ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
eurolife-728x90-1gif
Home Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

196,9 εκατ. επέστρεψε στην κοινωνία το 2018 η Interamerican

Βίκυ Γερασίμου by Βίκυ Γερασίμου
13/05/2019 - Updated on 15/05/2019
in Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
A A
196,9 εκατ. επέστρεψε στην κοινωνία το 2018 η Interamerican

????????????????????????????????????

Share on Facebook

Την κοινή δήλωση των 100 Διευθυνόντων Συμβούλων Ευρωπαϊκών επιχειρηματικών οργανισμών, με την οποία απευθύνουν πρόσκληση σε δράση για μια νέα διαπραγμάτευση για την Ευρώπη (CEOs to Action and Collabotation for a New Deal for Europe) προσυπέγραψε η INTERAMERICAN, δια του Διευθύνοντος Συμβούλου της, Γιάννη Καντώρου.

Η δήλωση δημοσιοποιήθηκε από το βήμα του 3ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Ατζέντας 2030 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του οποίου οι εργασίες αναπτύχθηκαν στις 7 Μαΐου στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή 400 και πλέον συνέδρων. Εκ μέρους της Ελλάδος η Μαρία Αλεξίου, πρόεδρος του CSR Hellas και μέλος του Δ.Σ. του CSR Europe, κατά το Συνέδριο τόνισε την επιτακτική ανάγκη για μια κοινή προσπάθεια στους άξονες:

Διαβάστε Επίσης

14 στελέχη μιλούν για την επόμενη 5ετία στην ασφαλιστική αγορά

14 στελέχη μιλούν για την επόμενη 5ετία στην ασφαλιστική αγορά

Mar 20, 2026
Η Τεχνητή Νοημοσύνη ανοίγει νέους δρόμους στην ασφάλιση

Η Τεχνητή Νοημοσύνη ανοίγει νέους δρόμους στην ασφάλιση

Mar 18, 2026
  • αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της με καινοτόμες προσεγγίσεις και υπευθυνότητα για το παρόν και το μέλλον,
  • εδραίωσης της εμπιστοσύνης, της συνεννόησης και αλληλεγγύης, που αποτελούν προϋπόθεση για την επίλυση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων,
  • θεμελίωσης και σεβασμού των κοινά αποδεκτών προτύπων και αρχών για τη διαφάνεια και τις παγκόσμιες εμπορικές συναλλαγές, και
  • εναρμόνισης των πολιτικών μας με το κοινό όραμα για το 2030.

Από την Ελλάδα συμμέτοχοι στην πρόσκληση, εκτός της INTERAMERICAN, σε πρώτη φάση ήταν άλλες 21 Ελληνικές επιχειρήσεις, μέλη του Δικτύου CSR Hellas. H INTERAMERICAN είναι η μοναδική από την Ελλάδα ασφαλιστική εταιρεία στον αρχικό πυρήνα των Ευρωπαϊκών οργανισμών που πρωτοστατούν σε αυτή την προσπάθεια ευθύνης και πρωτοβουλιών.

Αναφορικά με το «New Deal for Europe», οι επιχειρήσεις, οι κλαδικοί και άλλοι φορείς, η κοινωνία των πολιτών και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, καλούνται να συμμετάσχουν σε διαδικασίες διαλόγου για οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν συνεργατικές πλατφόρμες και να χρηματοδοτηθούν μοντέλα για την εφαρμογή μιας βιώσιμης, κυκλικής και ψηφιακής οικονομίας, που θα ενισχύσει τη δια βίου απασχολησιμότητα και την κοινωνική συνοχή.

Αυτή την ανάγκη υπογράμμισε και κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για τα οικονομικά αποτελέσματα και τις προοπτικές της INTERAMERICAN ο επικεφαλής της εταιρείας, Γιάννης Καντώρος.

Εφαρμογή των SDGs στην Πράξη

Η INTERAMERICAN, ήδη -όπως αναδείχθηκε και στην τελευταία Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης, που εξέδωσε κατά το 2018- έχει υιοθετήσει και ενσωματώσει πλήρως στη στρατηγική της την επιταγή των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε.

(UN Sustainable Development Goals). Πρακτικά, άλλωστε, «η INTERAMERICAN με το ευρύτατο φάσμα των επιχειρηματικών – οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών της εφάπτεται, ήδη, των 15 από τους 17 Στόχους – σε αρκετούς μάλιστα από χρόνια και πριν, ακόμη, αυτοί αποτελέσουν διεθνή κατευθυντήριο κώδικα. Η εταιρεία εστιάζει εμφαντικά στην καλύτερη υγεία (Στόχος 3), την αντιμετώπιση της φτώχειας (Στόχος 1), την αξιοπρεπή εργασία και οικονομική ανάπτυξη (Στόχος 8), την καινοτομία και τις υποδομές (Στόχος 9), την ποιοτική εκπαίδευση (Στόχος 4) και τον πολιτισμό, ενώ οι συνεργασίες (Στόχος 17) με κοινωνικούς φορείς και λοιπούς εταίρους ξεπερνούν τις 20, αποτελώντας τον μοχλό μεγιστοποίησης της αποτελεσματικότητας για τη δημιουργία αξίας» επισημαίνει ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων και Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN, τονίζοντας πως αυτό γίνεται παράλληλα με την ενδυνάμωση της κουλτούρας της εταιρικής κοινωνίας για την υπευθυνότητα.

Ειδικότερα στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά, η εταιρεία έχει δείξει τον δρόμο από το 2004 με οργανωμένη προσέγγιση (σχέδιο πέντε πυλώνων «Πράξεις Ζωής»), αλλά και με τακτικές, πιστοποιημένες με εξωτερική επαλήθευση Εκθέσεις Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης από το 2008 (έως σήμερα, εννέα Εκθέσεις), που προοδευτικά έχουν εξελιχθεί και ανταποκρίνονται σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο απαιτήσεων λογοδοσίας. Η περυσινή Έκθεση συντάχθηκε σύμφωνα με το νέο πρότυπο Global Reporting Initiative Standards και διακρίθηκε μεταξύ των τριών κορυφαίων σε πληρότητα στην Ελλάδα.

Δεσμευτικές Διασυνδέσεις

Η INTERAMERICAN, πέρα από κύριο μέλος του Global Compact για την Ελλάδα από το 2008 και ιδρυτικό μέλος του νεοσύστατου φορέα Global Compact Network Hellas (2019), που προτάσσει την εφαρμογή των δέκα Αρχών του Οικουμενικού Συμφώνου, αποτελεί και κύριο μέλος του δικτύου CSR Hellas από το 2007, ενώ έχει ενταχθεί στην Οικονομική Πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του Ο.Η.Ε. (UNEPFI) -η μοναδική από την Ελληνική ασφαλιστική αγορά- από το 2006. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία είναι και ιδρυτικό μέλος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας για τις Αρχές της Αειφόρου Ασφάλισης του UNEPFI (Principles for Sustainable Insurance – PSI, 2012). Ακόμη, η INTERAMERICAN από το 2015 είναι συντεταγμένη με τον Ελληνικό Κώδικα Βιωσιμότητας και αξιολογείται ως «The Most Sustainable Company».

196,90 εκατ. το Κοινωνικό Προϊόν – Απολογιστικά η Υπευθυνότητα

Οικονομικά, η INTERAMERICAN αποδίδει ιδιαίτερα υψηλό Κοινωνικό Προϊόν (μισθοί και παροχές, εισφορές σε ταμεία, φόροι, μέρισμα σε μετόχους, επενδύσεις σε εξοπλισμό, αμοιβές διαμεσολάβησης και προμηθευτών, δαπάνες ενεργειών Ε.Κ.Ε.). Η οικονομική αξία που διανεμήθηκε κατά το 2018 ανήλθε στα 196,90 εκατ. ευρώ, ενώ το Κοινωνικό Προϊόν το 2017 είχε φθάσει τα 173,64 εκατ. και το 2016 τα 144,45 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία από το 2017 έχει εναρμονιστεί κανονιστικά με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 95/2014 και τον νέο νόμο 4403/2016 ενσωμάτωσής της στο Εθνικό Δίκαιο, για την υποχρέωση συμπερίληψης Μη Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών στις ετήσιες οικονομικές Εκθέσεις της. Η INTERAMERICAN εξέδωσε πέρυσι εμπεριστατωμένη, υποδειγματικά αναλυτική, σχετική αναφορά ενοποιημένη με την οικονομική Έκθεση και την επαναλαμβάνει και φέτος, ανεξάρτητα από την παράλληλη, λεπτομερέστερη και αυτοτελή ´Εκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης που εκδίδει ανά διετία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός, οι δεσμεύσεις σε πρότυπα και οργανισμούς στην Ελλάδα και διεθνώς, καθώς και η λογοδοσία Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, στην INTERAMERICAN έχουν αναπτυχθεί κατά την τελευταία 15ετία ανεξάρτητα, αυτόνομα και παράλληλα με τις πρωτοβουλίες και τον σχεδιασμό της μητρικής εταιρείας, με γνώμονα την προσαρμογή στις τοπικές κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές συνθήκες και ανάγκες. Φυσικά, ως προς τη στρατηγική και τις πολιτικές της, η ελληνική εταιρεία είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με την ACHMEA στα βασικά σημεία.

Tags: Interamerican
np-katoikia-728x90px-new-teljpg

Related Posts

20 χρόνια η Allianz δίπλα στο Παραολυμπιακό Κίνημα
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

20 χρόνια η Allianz δίπλα στο Παραολυμπιακό Κίνημα

by Insurancedaily editorial team
Mar 19, 2026
Ξεπερνούν τους 30.000 οι δρομείς στον 14ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας με Μέγα Χορηγό την ERGO 
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ξεπερνούν τους 30.000 οι δρομείς στον 14ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας με Μέγα Χορηγό την ERGO 

by Insurancedaily editorial team
Mar 13, 2026
Η Syndea στηρίζει την τέχνη της ξερολιθιάς ως τόπο συνάντησης στη Biennale της Μάλτας
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Syndea στηρίζει την τέχνη της ξερολιθιάς ως τόπο συνάντησης στη Biennale της Μάλτας

by Insurancedaily editorial team
Mar 10, 2026 - Updated on Mar 11, 2026
Η Howden Hellas υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Howden Hellas υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας

by Insurancedaily editorial team
Mar 10, 2026
Η Allianz με συνεργάτες και εργαζόμενους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Milano – Cortina 2026
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Allianz με συνεργάτες και εργαζόμενους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Milano – Cortina 2026

by Insurancedaily Editorial Team
Mar 4, 2026
500.000 ευρώ δωρεά της ΕΑΕΕ για την αναβάθμιση ειδικών σχολείων
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

500.000 ευρώ δωρεά της ΕΑΕΕ για την αναβάθμιση ειδικών σχολείων

by Insurancedaily editorial team
Mar 4, 2026 - Updated on Mar 11, 2026
InteramerICANDay: Μία ημέρα αφιερωμένη στoν εθελοντισμό
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

InteramerICANDay: Μία ημέρα αφιερωμένη στoν εθελοντισμό

by Insurancedaily editorial team
Feb 24, 2026
Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική αποκλειστικός χορηγός ημερίδας του ΕΚΠΑ για τα αρχαία ελληνικά
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική αποκλειστικός χορηγός ημερίδας του ΕΚΠΑ για τα αρχαία ελληνικά

by Insurancedaily editorial team
Feb 18, 2026 - Updated on Feb 19, 2026
Το θετικό αποτύπωμα της Generali μέσα από τo “Feel the Love”
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Το θετικό αποτύπωμα της Generali μέσα από τo “Feel the Love”

by Insurancedaily editorial team
Feb 18, 2026

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
nat-cat-gif-300x250-v1gif
medifirstlaunchcampaign300x250pxgif
synet-health-gifgif

TOP#5 Insurancedaily

  • 14 στελέχη μιλούν για την επόμενη 5ετία στην ασφαλιστική αγορά

    14 στελέχη μιλούν για την επόμενη 5ετία στην ασφαλιστική αγορά

    98 shares
    Share 39 Tweet 25
  • Γιατί είναι ελκυστικό το επάγγελμα του ασφαλιστή

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Πότε έρχονται οι επόμενες διασταυρώσεις για ανασφάλιστα οχήματα

    32 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Έληξε το δίπλωμά σου; Δες αναλυτικά ποια είναι η διαδικασία ανανέωσης

    112 shares
    Share 45 Tweet 28
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: [email protected], Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ