ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
ergo-my-ome-728-90jpg
Home Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Affidea και Ένωση Γυναικών Δικηγόρων Αθηνών στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού

Insurancedaily.gr contributor by Insurancedaily.gr contributor
01/11/2023
in Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Υγεία
A A
Affidea και Ένωση Γυναικών Δικηγόρων Αθηνών στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού
Share on Facebook

Με αφορμή τον Μήνα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού, όπως έχει καθιερωθεί ο Οκτώβριος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο Όμιλος  Affidea και η Ένωση Γυναικών Δικηγόρων Αθηνών και Φίλων “Ελένη Καρύδη” ένωσαν τις δυνάμεις τους, με στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από την ασθένεια, που αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο σε γυναίκες.

Η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πρόληψη – Έγκαιρη Διάγνωση και Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, για πρώτη φορά στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, με την υποστήριξη του Ομίλου διαγνωστικών κέντρων Affidea.

Διαβάστε Επίσης

neuraCare: Το 1ο δίκτυο Κέντρων Αριστείας στη Νευρολογία “χτίζει” η Affidea

neuraCare: Το 1ο δίκτυο Κέντρων Αριστείας στη Νευρολογία “χτίζει” η Affidea

Oct 2, 2025
NeuraCare: Κέντρο Αριστείας για τις νευρολογικές παθήσεις δημιουργεί ο  όμιλος Affidea στην Ελλάδα

NeuraCare: Κέντρο Αριστείας για τις νευρολογικές παθήσεις δημιουργεί ο  όμιλος Affidea στην Ελλάδα

Sep 26, 2025

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κος Δημήτρης Βερβεσός, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος τόνισε ότι κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο σημειώνονται περίπου 2,3 εκατομμύρια νέες διαγνώσεις και μόνο στη χώρα μας καταγράφονται ετησίως περίπου 6.000 νέα περιστατικά, ένας αριθμός που πρέπει να λειτουργήσει σαν εφαλτήριο επαγρύπνησης. «Το βασικότερο όπλο είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση. Η πρόληψη σημαίνει προστασία. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την ιατρική κοινότητα για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που αγκαλιάζει την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η κα Χριστίνα Τσαγκλή, μέλος ΔΣ ΔΣΑ, Πρόεδρος Ένωσης Γυναικών Δικηγόρων Αθηνών και Φίλων “Ελένη Καρύδη”, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία της γυναικείας ενδυνάμωσης και της ανοιχτής συζήτησης για την νόσο.

Προληπτικός έλεγχος: Το «όπλο» κάθε γυναίκας ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Στις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις στις οποίες πρέπει να υποβάλλεται κάθε γυναίκα στο πλαίσιο της φροντίδας της υγείας των μαστών και στα βήματα που ακολουθούν σε περίπτωση ευρήματος στον απεικονιστικό έλεγχο, αναφέρθηκε ο μαστολόγος, χειρουργός μαστού, επιστημονικός υπεύθυνος ιατρείων μαστού Affidea Κηφισιάς, Αθήνας και Περιστερίου, κος Χρήστος Λούμπιας. «Αν η διάγνωση του καρκίνου του μαστού γίνει έγκαιρα, μπορεί να οδηγήσει στην ίαση στο 95% των περιπτώσεων. Γι’ αυτό σημαντικό ρόλο παίζει ο προσυμπτωματικός έλεγχος με αυτοεξέταση-ψηλάφηση, κλινική εξέταση από ιατρό και μαστογραφία ή άλλες απεικονιστικές εξετάσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες των ιατρών. Η ενημέρωση είναι το πρώτο και το ουσιαστικότερο βήμα για την πρόληψη. Η πρόληψη όμως δεν σταματάει το κακό» σημείωσε.

Η ψηφιακή μαστογραφία είναι η βασική εξέταση που κάθε γυναίκα πρέπει να συμπεριλαμβάνει στο ετήσιο check-up για την υγεία των μαστών της, ενώ το υπερηχογράφημα μαστού είναι ιδιαίτερα πολύτιμο εργαλείο ως συμπληρωματική εξέταση σε γυναίκες με κλινικά ευρήματα ή με πυκνούς μαστούς. Η διεθνής ιατρική κοινότητα προτείνει η πρώτη μαστογραφία αναφοράς να γίνεται στην ηλικία των 35 ετών και από την ηλικία των 40 και μετά η μαστογραφία να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Στην Ελλάδα, δυστυχώς μόνο το 50% των γυναικών που κάνουν μαστογραφία θα κάνουν και υπέρηχο, και μόλις το 30% αυτών θα δείξουν την εξέταση σε κάποιον ειδικό ιατρό.

Κρίσιμος ο ψυχολογικός παράγοντας για την εκδήλωση της νόσου και την αντιμετώπιση

Από την πλευρά του ο κος Σάββας Σαββόπουλος, Ψυχίατρος-Ψυχαναλυτής, Διδάσκων Ψυχαναλυτής της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, μέλος Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης, έδωσε μια άλλη οπτική της νόσου, εξηγώντας πόσο η κακή επί μακρόν ψυχολογική κατάσταση των ασθενών με καρκίνο μπορεί να συντελέσει στην εκδήλωση της νόσου. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στον ψυχολογικό αντίκτυπο της νόσου στον/ην ασθενή και στην οικογένεια, αλλά και στο πόσο σημαντική είναι η αντιμετώπιση της έλλειψης ψυχοκοινωνικής στήριξης των ασθενών. Όπως χαρακτηριστικά είπε «η χειρουργική επέμβαση, η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία, ενώ είναι βασικά μέρη της θεραπείας, μπορούν να επηρεάσουν την σωματική και ψυχική υγεία των ασθενών είτε αμέσως μετά τη θεραπεία είτε αργότερα. Έρευνες έχουν δείξει ότι η ψύχραιμη στάση των ασθενών απέναντι στην διάγνωση της νόσου, χωρίς αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις, μπορεί να διασφαλίσει πολύ καλύτερη έκβαση της νόσου και θεραπείας».

Δεν είναι όμως αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση, καθώς ο καρκίνος του μαστού μπορεί πολύ σπανιότερα (περίπου 1% των διαγνώσεων) να εμφανιστεί και σε άνδρες. Επιπρόσθετα οι ασθενείς που κατάφεραν να βγουν νικητές από τον καρκίνο του μαστού αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία και το πιθανότερο είναι να μην καταλήξουν από την νόσο τους, αλλά από κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας που μπορεί να προκύψει κατά την διάρκεια της ζωής τους. Μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει συσχέτιση στην ανάλυση του γονιδιακού κώδικα με τον κληρονομούμενο καρκίνο του μαστού.

Καρκίνος του Μαστού: Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης

Καθηλωτικές ήταν οι ομιλίες από την κα Βασιλική Λύτρα, Δικηγόρο Αθηνών, και την κα Μαρία Γεωργουλή, Δικηγόρο Πειραιά, οι οποίες με θαυμαστή δύναμη ψυχής μοιράστηκαν με το κοινό την βιωματική εμπειρία της νόσησής τους, στέλνοντας το μήνυμα ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές. Οι δύο ομιλήτριες υπογράμμισαν την σημασία της καλλιέργειας μιας κουλτούρας πρόληψης, τόσο με προληπτικές εξετάσεις όσο και  με συγκεκριμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής, ώστε η πλειοψηφία των γυναικών που θα νοσήσουν να διαγνωστούν σε πρώιμο στάδιο και να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στην επιβίωση και στο διάστημα ελευθερίας από την νόσο.

Την εκδήλωση συντόνισε η κα Κυριακή Παντελεάκη, Δικηγόρος Αθηνών, Γ.Γ. Ένωσης Γυναικών Δικηγόρων Αθηνών και Φίλων “Ελένη Καρύδη”. Αναφερόμενη στα συμπεράσματα της εκδήλωσης, η κα Νίκη Βασιλοπούλου, Δικηγόρος Αθηνών, Αντιπρόεδρος Ένωσης Γυναικών Δικηγόρων Αθηνών και Φίλων “Ελένη Καρύδη”, έκανε μνεία στα οφέλη της διενέργειας προληπτικών εξετάσεων που μπορούν να ανιχνεύσουν ύποπτες αλλοιώσεις σε αρχόμενα στάδια.

Τέλος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Όμιλος Affidea σχεδίασε ειδικά προνομιακά προγράμματα εξετάσεων για τα μέλη της Ένωσης και του συγγενείς Α΄ βαθμού, ενώ θα προχωρήσει σε δωρεάν κλινική εξέταση μαστού από έμπειρη ιατρική ομάδα, καθώς και σε απεικονιστικές εξετάσεις (ψηφιακή μαστογραφία ή/και υπέρηχος μαστού) σε προνομιακή τιμή, σε όσες από τις συγκεκριμένες γυναίκες κριθεί αναγκαίος ο περαιτέρω έλεγχος. Σε μια συμβολική ενέργεια, μάλιστα, η είσοδος του κτηρίου του Δικηγορικού Συλλόγου φωτίστηκε ροζ, στο χρώμα της πρόληψης, για να μεταδώσουν οι δύο φορείς ακόμη πιο δυνατά το μήνυμα αυτό.

Tags: Affidea
250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

Η Syndea χορηγός στο Athens Run 2025
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η Syndea χορηγός στο Athens Run 2025

by Insurancedaily editorial team
Oct 7, 2025
Ερρίκος Ντυνάν: Μέγιστη ακρίβεια στην απεικόνιση PET/CT με ΑΙ
Υγεία

Ερρίκος Ντυνάν: Μέγιστη ακρίβεια στην απεικόνιση PET/CT με ΑΙ

by Insurancedaily editorial team
Oct 7, 2025
Eurolife FFH – HOPEgenesis: Στην Κάσο ο έκτος Παιδικός Σταθμός
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Eurolife FFH – HOPEgenesis: Στην Κάσο ο έκτος Παιδικός Σταθμός

by Insurancedaily editorial team
Oct 7, 2025
Athens Run 2025: Μεγάλη γιορτή άθλησης για τα 100 Χρόνια ΕΕΑ
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Athens Run 2025: Μεγάλη γιορτή άθλησης για τα 100 Χρόνια ΕΕΑ

by Insurancedaily editorial team
Oct 6, 2025
Ανακοινώνεται σήμερα το deal PureHealth και CVC Capital
Υγεία

Ανακοινώνεται σήμερα το deal PureHealth και CVC Capital

by Insurancedaily editorial team
Oct 6, 2025
ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Ημερίδα με θέμα «Λοιμώξεις στη Μαιευτική και Γυναικολογία»
Υγεία

ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Ημερίδα με θέμα «Λοιμώξεις στη Μαιευτική και Γυναικολογία»

by Insurancedaily editorial team
Oct 6, 2025
H Εθνική Ασφαλιστική Επίσημος Χορηγός του 17ου Greece Race for the Cure
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

H Εθνική Ασφαλιστική Επίσημος Χορηγός του 17ου Greece Race for the Cure

by Insurancedaily editorial team
Oct 6, 2025
Διάζωμα”, ένας πνεύμονας Πολιτισμού για τη Βιωσιμότητα
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Διάζωμα”, ένας πνεύμονας Πολιτισμού για τη Βιωσιμότητα

by Insurancedaily editorial team
Oct 3, 2025
Πως θα υπολογίζεται ο δείκτης για τις αυξήσεις στα ισόβια προγράμματα υγείας
Υγεία

Πως θα υπολογίζεται ο δείκτης για τις αυξήσεις στα ισόβια προγράμματα υγείας

by Insurancedaily editorial team
Oct 3, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
home-300x250gif
banner-300x250-cyprialifegif

TOP#5 Insurancedaily

  • Outlines of group of businessmen working

    Συνάντηση Εκπροσώπων LLOYD’s και Μελών Συνδέσμου Συνεργαζόμενων με μεσίτες LLOYD’S

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Η Syndea χορηγός στο Athens Run 2025

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ερρίκος Ντυνάν: Μέγιστη ακρίβεια στην απεικόνιση PET/CT με ΑΙ

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Όταν η Ιδιωτική Ασφάλιση αποκτά “φωνή” στα GIWA

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ