insurancedaily editorial team
Dec 15, 2025
Atradius: Με ενισχυμένα έσοδα 8,3% και αυξημένη κερδοφορία πάνω από 10% το 9μηνο του 2024
Ασφάλιση Πιστώσεων Ειδήσεις & Νέα

Η Atradius Hellas στηρίζει τον ΣΕΒΕ

by Insurancedaily editorial team
Dec 15, 2025
FMΙΑ25: Σήμερα οι απονομές βραβείων στο Μέγαρο Μουσικής
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

FMΙΑ25: Σήμερα οι απονομές βραβείων στο Μέγαρο Μουσικής

by Insurancedaily editorial team
Dec 15, 2025
Η 7μελής Επιτροπή των Insurance Awards FM25
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η 7μελής Επιτροπή των Insurance Awards FM25

by Insurancedaily editorial team
Dec 15, 2025
Διψήφια άνοδος των αποθεματικών για κεφαλαιοποιητικές συντάξεις
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Διψήφια άνοδος των αποθεματικών για κεφαλαιοποιητικές συντάξεις

by Insurancedaily editorial team
Dec 15, 2025
Groupama: Η νέα ομάδα που θα ηγηθεί του Αποκλειστικού Δικτύου
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Groupama: Η νέα ομάδα που θα ηγηθεί του Αποκλειστικού Δικτύου

by Insurancedaily editorial team
Dec 12, 2025
Αγωγή κατά του ChatGPT σε υπόθεση ανθρωποκτονίας & αυτοκτονίας (video)
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Αγωγή κατά του ChatGPT σε υπόθεση ανθρωποκτονίας & αυτοκτονίας (video)

by Insurancedaily editorial team
Dec 12, 2025
Η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης στην εκδήλωση της KPMG για το μέλλον της ασφάλισης στην Ελλάδα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης στην εκδήλωση της KPMG για το μέλλον της ασφάλισης στην Ελλάδα

by Insurancedaily editorial team
Dec 12, 2025
Γ. Χατζηθεοδοσίου: Το ΕΕΑ θα είναι δίπλα στο έργο της  ΕΣΑΠΕ
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Το ΕΕΑ θα είναι δίπλα στο έργο της ΕΣΑΠΕ

by Insurancedaily editorial team
Dec 12, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
300x250-4gif
300x250gif
9th-insurtech-conference-2026banners300-x-250jpg

TOP#5 Insurancedaily

  • Η AIG “χτίζει” ψηφιακό δίδυμο

    “Future-Ready” εργαζόμενοι: Τι τους κάνει να ξεχωρίζουν;

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Στρατεύει ιδιώτες ο Τραμπ για επιθετικές κυβερνοεπιχειρήσεις

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Αποζημίωση 40 εκατ. δολ. σε δύο γυναίκες για το ταλκ της J&J

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Η ΑΙ αυτοματισμός και βελτίωση ποιότητας υπηρεσιών

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ