ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
eurolife-728x90-1gif
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τι ακριβώς συνέβη με τις Τράπεζες…

Insurancedaily Editorial Team by Insurancedaily Editorial Team
11/10/2012 - Updated on 19/03/2017
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Share on Facebook

Διαβάστε άλλη μια αποκαλυπτική και ξεκάθαρη Ανάλυση του “ID” για το τι ακριβώς συνέβη με τις Τράπεζες, δεδομένα που δεν θα τα διαβάσετε πουθενά αλλού τόσο απλά και τόσο κατανοητά. Οι Τράπεζες λειτουργούν ως Επιχείρηση και κυνηγούν τα Κέρδη, αδιαφορώντας τελείως για την Οικονομία και την Κοινωνία. Επιπλέον, με τη στήριξη των πανίσχυρων διεθνών Τραπεζικών Καρτέλ, στηρίζονται με προκλητικά προνόμια που είναι και παράνομα και δεν προσφέρονται σε καμία άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα! Τα ΜΜΕ περιγράφουν τις ειδήσεις που τις αφορούν με Τραπεζικούς όρους για να μην μπορούν οι αναγνώστες να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει και πώς λειτουργεί το Τραπεζικό Σύστημα που όπως γράψαμε πιο πάνω καθοδηγείται αποκλειστικά από τα ελάχιστα διεθνή Τραπεζικά Καρτέλ. Μπορεί να επιτρέπουν στους Πολιτικούς να βάζουν το χεράκι τους με τα ημέτερα ποδοσφαιρικά, τηλεοπτικά, κομματικά και άλλα θαλασσοδάνεια που καταλήγουν στις τσέπες τους αφορολόγητα, όμως φροντίζουν όλες αυτές οι κατευθυνόμενες ζημιές να εξοφλούνται… από ποιον νομίζετε…

Διαβάστε Επίσης

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού προσφεύγει η Εθνική Τράπεζα

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού προσφεύγει η Εθνική Τράπεζα

Jul 3, 2025
Διαψεύδεται η φημολογία περί εξαγοράς της Interamerican από την ΕΤΕ

Διαψεύδεται η φημολογία περί εξαγοράς της Interamerican από την ΕΤΕ

Jun 3, 2025

Από εμάς τους σκληρά εργαζόμενους Πολίτες που αναλαμβάνουμε να πληρώσουμε τις ζημιές των Τραπεζιτών, χωρίς να μας ρωτήσουν και να… απαλλάσσουν τους Μετόχους της Τράπεζας! Πουθενά δεν διαφέρουν οι φόροι που επέβαλαν οι Τούρκοι Σουλτάνοι στους κατακτηθέντες Λαούς, από τους φόρους που μας επιβάλλουν οι Σημίτιδες, οι δυναστείες των Καραμανλήδων, των Παπανδρέων και των νεώτερων Βεζύριδων τύπου Βενιζέλου, Παυλόπουλου, κ.ά.

Όλα ξεκίνησαν με τις εκθέσεις της BlackRock, που είναι μια Αμερικάνικη Εταιρεία Αξιολόγησης των Χρεών των Τραπεζών. Οι εκθέσεις για τις Ελληνικές Τράπεζες ήταν τόσο αρνητικές που η δημοσίευσή τους για εύλογους λόγους δεν έγινε μέχρι σήμερα. Αντίθετα κρατήθηκε στα συρτάρια των υπουργείων, μέχρι να ολοκληρωθούν οι συγχωνεύσεις, ώστε η οικονομική εικόνα των Ελληνικών Τραπεζών να είναι λιγότερο ευάλωτη. Έτσι, είδαμε την εξαγορά της ΑΤΕ Bank από την Πειραιώς με ένα καλό Deal σε ένα εικοσιτετράωρο, την επόμενη εξαγορά της Εμπορικής από την Alpha, για να κλείσει ο κύκλος με την τελευταία μεγάλη συγχώνευση της Eurobank και του ΤΤ, από την Εθνική μας Τράπεζα. Λέγεται στην Αγορά ότι καταλυτικός παράγοντας να δοθεί το Υγιές Κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας, (αυτή είναι Ελληνική Εφεύρεση) στην Πειραιώς, ήταν ο Ε. Βενιζέλος! Ως γνωστόν, από τα 28 δισ. που περίμεναν οι Τράπεζες, τα 18 δισ. έχουν ήδη καταβληθεί τον Απρίλιο του 2012 (αυτά καλύπτουν τη ζημία από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων) και τώρα αναμένεται να καταβληθούν άλλα 10 δισ. για να καλύψουν τις εκτιμήσεις για τα επισφαλή δάνεια και τη λογιστική ζημία από τα νέα ομόλογα.

Αυτά τα 10 δισ. θα επιτρέψουν στα νέα σχήματα των Ελληνικών Τραπεζών να καλύψουν τα Ελλείμματα που εντόπισαν οι εκθέσεις της Black Rock, για να περάσουν στην Αξιολόγηση “Tier-one “=8, που μεταφράζεται ως “Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας”  για να μπορέσουν να συνεχίσουν να Λειτουργούν ως Τράπεζες! Αυτές τις ενέργειες χρειάζονται και οι Ορκωτοί Λογιστές για να βάλουν τη σφραγίδα τους και να εκδώσουν το περίφημο πιστοποιητικό “Going Concern” που χρειάζεται η Τράπεζα για να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί για ένα χρόνο.  Οι Ορκωτοί δεν θα υπογράψουν τους ισολογισμούς των Τραπεζών του πρώτου εξαμήνου του 2012 αν δεν εκταμιευθούν τα 10 δισ.

Τα δισεκατομμύρια αυτά τα πληρώνει το ΤΧΣ της Ελλάδος που το χρηματοδοτεί η ΕΚΤ. ΤΧΣ σημαίνει Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, υπάγεται στο Ελληνικό Δημόσιο και θα αναλάβει να καλύψει την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου όλων των Τραπεζών. Το Διεθνές Τραπεζικό Καρτέλ, ωστόσο, δεν θέλει να περάσει ο Έλεγχος των “Δικών τους” Τραπεζών στο Δημόσιο και να πέσει στα χέρια των Πολιτικών για πολλούς εύλογους λόγους! Π.χ. μη βρεθεί κανένας… Τσίπρας και τις Εθνικοποιήσει για να ανακουφίσει τις ΜΜΕ και τα στεγαστικά δάνεια των Πολιτών.

Πέραν του γεγονότος ότι δεν εμπιστεύονται τις Τράπεζες στους … Πολιτικούς γιατί τους γνωρίζουν από… πρώτο χέρι, για να είμαστε και λίγο αντικειμενικοί, όταν και με το δικό τους Έλεγχο οι Πολιτικοί έχουν ρημάξει τις Τράπεζες, πόσο μάλλον όταν θα τις ελέγχουν ολοκληρωτικά!   Έτσι, επέβαλαν ένα σχέδιο με το οποίο,  οι Τραπεζίτες αρκεί να έχουν το 10% των Μετοχών της Τράπεζας για να διατηρήσουν το Μάνατζμεντ των Τραπεζών τους! Μόνον αν πέσει το ποσοστό τους κάτω από το 10%, θα χάσουν το Έλεγχο της Διοίκησης και θα περάσουν τελείως οι Τράπεζες στον απόλυτο έλεγχο των Πολιτικών! Πρωτοτυπία που ισχύει μόνον για τις Τράπεζες… Έτσι μας Συμφέρει – έτσι γράφουμε τους Νόμους – έτσι τους Ψηφίζουμε! Το “Αποφασίζομεν και Νομοθετούμεν” ισχύει απόλυτα στην Ευρώπη, σε αντίθεση που δεν ισχύει στη Βόρεια Αμερική, Καναδά, Αυστραλία και σε ελάχιστα άλλα Κράτη! Έτσι οι Τραπεζίτες Μέτοχοι δεν έχουν παρά να συμμετέχουν κατά 10% μόνον στις αυξήσεις των Κεφαλαίων τους και να βολευτούν αποδεχόμενοι το υπόλοιπο 90% να χρηματοδοτηθεί από τις Κυβερνήσεις,δηλαδή από εμάς!

Από την άλλη πλευρά, οφείλουμε να αναφερθούμε στην Πτώχευση του κράτους και στην αδυναμία του να πληρώσει τις Μεταχρονολογημένες Επιταγές του που σφραγίστηκαν (Κρατικά Ομόλογα) που είχαν προεξοφλήσει οι Τράπεζες και ξαφνικά μαθαίνουν ότι η Αξία των Νέων Ομολόγων που αντικατέστησαν, αποτιμούνται στο 18% της αρχικής τους Αξίας! Αυτό το κενό συμπληρώνουν τα Convertibale Bonds που αρχικά χρηματοδοτεί το ΤΧΣ και αν η τράπεζα πάει καλά τότε θα τα επαναγοράσει.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Απρίλιο, 2012 οι Τράπεζες που πήραν χρήματα από το ΤΧΣ ήταν, η Εθνική με 7 δισ, η Eurobank 4,5 δισ, η Πειραιώς, 4 δισ και η Alpha 2,5 δισ.

Όταν θέλουν οι Πολιτικοί βρίσκουν Λύσεις σε δευτερόλεπτα. Προσέξτε πώς έλυσαν το πρόβλημα της ΑΤΕ Bank. To Οικονομικό Άνοιγμα της ATE Bank, το κακό κομμάτι όπως το περιέγραψαν, γνωστό ως “Funding Gap” ήταν 6,5 δισ. Προσφέρθηκε το Κρατικό ΤΧΣ, να καλύψει αυτό το κενό παίρνοντας όλες τις θυγατρικές της ATE Bank, ως αντάλλαγμα για να τις Πουλήσει και να ανακτήσει τα 6,5 δισ. που έδωσε στην Πειραιώς για να καλύψει το κενό της ΑΤΕ Bank που αγόρασε!  Οι θυγατρικές της ΑΤΕ Bank που αποτιμήθηκαν με 6,5 δισ., είναι η Βιομηχανία Ζάχαρης, η Γαλακτοκομία Δωδώνη, ΣΕΚΑΠ, ΑΤΕ Leasing και άλλες. Σημειωτέον ότι όλες αυτές οι Εταιρείες έχουν… αμέτρητα δάνεια! Στα 6,5 δισ. ήταν και τα θαλασσοδάνεια που έπαιρναν οι ημέτεροι… Αγρότες! Τα δε 200 εκατ. που έδωσε η ΑΤΕ στα Κόμματα χωρίς εγγυήσεις, τα ανέλαβε η Πειραιώς. Τώρα εμείς γιατί δεν βρίσκουμε παρόμοιες ευκαιρίες, είναι ένα καλό ερώτημα… Ίσως, ήταν λάθος που γίναμε Ασφαλιστές!

Tags: ΑΤΕ ΑσφαλιστικήΕθνική Τράπεζα
250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

The New Good Life
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

The New Good Life: 50 χρόνια ιστορίας στην ιδιωτική ασφάλιση με επίκεντρο τον άνθρωπο

by Insurancedaily editorial team
Jul 5, 2025 - Updated on Jul 6, 2025
Ανάγκη για ενίσχυση της ανθεκτικότητας από τις πλημμύρες
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ανάγκη για ενίσχυση της ανθεκτικότητας από τις πλημμύρες

by Βίκυ Γερασίμου
Jul 4, 2025
Οι αρρυθμίες στο νόμο για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων και οι ασφαλίσεις υγείας στο επίκεντρο της συνάντησης ΕΕΘ και ΕΑΕΕ
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Οι αρρυθμίες στο νόμο για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων και οι ασφαλίσεις υγείας στο επίκεντρο της συνάντησης ΕΕΘ και ΕΑΕΕ

by Insurancedaily editorial team
Jul 4, 2025
Μείωση έως 1% στο ΑΕΠ της Ελλάδας από τα κύματα καύσωνα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μείωση έως 1% στο ΑΕΠ της Ελλάδας από τα κύματα καύσωνα

by Βίκυ Γερασίμου
Jul 3, 2025
Η INTERAMERICAN ενδυναμώνει την εργασιακή εμπειρία – με πράξεις
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η INTERAMERICAN ενδυναμώνει την εργασιακή εμπειρία – με πράξεις

by Insurancedaily editorial team
Jul 3, 2025 - Updated on Jul 4, 2025
Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού προσφεύγει η Εθνική Τράπεζα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού προσφεύγει η Εθνική Τράπεζα

by Insurancedaily editorial team
Jul 3, 2025
CΝP Cyprialife και CΝP Asfalistiki, μετονομάζονται σε ERB Cyprialife και ERB Asfalistiki
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

CΝP Cyprialife και CΝP Asfalistiki, μετονομάζονται σε ERB Cyprialife και ERB Asfalistiki

by Insurancedaily Editorial Team
Jul 3, 2025 - Updated on Jul 4, 2025
Το 8ο παγκόσμιο συνέδριο των πραγματογνωμόνων vrs Adjusters’
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Το 8ο παγκόσμιο συνέδριο των πραγματογνωμόνων vrs Adjusters’

by Insurancedaily editorial team
Jul 2, 2025
ΤτΕ
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πρόστιμα 235.500 ευρώ σε ασφαλιστικές από την ΤτΕ το 2024

by Βίκυ Γερασίμου
Jul 1, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
300x250-4gif
medifirstlaunchcampaign300x250pxgif
technopan-koufomata-pvcpng

TOP#5 Insurancedaily

    Εγγραφή στο Newsletter

    +12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

    Facebook Instagram Youtube
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    © MORAX MEDIA Α.Ε.

    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

    Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

    • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
    • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
    • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
    • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
    • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
    • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
    • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ

    © 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ