ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
ergo-my-ome-728-90jpg
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΕΑΣΕ – Συνέδριο Ηγεσίας 2013: Η Τέχνη του Ανέφικτου: «Φτάσε όπου Δεν Μπορείς»

Insurancedaily Editorial Team by Insurancedaily Editorial Team
26/04/2013
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Share on Facebook

24synedrioEASEΜε Χορηγό Επικοινωνίας το Επιστημονικό Marketing Management πραγματοποιείται το Ελληνικό Συνέδριο Ηγεσίας 2013 που διοργανώνει η Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), στις 24 & 25 Μαΐου στο Grand Resort Lagonissi με θέμα «Η τέχνη του ανέφικτου». Στρατηγικές turnaround και ανάκαμψης, πρακτικές out of the box και επιτυχημένα case studies επιχειρήσεων που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να κάνουν το ανέφικτο εφικτό, θα παρουσιάσουν διακεκριμένοι ομιλητές από το εξωτερικό καθώς και καταξιωμένοι Έλληνες μάνατζερ και επιχειρηματίες, μιλώντας στο Ελληνικό Συνέδριο.

Διαβάστε Επίσης

Πόσο τονώθηκε η ζήτηση στις ασφαλίσεις κατοικιών λόγω μειωμένου ΕΝΦΙΑ

1,3 εκατ. συμβόλαια περιουσίας είχαν οι Έλληνες το 2024

Dec 16, 2025
FMIA25: 350 συμμετέχοντες, πολιτικοί & εκπρόσωποι φορέων

FMIA25: 350 συμμετέχοντες, πολιτικοί & εκπρόσωποι φορέων

Dec 16, 2025

Άνθρωποι της πράξης με πλούσια εμπειρία στη διοίκηση και το χειρισμό δύσκολων καταστάσεων, όπως ο επικεφαλής του αμερικανικού κολοσσού πετροχημικών Dow Andrew Liveris και ο Πρόεδρος της XEROX Technology Armando Zagalo de Lima θα αναλύσουν τις στρατηγικές ανάπτυξης και καινοτομίας που οδήγησαν τις εταιρείες τους στην επιτυχία. Επιπλέον, πλειάδα γνωστών και καταξιωμένων μάνατζερ και ειδικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα μεταφέρουν μαρτυρίες από τα «χαρακώματα» καταθέτοντας προσωπικές ιστορίες που εμψυχώνουν και εμπνέουν, παρουσιάζοντας παραδείγματα σύγχρονης ηγεσίας.

Με τεράστια εμπειρία στο τιμόνι μίας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως, ο Andrew Liveris θα συζητήσει το ρόλο της ηγεσίας στην επίτευξη φιλόδοξων στόχων, ιδιαίτερα σε περιόδους μεγάλων αλλαγών και κρίσης. Πώς το όραμα του ενός μπορεί να καταστεί όραμα πολλών; Πώς ασυνήθιστα πράγματα μπορούν να επιτευχθούν από συνηθισμένους ανθρώπους; Πώς μπορεί ο ηγέτης, σε περιόδους κατήφειας και δυσκολιών, να εμπνεύσει εμπιστοσύνη;

Από τις πιο ισχυρές επιχειρηματικές προσωπικότητες στον κόσμο, σύμβουλος του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και εμπνευστής και συνιδρυτής της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας» (Hellenic Initiative) για τη χρηματοδότηση ελληνικών καινοτόμων ιδεών, ο Andrew Liveris είναι ο πλέον κατάλληλος να αναλύσει πώς μπορεί να ενθαρρυνθεί η επιχειρηματικότητα και οι επενδύσεις στη χώρα μας, πώς η επιμονή, η έξυπνη στρατηγική και το προσωπικό παράδειγμα μπορούν να κινητοποιήσουν δυνάμεις.

Ο Armando Zagalo de Lima, υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες της θεαματικής ανάκαμψης της XEROX στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όταν η εταιρεία όχι μόνο απομακρύνθηκε από το κατώφλι της κατάρρευσης, αλλά κατάφερε να αναδειχθεί σε μία από τις πλέον επικερδείς και καινοτόμες επιχειρήσεις τεχνολογίας και υπηρεσιών παγκοσμίως. «Ο ηγέτης πρέπει να λειτουργεί ως πρότυπο: αν θέλει οι άνθρωποί του να ξεπεράσουν τα όριά τους, τότε αυτός πρέπει να προσπαθήσει πιο σκληρά από εκείνους», υποστηρίζει ο Πρόεδρος της Xerox Technology, ο οποίος θα παρουσιάσει το εκπληκτικό turnaround της εταιρείας («the great turnaround story of the post-crash era», σύμφωνα με το περιοδικό Money) και θα μιλήσει για τις προτεραιότητες που έθεσε η ηγεσία και τα προβλήματα στα οποία επικεντρώθηκε.

«Ο ηγέτης εμπνέει τους ανθρώπους με τις πράξεις του, όμως αυτό δεν είναι πάντα αρκετό. Αν θέλουν να πετύχουν το Monica Worlineακατόρθωτο, οι ηγέτες πρέπει να εμψυχώνουν τους συνεργάτες τους και να φροντίζουν να διατηρούν τη θετική ενέργεια στον οργανισμό, δίνοντας έμφαση στις σχέσεις που αναπτύσσουν», λέει η Δρ. Mοnica Worline, Οργανωσιακή Ψυχολόγος και Πρόεδρος της συμβουλευτικής εταιρείας Vervago, η οποία θα προτείνει στους συνέδρους νέα μοντέλα σκέψης που οξύνουν το πνεύμα, αξιοποιούν τα ταλέντα των ανθρώπων και βοηθούν τον ηγέτη να ανταποκριθεί με επιτυχία σε δύσκολους καιρούς.

Την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, επιτυχημένοι Έλληνες μάνατζερ και επιχειρηματίες θα παρουσιάσουν τα success stories των εταιρειών και οργανισμών που διοικούν. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, ο Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της GLOBO και ο Δημήτρης Πισιμίσης, Διευθύνων Σύμβουλος της BIC-ΒΙΟΛΕΞ, θα συζητήσουν πώς ο ηγέτης μπορεί να ξεπεράσει ανυπέρβλητα εμπόδια και να δώσει προοπτική στην εταιρεία του. Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών, ο Jean-Jacques Lesueur, Ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και ο Γιάννης Τροχόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» θα παρουσιάσουν πρωτοποριακά εγχειρήματα και θα μιλήσουν για το πώς το όραμα και το πάθος συμβάλλουν στην επιτυχή υλοποίηση τολμηρών και απαιτητικών στόχων.

Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν οι σύντροφοι των συνέδρων, είναι αφιερωμένη στη θετική στάση ζωής και την ενίσχυση της θετικής ψυχολογίας. Ο Σπύρος Γιαννιώτης, ολυμπιονίκης κολύμβησης, ο Δημήτρης Κοντοπίδης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας για την Ινώδη Κυστική Νόσο και ο Αναστάσιος Σταλίκας, καθηγητής ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, θα παρουσιάσουν ασυνήθιστες προσωπικές εμπειρίες και θα μιλήσουν για το ρόλο των θετικών συναισθημάτων στη διαχείριση δύσκολων και αρνητικών καταστάσεων.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Jim Lawless, ο οποίος έχει καταφέρει να «εμπνεύσει» μισό εκατομμύριο κόσμου σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όχι μόνο με τον χαρισματικό τρόπο επικοινωνίας που διαθέτει, αλλά έχοντας αποδείξει στην πράξη τις θεωρίες του. «Είναι πολύ σημαντικό να πιστεύουμε ότι θα επιτύχουμε τον στόχο μας. Αυτό γίνεται όταν επιμερίζουμε τον στόχο σε μικρά βήματα. Σε κάθε στάδιο που ολοκληρώνεται επιτυχώς, αυξάνεται η αυτοπεποίθησή μας και η πίστη ότι θα τα καταφέρουμε», σημειώνει ο συγγραφέας του βιβλίου «Taming Tigers», ο οποίος θα μιλήσει για την ψυχολογία του ανθρώπου που επιδιώκει κάτι το οποίο, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται αδύνατο και θα δείξει πώς ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει αρχιτέκτονας του ονείρου του.

new-cover-insurancegif

Related Posts

Πόσο τονώθηκε η ζήτηση στις ασφαλίσεις κατοικιών λόγω μειωμένου ΕΝΦΙΑ
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

1,3 εκατ. συμβόλαια περιουσίας είχαν οι Έλληνες το 2024

by Insurancedaily editorial team
Dec 16, 2025
Οι 26 κορυφαίοι διαμεσολαβητές που ξεχώρισαν στα FMIA25
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Οι 26 κορυφαίοι διαμεσολαβητές που ξεχώρισαν στα FMIA25

by Insurancedaily editorial team
Dec 16, 2025
Ανάγκη για ενίσχυση της ανθεκτικότητας από τις πλημμύρες
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πενιχρή η συμμετοχή των επιχειρήσεων στην ασφάλισή τους έναντι φυσικών καταστροφών

by Insurancedaily editorial team
Dec 16, 2025
Παρέμβαση Γ. Χατζηθεοδοσίου για την παράνομη μείωση των εισοδημάτων των ασφαλιστών
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Παρέμβαση Γ. Χατζηθεοδοσίου για την παράνομη μείωση των εισοδημάτων των ασφαλιστών

by Insurancedaily editorial team
Dec 16, 2025
Ατλαντική ένωση: Νέα Προϊόντα Ομαδικών Ασφαλίσεων
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η Ατλαντική Ένωση επεκτείνει δυναμικά τις δραστηριότητές της στην Ασφάλιση Εγγυήσεων

by Insurancedaily editorial team
Dec 16, 2025
Η AIG “χτίζει” ψηφιακό δίδυμο
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

“Future-Ready” εργαζόμενοι: Τι τους κάνει να ξεχωρίζουν;

by Insurancedaily editorial team
Dec 15, 2025
Atradius: Με ενισχυμένα έσοδα 8,3% και αυξημένη κερδοφορία πάνω από 10% το 9μηνο του 2024
Ασφάλιση Πιστώσεων Ειδήσεις & Νέα

Η Atradius Hellas στηρίζει τον ΣΕΒΕ

by Insurancedaily editorial team
Dec 15, 2025
Διψήφια άνοδος των αποθεματικών για κεφαλαιοποιητικές συντάξεις
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Διψήφια άνοδος των αποθεματικών για κεφαλαιοποιητικές συντάξεις

by Insurancedaily editorial team
Dec 15, 2025
Groupama: Η νέα ομάδα που θα ηγηθεί του Αποκλειστικού Δικτύου
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Groupama: Η νέα ομάδα που θα ηγηθεί του Αποκλειστικού Δικτύου

by Insurancedaily editorial team
Dec 12, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
orizon-1964-row-banner-300x250jpg
300x250gif
banner-300x250-cyprialifegif

TOP#5 Insurancedaily

  • Πόσο τονώθηκε η ζήτηση στις ασφαλίσεις κατοικιών λόγω μειωμένου ΕΝΦΙΑ

    1,3 εκατ. συμβόλαια περιουσίας είχαν οι Έλληνες το 2024

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Η Ατλαντική Ένωση επεκτείνει δυναμικά τις δραστηριότητές της στην Ασφάλιση Εγγυήσεων

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • FMIA25: 350 συμμετέχοντες, πολιτικοί & εκπρόσωποι φορέων

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Οι 26 κορυφαίοι διαμεσολαβητές που ξεχώρισαν στα FMIA25

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ