ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
banner728x90png
Home Ειδήσεις Υγεία

Β. Κικίλιας: Κομβικό κομμάτι της στρατηγικής μας είναι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

ΑmchamGR Digital Talks & Events: «Αναδιάρθρωση Εθνικού Συστήματος Υγείας: Βιωσιμότητα & Μεταρρυθμίσεις»

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
22/05/2020
in Υγεία
A A
Β.Κικίλιας
Share on Facebook

Οι επιπτώσεις από την πανδημία του Covid-19 δημιούργησαν νέα δεδομένα στην καθημερινότητα όλων, αναδιαμορφώνοντας και το επιχειρείν σε ένα ευρύτατο φάσμα.

Σε αυτή τη νέα εποχή όπου η τεχνολογία και τα εργαλεία ψηφιακής επικοινωνίας πρωταγωνιστούν, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο παρακολουθώντας όλες τις εξελίξεις και ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις του καιρού, συνεχίζει δυναμικά το έργο του αξιοποιώντας το νέο ψηφιακό περιβάλλον.

Διαβάστε Επίσης

NatCat Summit: Οι σεισμοί στη Σαντορίνη και ο κίνδυνος μιας πιθανής καταστροφής

NatCat Summit: Οι σεισμοί στη Σαντορίνη και ο κίνδυνος μιας πιθανής καταστροφής

May 27, 2025
50% αυξημένος ο αριθμός των πυρκαγιών το 2024

50% αυξημένος ο αριθμός των πυρκαγιών το 2024

Aug 27, 2024

Σε αυτό το καινούργιο πλαίσιο, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει ψηφιακές εκδηλώσεις ιδιαίτερης προστιθέμενης αξίας με τίτλο «ΑmchamGR Digital Talks & Events» στις οποίες συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής, πανεπιστημιακής και επιχειρηματικής κοινότητας θέτοντας στο επίκεντρο του διαλόγου το σύνολο σχεδόν των κλάδων του επιχειρείν – όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η άμυνα και η ασφάλεια, ο τουρισμός, η ενέργεια, το εμπόριο, οι διεθνείς σχέσεις, η οικονομία, η τεχνολογία, η εταιρική διακυβέρνηση, η γυναικεία επιχειρηματικότητα, η δικαιοσύνη. Στόχος αυτών των εκδηλώσεων είναι η καλύτερη δυνατή αξιολόγηση της σημερινής κατάστασης έχοντας σκοπό την συζήτηση ουσιαστικών προτάσεων όχι μόνο για την αντιμετώπιση της σήμερα αλλά και για την μετέπειτα μέρα και τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ανάκαμψή της.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Μπακατσέλος δήλωσε για τα ΑmchamGR Digital Talks & Events: «Το Επιμελητήριο συνεχίζοντας τον δυναμικό και αποτελεσματικό παρεμβατικό του ρόλο προς όφελος των μελών του και της επιχειρηματικότητας γενικότερα ανοίγει τον κύκλο των ψηφιακών συζητήσεων μέσα από τις οποίες στοχεύει στην καλύτερη δυνατή αξιολόγηση της σημερινής κατάστασης με σκοπό τη συζήτηση προτεινόμενων λύσεων και συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της κρίσης που δημιούργησε η πανδημία του Covid-19».

Η πρώτη ψηφιακή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Αναδιάρθρωση Εθνικού Συστήματος Υγείας: Βιωσιμότητα και Μεταρρυθμίσεις», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 με ιδιαίτερη επιτυχία. Συντονιστής ήταν ο καθηγητής παθολογίας – νεφρολογίας του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Ιωάννης Μπολέτης. Στη συζήτηση συμμετείχαν: ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Βουλευτής, Τομεάρχης Υγείας, Σύριζα Ανδρέας Ξανθός, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Φαρμακευτικών Εταιριών, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Mάκης Παπαταξιάρχης, ο Γενικός Ιατρός, Διευθυντής Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, Μάνης, Υπεύθυνος Ομάδας Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής, Ανάργυρος Μαριόλης και ο πρ. Διευθυντής Πολιτικής Διακυβέρνησης για την Υγεία και την Ευεξία στον ΠΟΥ Ευρώπης – Επισκέπτης καθηγητής, Imperial College, London., Άγης Τσουρός.

O υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις, όπως ο Οργανισμός Ποιότητας Υγείας αποτελεί κομβικό κομμάτι της στρατηγικής της κυβέρνησης. Ειδικότερα: «Κομβικό κομμάτι της στρατηγικής μας είναι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Πιστεύουμε στη δημιουργία δικτύων, μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία θα έρθει που έχει να κάνει με δίκτυα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τα κέντρα υγείας, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας των δήμων, τους γιατρούς του δημοσίου και τους ιδιώτες». Ο Υπουργός Υγείας κάλεσε τις εταιρείες του χώρου να έρθουν στην Ελλάδα να επενδύουν ενώ όπως δήλωσε το ποσό που θα διαθέσει η ελληνική κυβέρνηση για επενδύσεις στο ιατροφαρμακοτεχνολογικό τομέα θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

Ανδρέας Ξανθός
O Ανδρέας Ξανθός

Ο Βουλευτής, Τομεάρχης Υγείας, Σύριζα Ανδρέας Ξανθός, υποστήριξε ότι η κοινωνική και πολιτική συναίνεση έπαιξε σημαντικό ρόλο στη συμμόρφωση των πολιτών και στην αποτελεσματικότητα των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 ενώ αναγνωρίστηκε η μεγάλη αξία του δημόσιου συστήματος υγείας και των ανθρώπων του. Μιλώντας για τις νέες προκλήσεις που υπάρχουν δήλωσε ότι: «Πρέπει να συμφωνήσουμε στο πολιτικό σύστημα με τους κοινωνικούς φορείς ότι η υγεία πρέπει είναι πέραν της λιτότητας και πέραν των νόμων της αγοράς» και συνέχισε λέγοντας: «Θέλουμε ένα νέο σύστημα υγείας το οποίο να μπορέσει να ανταποκριθεί με πιο αξιόπιστο και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο στις νέες ανάγκες που έχουν αναδειχθεί».

Ο Πρόεδρος Επιτροπής Φαρμακευτικών Εταιριών, του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Mάκης Παπαταξιάρχης, υποστήριξε ότι έχουν γίνει βήματα στην ψηφιοποίηση αλλά χρειάζεται να ακολουθήσουν και άλλα και όπως δήλωσε πρέπει να συζητήσουμε την αλλαγή της χωροταξίας του δημόσιου υγειονομικού τομέα γιατί χρειαζόμαστε μια νέα αρχιτεκτονική και μια αλλαγή της παραδοσιακής ρητορικής. Ο κ. Παπαταξιάρχης τόνισε την ανάγκη σχεδιασμού ενός νέου σύγχρονου εθνικού συστήματος υγείας και χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η κρίση ανέδειξε την ανάγκη για καινοτομία, ανέδειξε την αξία της καινοτομίας».

Ο Γενικός Ιατρός, Διευθυντής Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, Μάνης, Υπεύθυνος Ομάδας Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής, Ανάργυρος Μαριόλης, δήλωσε σχετικά με την αναγκαιότητα για μεταρρυθμίσεις στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης υγείας ότι: «Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας που θα διασυνδέεται λειτουργικά, οργανωτικά, οριζόντια και κάθετα, με προεξάρχοντα ρόλο τον οικογενειακό γιατρό , ο οποίος αποτελεί και τον βηματοδότη αυτού του δικτύου υγείας».

AmChamGR Digital Talks & Events

Ο πρ. Διευθυντής Πολιτικής Διακυβέρνησης για την Υγεία και την Ευεξία στον ΠΟΥ Ευρώπης – Επισκέπτης καθηγητής, Imperial College, London., Άγης Τσουρός τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Χρειαζόμαστε την επένδυση στη δημόσια υγεία γιατί η δημόσια υγεία είναι η άμυνα της χώρας».

Η συζήτηση για την υγεία συνεχίζεται τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 με την 1st one-to-one Discussion στην οποία θα συμμετάσχουν ο Chief, Human Retrovirus Section, Vaccine Branch, Center for Cancer Research National Cancer Institute, ΗΠΑ Dr George Pavlakis και ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Β’ Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Υγεία, Καθηγητής Αθανάσιος Σκουτέλης.

Tags: Βασίλης ΚικίλιαςΕλληνοαμερικάνικο επιμελητήριοΚορωνοϊός
250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Υγεία

Ιατρικό Αθηνών: Αγορά 2,52 εκατ. μετοχών από τον βασικό μέτοχο Γ. Αποστολόπουλο

by Insurancedaily editorial team
Sep 2, 2025
“Φρένο” στη χρήση προϊόντων καπνού στους ανήλικους
Υγεία

“Φρένο” στη χρήση προϊόντων καπνού στους ανήλικους

by Insurancedaily editorial team
Sep 1, 2025
Kαινοτόμο σύστημα αξονικής τομογραφίας στην Αθηναϊκή Κλινική
Υγεία

Kαινοτόμο σύστημα αξονικής τομογραφίας στην Αθηναϊκή Κλινική

by Insurancedaily editorial team
Sep 1, 2025 - Updated on Sep 2, 2025
Δικαστική Απόφαση: Καταδίκη νοσοκόμας για ανθρωποκτονία εξ΄ αμελείας
Υγεία

Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων Πειραιά Μεταξά, Χανίων και Πέλλας

by Insurancedaily editorial team
Aug 28, 2025
ΤτΕ: Τα μειονεκτήματα του fee for service στις ασφαλίσεις υγείας
Ασφάλιση Υγείας Ειδήσεις & Νέα

ΤτΕ: Τα μειονεκτήματα του fee for service στις ασφαλίσεις υγείας

by Βίκυ Γερασίμου
Aug 25, 2025
απινιδψτές
Υγεία

Νομοθετική ρύθμιση για τους απινιδωτές ζητά ο ΙΣΑ

by Insurancedaily editorial team
Aug 22, 2025
Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα Υγείας
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τι αναφέρει ο ΙΣΑ για τη συνεργασία ιδιωτών γιατρών στο Ε.Σ.Υ.

by Insurancedaily editorial team
Aug 21, 2025
Τι μπορεί να μας τσιμπήσει στις διακοπές και τι πρέπει να κάνουμε
Υγεία

Τι μπορεί να μας τσιμπήσει στις διακοπές και τι πρέπει να κάνουμε

by Insurancedaily editorial team
Aug 21, 2025
1300 θάνατοι παιδιών διεθνώς από πλαστά φάρμακα
Υγεία

1300 θάνατοι παιδιών διεθνώς από πλαστά φάρμακα

by Insurancedaily editorial team
Aug 19, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
odc-banner-general-0225gif
banner-300x250-gif

TOP#5 Insurancedaily

  • Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink

    Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Mega deal στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Τι πρέπει να ξέρουν οι ασφαλισμένοι της Dallbogg

    30 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Έληξε το δίπλωμά σου; Δες αναλυτικά ποια είναι η διαδικασία ανανέωσης

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ