ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
ergo-my-ome-728-90jpg
Home Λουκέτο σε Ασφαλιστικές Εταιρείες Ασπίς Πρόνοια - Commercial Value

Στο «έλεος» των τραπεζών 743 δανειολήπτες με συμβόλαια τοκοπληρωμής της Ασπίς

Βίκυ Γερασίμου by Βίκυ Γερασίμου
22/06/2016 - Updated on 14/03/2017
in Ασπίς Πρόνοια - Commercial Value, Ασφαλιστικές Ειδήσεις, Ειδήσεις, Η Καθημερινη Ασφαλιστικη σας Ενημερωση, Λουκέτο σε Ασφαλιστικές Εταιρείες
A A
ΑΣΠΙΣ
Share on Facebook

ΑΣΠΙΣΤην παρέμβαση Τράπεζας της Ελλάδος ζητά ο Σύλλογος Ζημιωθέντων της Ασπίς, προκειμένου να προστατεύσει 743 δανειολήπτες, των οποίων τα ασφαλιστήρια συμβόλαια συνόδευαν ως εγγύηση πληρωμής κεφαλαίου τα δάνεια τοκοπληρωμής.

Πρόκειται για συμβόλαια που διατίθεντο και μέσω του τραπεζικού δικτύου ύψους 50.000-150.000 ευρώ, στα οποία πληρώνονταν στην τράπεζα μόνο οι τόκοι και καταβάλλονταν από τους ασφαλισμένους το υπόλοιπο ποσό στην ασφαλιστική με δικαιούχο την Τράπεζα. Ο Σύλλογος Ζημιωθέντων ζητά να εκδοθεί οδηγία προς τις τράπεζες, προκειμένου να προστατευτούν οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με διαταγές πληρωμών και εκδικάσεις αγωγών.

Διαβάστε Επίσης

16 χρόνια μετά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αποζημιώσεις της Ασπίς

16 χρόνια μετά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αποζημιώσεις της Ασπίς

Sep 22, 2025
ΑΣΠΙΣ

Ασπίς: Διανομή ποσού 65.400 ευρώ

Sep 12, 2025

Θυμίζουμε ότι οι ζημιωθέντες δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί από την πολιτεία και ήδη έχουν αρχίσει οι διαδικασίες ανακοπών όσον αφορά τη λίστα που είχε δημοσιεύσει για τους δικαιούχους η Τράπεζα της Ελλάδος, που άφηνε «εκτός» τα 220.000 από τα 260.000 συμβόλαια, που ανέρχονται σε 350-400 εκατ. ευρώ.

Στην επιστολή του προς τον Στουρνάρα ο Σύλλογος επισημαίνει ότι «το ασφάλισμα των συμβολαίων αυτών είναι ήδη εκχωρημένο στις τράπεζες με τις οποίες είχαν συναφθεί οι δανειακές συμβάσεις. Ο Σύλλογός μας ήδη από τον Απρίλιο του 2013 έχει καταθέσει στοιχεία και έγγραφα για το πρόβλημα σε συγκεκριμένο στέλεχος της νομικής υπηρεσίας της Τράπεζας της Ελλάδος λαμβάνοντας υποσχέσεις για την επίλυση του προβλήματος».

Διαβάστε την επιστολή προς το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Στουρνάρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
Γ.γραμμ. Οικονομικής Πολιτικής κ. Έλενα Παπαδοπούλου
Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Θεόδωρο Μητράκο
Διευθυντή της Δ/νσης Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιρειών κ. Γιώργο Πάσχα
Επόπτη εκκαθάρισης κ. Βασιλόπουλο
Εκκαθαριστή κ. Ραουνά

Αξιότιμε κύριε Στουρνάρα

Με την από 04/05/2015 επιστολή μας, σας ενημερώσαμε για το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια του Ομίλου Ασπίς, τα οποία συνόδευαν ως εγγύηση πληρωμής κεφαλαίου τα δάνεια τοκοπληρωμής που λάμβαναν δανειολήπτες, κυρίως από τις τράπεζες Aspis Bank και Eurobank. Παράλληλα ζητήσαμε την άμεση παρέμβασή σας για να σταματήσουν οι απειλές κατά των δανειοληπτών από τις τράπεζες οι οποίες ζητούσαν επίμονα την εξόφληση των κεφαλαίων τους ή ειδάλλως ενεργοποίηση διαταγών πληρωμών και κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων.

Υπενθυμίζουμε ότι τα δάνεια αυτά είχαν συναφθεί με την συγκατάθεση και την προτροπή υψηλόβαθμων στελεχών των τραπεζών ASPIS BANK και EUROBANK -κυρίως- με σκοπό την είσπραξη αμοιβής από κάθε συμβόλαιο. Αυτά τα συμβόλαια ήταν φυσικά πλήρως αποδεκτά από τις τράπεζες, οι οποίες εισέπρατταν τους τόκους του δανείου κάθε μήνα από τους δανειολήπτες, ενώ η εξόφληση του κεφαλαίου θα γίνονταν στην λήξη εφάπαξ μέσω του ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Δυστυχώς όμως εκατοντάδες από αυτά τα συμβόλαια δεν πρόλαβαν να φτάσουν στην λήξη τους αφού προηγήθηκε η ανάκληση των εταιρειών του Ομίλου. Τονίζεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών αυτών έχει ήδη εξοφλήσει το μέρος των τόκων που αναλογεί στο δάνειο, ενώ πολύ μεγάλος αριθμός αυτών έχει ήδη εξοφλήσει και το συμβόλαιό του στην ασφαλιστική εταιρεία, αλλά δεν έγινε η είσπραξη λόγω της ανάκλησης.

Παρ’ όλα αυτά οι τραπεζίτες αντί να αντιμετωπίσουν με πνεύμα κατανόησης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς το ζήτημα, σπεύδουν και στέλνουν αγωγές εναντίον των δανειοληπτών ζητώντας την άμεση καταβολή των κεφαλαίων τους.

Ο νόμος 3867/2010 ο οποίος μέσω της απόφασης 3783/2014 του ΣτΕ κρίθηκε ως μηχανισμός ”κατάλληλος, πρόσφορος και συνταγματικός” για αποζημίωση, έπρεπε ήδη να έχει ενεργοποιηθεί και να έχει αποδώσει τουλάχιστον το προβλεπόμενο 70% των οφειλομένων στους ασφαλισμένους.

Εφόσον είχαν καταβληθεί αυτές οι αποζημιώσεις , τότε όποιος δανειολήπτης δεν απέδιδε το κεφάλαιο στην τράπεζα ή δεν ερχόταν σε έναν έντιμο συμβιβασμό μαζί της φυσικά θα ήταν υπόλογος με τις συνεπακόλουθες νομικές συνέπειες.

Δεν είναι δυνατόν όμως οι άνθρωποι αυτοί να υποφέρουν από τις απανωτές έκνομες ενέργειες της ίδιας της πολιτείας, η οποία αφενός έκλεισε με τον χείριστο δυνατό τρόπο την δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας μας, χωρίς να έχει λάβει προκαταβολικά καμία πρόνοια για τους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους και αφετέρου δεν εφαρμόζει τον νόμο που η ίδια επέβαλε, για να λύσει δήθεν το θέμα.

Αυτό δεν είναι δίκαιο αποτελεί απάνθρωπη, προσβλητική και ”άνανδρη” μεταχείριση και αναδεικνύει μια πολιτεία που δεν σέβεται κανέναν κανόνα και κανέναν νόμο, αποδεχόμενη εθιμικά το δίκιο του ισχυρού.
Οι άνθρωποι αυτοί -πολλοί από τους οποίους φέρουν πλέον και με τον νόμο την ταμπέλα ”θύμα ανθρωπιστικής κρίσης” βιώνοντας με τον πιο ειδεχθή τρόπο τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης που όλοι ζούμε -ή σχεδόν όλοι- απαιτούν αξιοπρεπή λύση και ισονομία.

Σας απευθύνουμε λοιπόν έκκληση να παρέμβετε άμεσα και:

Να απευθύνετε οδηγία προς τις τράπεζες προκειμένου να αναστείλουν την εκδίκαση των αγωγών, ή την εκτέλεση των διαταγών πληρωμής -όπου αυτές έχουν εκδοθεί- έως ότου οι ασφαλισμένοι / δανειολήπτες λάβουν την αποζημίωση που απορρέει εκ του νόμου. Άλλωστε το ασφάλισμα των συμβολαίων αυτών είναι ήδη εκχωρημένο στις τράπεζες με τις οποίες συνήφθησαν οι δανειακές συμβάσεις. Ο Σύλλογός μας ήδη από τον Απρίλιο του 2013 έχει καταθέσει στοιχεία και έγγραφα για το πρόβλημα σε συγκεκριμένο στέλεχος της νομικής υπηρεσίας της Τράπεζας της Ελλάδος λαμβάνοντας υποσχέσεις για την επίλυση του προβλήματος. Τα θέτουμε στην διάθεσή σας εφόσον τα χρειαστείτε.
• Να συμβάλλετε όσο μπορείτε επικουρικά, στις εν εξελίξει προσπάθειες που γίνονται για την συνολική επίλυση του προβλήματος, το οποίο αποτελεί ένα τεράστιο αγκάθι που εμποδίζει την ανάπτυξη του ασφαλιστικού θεσμού και συνεπακόλουθα στερεί σημαντικότατα έσοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ επιπλέον βαραίνει την ιστορική συνείδηση της εποπτικής αρχής.
Ευελπιστούμε στην άμεση παρέμβασή σας για επίλυση αυτής απαράδεκτης και επικίνδυνης για τους ασφαλισμένους εκκρεμότητας.

Με εκτίμηση

Πρόεδρος

Ν. Κεχαγιάογλου

Γραμματέας

Κ. Βαλαβάνης

Tags: ΑσπίςΖημιωθέντες
250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

Ο Κ. Αντωνόπουλος ομιλητής στο Insurance Forum “Athens Edition”
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο Κ. Αντωνόπουλος ομιλητής στο Insurance Forum “Athens Edition”

by Insurancedaily editorial team
Feb 22, 2026
Ο Τ. Λυσιμάχου ομιλητής στο Athens Insurance Forum
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο Τ. Λυσιμάχου ομιλητής στο Athens Insurance Forum

by Insurancedaily Editorial Team
Feb 22, 2026
Ο Υπ. Υγείας Α. Γεωργιάδης στο Insurance Forum Athens Edition
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο Υπ. Υγείας Α. Γεωργιάδης στο Insurance Forum Athens Edition

by Insurancedaily editorial team
Feb 22, 2026
Ομιλήτρια στο Insurance Forum Athens Edition η Α. Μουρατίδου
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ομιλήτρια στο Insurance Forum Athens Edition η Α. Μουρατίδου

by Insurancedaily editorial team
Feb 22, 2026
Για τον κλάδο υγείας θα μιλήσει ο Αθ. Λοπατατζίδης στο Insurance Forum Athens Edition
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Για τον κλάδο υγείας θα μιλήσει ο Αθ. Λοπατατζίδης στο Insurance Forum Athens Edition

by Insurancedaily editorial team
Feb 22, 2026
Μια ανάμνηση – αποχαιρετισμός στην Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ 
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μια ανάμνηση – αποχαιρετισμός στην Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ 

by Insurancedaily editorial team
Feb 20, 2026
Ο Κ. Ρούσσης στο «Insurance Forum Athens Edition»
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο Κ. Ρούσσης στο «Insurance Forum Athens Edition»

by Insurancedaily editorial team
Feb 20, 2026
O Ε. Μοάτσος, CEO της ERGO στο “Insurance Forum Athens Edition”
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

O Ε. Μοάτσος, CEO της ERGO στο “Insurance Forum Athens Edition”

by Insurancedaily editorial team
Feb 20, 2026
Στρατηγική συνεργασία Απόλλων – DIN
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στρατηγική συνεργασία Απόλλων – DIN

by Insurancedaily editorial team
Feb 20, 2026

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
300x250-cyprialife-greece-1gif

TOP#5 Insurancedaily

  • Ασφαλισμένο το εργοστάσιο “Βιολάντα”

    Τι καλύπτει το ασφαλιστήριο της ΒΙΟΛΑΝΤΑ

    250 shares
    Share 100 Tweet 63
  • Τι ισχύει με τις αποζημιώσεις στο τραγικό δυστύχημα με τους φιλάθλους στη Ρουμανία

    155 shares
    Share 62 Tweet 39
  • ΕΤΕ – Allianz: Δυναμικό comeback της τράπεζας με deal αρχές Μαρτίου

    99 shares
    Share 40 Tweet 25
  • Εξελίξεις στην υπόθεση της έκρηξης στη ΒΙΟΛΑΝΤΑ

    96 shares
    Share 38 Tweet 24
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: [email protected], Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ