ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
atfad728-x-90-1gif
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

MetLife, Inc.: Ισχυρές οικονομικές επιδόσεις το α’ τρίμηνο του 2020

Στην Ελλάδα οι νέες ετησιοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε $8,5 εκατ.

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
22/05/2020
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Michel Khalaf
Share on Facebook

Ισχυρές επιδόσεις σημείωσε η MetLife, Inc. (NYSE: MET) το πρώτο τρίμηνο του 2020, παρά τις μεγάλες προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία.

Σημαντική αύξηση σημειώθηκε στα καθαρά κέρδη της εταιρίας, τα οποία ανήλθαν σε $4,4 δισ. έναντι $1,3 δισ. το πρώτο τρίμηνο του 2019, ενώ ανά μετοχή ανήλθαν σε $4,75 έναντι $1,40 την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Τα έσοδα από ασφάλιστρα ανήλθαν σε $11,3 δισ., αυξημένα κατά 1% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2019, ενώ τα έσοδα από επενδύσεις ήταν $3,1 δισ. μειωμένα κατά 38% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019. Τα αναπροσαρμοσμένα έσοδα από επενδύσεις ανήλθαν σε $4,3 δισ., παρουσιάζοντας αύξηση 1% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Διαβάστε Επίσης

Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της ΝΝ με την NN ΙΙ (πρώην MetLife).

Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της ΝΝ με την NN ΙΙ (πρώην MetLife).

Dec 29, 2022
Συγχωνεύσεις Ασφαλιστικών εταιρειών: Deals Δισεκατομμυρίων 

Συγχωνεύσεις Ασφαλιστικών εταιρειών: Deals Δισεκατομμυρίων 

Nov 22, 2022

Η ενίσχυση των καθαρών κερδών προήλθε από επενδύσεις σε προϊόντα αντιστάθμισης κινδύνου χαρτοφυλακίου (παράγωγα), τα έσοδα των οποίων ανήλθαν σε $4,2 δισ. και σε $3,3 δισ. μετά από φόρους.

Τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη (αφαιρουμένων των εκτάκτων κερδών) ανήλθαν σε $1,4 δισ.  παρουσιάζοντας αύξηση 2% – και 4% βάση σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών – σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2019. Ανά μετοχή, συμπεριλαμβανομένης και της επίπτωσης από την επαναγορά μετοχών, τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν σε $1,58 και ήταν αυξημένα κατά 7% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019.

Η ισχυρή οικονομική θέση της MetLife αποτυπώνεται, επίσης, στα παρακάτω στοιχεία:

  • Σε επίπεδο Ομίλου, τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα μετρητών της MetLife ανήλθαν σε $5,3 δισ., ποσό το οποίο υπερβαίνει σημαντικά το στόχο για ταμειακό απόθεμα ασφαλείας $3,0 – $4,0 δισ.
  • Στις 31 Δεκ. 2019, ο συνδυασμένος Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας Βάση Κινδύνου (RBC) της MetLife, σύμφωνα με τα πρότυπα Εθνικής Ένωσης Επιτρόπων Ασφαλίσεων (NAIC) των ΗΠΑ ανήλθε σε 395% – εξαιρουμένης της American Life Insurance Company. Πρόκειται για επίδοση που υπερβαίνει το στόχο της εταιρίας για κάλυψη του δείκτη στο 360%. Επίσης, σημειώνεται ότι ο συντελεστής περιθωρίου φερεγγυότητας της MetLife Ιαπωνίας ανήλθε σε 931% στις 31 Δεκ. 2019. Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν το τέλος του 2019 και δεν αποτυπώνουν την επίπτωση εξελίξεων και γεγονότων που συνέβησαν μετά την περίοδο αυτή.
  • Το μέρισμα των κοινών μετοχών για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 αυξήθηκε κατά 4,5%, γεγονός που αποτυπώνει τη θετική πορεία της εταιρίας.
  • Παράλληλα, το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της MetLife χαρακτηρίζεται από ευρεία διαφοροποίηση, υψηλή ποιότητα και επαρκή ρευστότητα.

Θετικές επιδόσεις σημείωσε η MetLife το πρώτο τρίμηνο του 2020 και στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ). Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα οι νέες ετησιοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε $8,5 εκατ., επίδοση υψηλότερη κατά 5% σε σχέση με το σχεδιασμό. Αντίστοιχα, στην περιοχή ΕΜΕΑ, οι νέες ετησιοποιημένες πωλήσεις έφθασαν τα $ 256,3 εκατ., 5% υψηλότερα από το στόχο.

«Η δέσμευσή μας να είμαστε μια εταιρία που λειτουργεί με όραμα και σκοπό, είναι ακόμη πιο σημαντική απέναντι στην κρίση που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας. Από την αρχή έχουμε εφαρμόσει μια σειρά από μέτρα, προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μας. Είμαστε δίπλα στους ασφαλισμένους μας, με ευελιξία και κατανόηση, για να τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ταυτόχρονα, ενισχύουμε την υποστήριξη που παρέχουμε στις τοπικές κοινωνίες. Το πρώτο τρίμηνο του 2020 η MetLife σημείωσε ισχυρές επιδόσεις, που επιβεβαιώνουν το υγιές οικονομικό της υπόβαθρο. Έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο αβεβαιότητας, αναπτύσσοντας ωστόσο επιχειρηματική δραστηριότητα που χαρακτηρίζεται από χαμηλότερη ένταση κεφαλαίου, διαθέτοντας ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο κατάλληλα τοποθετημένο απέναντι στο ενδεχόμενο οικονομικής κάμψης, αλλά και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δέσμευσή μας για έλεγχο των δαπανών.

Συνεχίζοντας την εφαρμογή της στρατηγικής μας “Next Horizon”, δημιουργούμε προϋποθέσεις για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της MetLife» τόνισε ο Michel Khalaf, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife, Inc.

O Γενικός Διευθυντής ΜеtLife Ελλάδας και Κύπρου, κ. Κυριάκος Αποστολίδης δήλωσε επίσης: «Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά. Παρά τις συνέπειες της πανδημίας, που δημιούργησαν μία πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία και δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς θα εξελιχθεί, η MetLife παρουσίασε θετικά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα, αποδεικνύοντας το σωστό σχεδιασμό των προϊόντων και των υπηρεσιών της, καθώς και την εξαιρετική χρηματοοικονομική της υγεία.

Οι επιδόσεις αυτές δημιουργούν αισιόδοξες προοπτικές για το κλείσιμο του έτους και ενισχύουν το αίσθημα της ασφάλειας των πελατών μας, δικαιώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επιλογή και την εμπιστοσύνη τους στη MetLife.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως και στην Ελλάδα, τόσο ο διοικητικός μηχανισμός όσο και οι συνεργάτες μας, στάθηκαν δίπλα στους πελάτες της εταιρείας ακόμη και στην πιο ακραία συνθήκη, όπως αυτή της πανδημίας. Συμμετείχαμε έμπρακτα στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των υγειονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, εστιάζοντας στην προστασία των ατόμων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Αυτή η συνέπεια και αφοσίωσή μας αποτυπώνεται στα αποτελέσματά μας, ενισχύοντας την αισιοδοξία μας για το μέλλον».

Tags: Metlife
np-car-468x60px-new-1-1jpg

Related Posts

architectural-design-architecture-building-business-insurancedaily
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Το τοπίο M&A στην ελληνική αγορά

by Insurancedaily editorial team
Feb 7, 2026
Ο Α. Βασιλείου ομιλητής στο Insurance Forum Athens Edition
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο Α. Βασιλείου ομιλητής στο Insurance Forum Athens Edition

by Insurancedaily editorial team
Feb 7, 2026
O Γ. Κυριακίδης νέος Επιθεωρητής Πωλήσεων Β. Ελλάδας στη EUROINS
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

O Γ. Κυριακίδης νέος Επιθεωρητής Πωλήσεων Β. Ελλάδας στη EUROINS

by Insurancedaily editorial team
Feb 6, 2026
ΣΕΣΑΕ: Executive Πρόγραμμα Διοίκησης για Ασφαλιστικά Στελέχη
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στις 9 Φεβρουαρίου η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΣΑΕ

by Insurancedaily editorial team
Feb 6, 2026
Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου ομιλητής στο Insurance Forum Athens Edition
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου ομιλητής στο Insurance Forum Athens Edition

by Insurancedaily editorial team
Feb 6, 2026
Ο διοικητής της ΑΑΔΕ μιλά στο Insurance Forum Athens Edition
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ μιλά στο Insurance Forum Athens Edition

by Insurancedaily editorial team
Feb 6, 2026
We Insurance: Θέση εργασίας για διοικητικό έμπειρο στέλεχος
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Θέση εργασίας: Επιθεωρητής Πωλήσεων & Ανάπτυξης Δικτύου στον Ασφαλιστικό Τομέα

by Βίκυ Γερασίμου
Feb 6, 2026 - Updated on Feb 7, 2026
ΣΔΑΕ: Γεύμα εργασίας & κοπή πίτας με την συμμετοχή εκπροσώπων ασφαλιστικών εταιρειών
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΣΔΑΕ: Γεύμα εργασίας & κοπή πίτας με την συμμετοχή εκπροσώπων ασφαλιστικών εταιρειών

by Insurancedaily editorial team
Feb 6, 2026 - Updated on Feb 7, 2026
4 επιταχυντές για τις ασφαλίσεις Ζημιών
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

4 επιταχυντές για τις ασφαλίσεις Ζημιών

by Insurancedaily editorial team
Feb 5, 2026 - Updated on Feb 6, 2026

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
orizon-1964-row-banner-300x250jpg
banner-300x250-cyprialifegif

TOP#5 Insurancedaily

  • Ασφαλισμένο το εργοστάσιο “Βιολάντα”

    Τι καλύπτει το ασφαλιστήριο της ΒΙΟΛΑΝΤΑ

    227 shares
    Share 91 Tweet 57
  • Τι ισχύει με τις αποζημιώσεις στο τραγικό δυστύχημα με τους φιλάθλους στη Ρουμανία

    143 shares
    Share 57 Tweet 36
  • Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο κ. Σταύρος Καραγρηγορίου

    120 shares
    Share 48 Tweet 30
  • Υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στις ασφαλιστικές – Τι προβλέπει για τους μισθούς

    114 shares
    Share 46 Tweet 29
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: [email protected], Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ