ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
ergo-my-ome-728-90jpg
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Generali Hellas: Αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων 8% και μερίδιο αγοράς 6% το 2020

Τα αποτελέσματα μετά από φόρους της Generali Hellas διαμορφώθηκαν σε €5,6 εκατ.

Βίκυ Γερασίμου by Βίκυ Γερασίμου
19/04/2021
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Πάνος Δημητρίου

Ο Πάνος Δημητρίου.

Share on Facebook

Νέο παραγωγικό άλμα για δέκατη στη σειρά χρονιά, κατέγραψε η Generali Hellas,  το 2020, σε μια χρονιά γεμάτη με πρωτόγνωρες προκλήσεις.

Παρά τις επιπτώσεις της Covid- 19 και τα  μακράς διάρκειας lockdowns, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της Εταιρείας για το έτος 2020 ανήλθε στα €235,3 εκατ. σημειώνοντας αύξηση κατά 8%, σε σύγκριση με το 2019. Για ακόμα μια χρονιά, η Εταιρεία καταφέρνει να ξεπερνά τους παραγωγικούς της στόχους, διευρύνοντας σταθερά το μερίδιο αγοράς της, το οποίο διαμορφώθηκε για το 2020 σε 6,0%, έναντι 5,3% το 2019. Υπενθυμίζεται ότι η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της ελληνικής αγοράς, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) σημείωσε το 2019 πτώση -3,7%.

Διαβάστε Επίσης

Η διαμεσολάβηση δεν κινδυνεύει από το AI, ενισχύεται από αυτό

Η διαμεσολάβηση δεν κινδυνεύει από το AI, ενισχύεται από αυτό

Dec 30, 2025
6 ασφαλιστικές στη λίστα Fortune Greece 100

6 ασφαλιστικές στη λίστα Fortune Greece 100

Dec 29, 2025

Εξετάζοντας τη δομή του χαρτοφυλακίου, σε στρατηγική ισορροπία ο κλάδος Ζωής και αυτή τη χρονιά, παρουσίασε αξιοσημείωτη δυναμική ανάπτυξης, φτάνοντας στο 51% του χαρτοφυλακίου, ενώ ο κλάδος των Γενικών Ασφαλίσεων συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό πυλώνα δραστηριοποίησης της Εταιρείας κατέχοντας το 49% της παραγωγής.

Ειδικότερα, τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του κλάδου Γενικών Ασφαλίσεων παρέμειναν σταθερά, σημειώνοντας μια ελαφρά αύξηση της τάξεως του 1,7% από το 2019, φθάνοντας το 2020, τα 115,9 εκατ. Ευρώ. Ο δείκτης Net Combined Ratio, αυξήθηκε μεν κατά 3,8 μονάδες φτάνοντας στο 89,35%, ως αποτέλεσμα των έκτακτων γεγονότων από φυσικές καταστροφές, που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου παρέμεινε δε σε εξαιρετικό επίπεδο.

Στις ασφαλίσεις Ζωής, η εδραίωση και συνεχή μεγέθυνση της θέσης της εταιρίας στον κλάδο υγείας με καινοτόμα προϊόντα, οδήγησε τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του κλάδου Ζωής στα €119,3 εκ. το 2020, αυξημένα σημαντικά κατά 14,9%. Επιπλέον, ο δείκτης New Business Value διαμορφώθηκε στα €3,6 εκατ. αυξημένος κατά 9,4%.

Τα αποτελέσματα μετά από φόρους της Generali Hellas διαμορφώθηκαν σε €5,6 εκατ. για το 2020 έναντι €7,8 εκατ. το 2019, ενώ τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν κατά 13,7%, ανερχόμενα στα €107,0 εκατ.

Ο δείκτης φερεγγυότητας SCR (SCR ratio) διαμορφώθηκε σε 150,0% με τη χρήση της προσαρμογής λόγω μεταβλητότητας στη σχετική διάρθρωση των επιτοκίων άνευ κινδύνου (volatility adjustment). Αντίστοιχα ο δείκτης φερεγγυότητας MCR (MCR ratio) διαμορφώθηκε σε 355,2%.

Οι επιπτώσεις της Covid 19

Η Generali Hellas, προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία έλαβε μία σειρά πρωτοβουλιών στοχεύοντας κυρίως  στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών της αλλά και στη στενή παρακολούθηση των εξελίξεων στον επιδημιολογικό τομέα, με σκοπό να λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας. Αυτές οι πρωτοβουλίες εξασφάλισαν την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών της και συνέβαλαν εν μέρει στα πολύ θετικά παραγωγικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, σημαντικές προσπάθειες έγιναν ώστε να επιτευχθεί η ψηφιοποίηση και η υποστήριξη των εργασιών των συνεργατών, με νέες διαδικασίας που αφορούν στις ανανεώσεις, στην ανάληψη κινδύνου και στις αποζημιώσεων, καθώς επίσης και της ηλεκτρονικής υπογραφής παρέχοντας πολλαπλά οφέλη τόσο στους πελάτες όσο και στους συνεργάτες μας. Τόσο το νέο εργαλείο, Life Claims Accelerator καθώς και η εφαρμογή MyGenerali και η υπηρεσία e-policy, αποτελούν αποτελέσματα της ψηφιοποίησης που στόχο έχουν την απομακρυσμένη εξυπηρέτηση των πελατών και την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών της Εταιρίας εν μέσω πανδημίας.

Εξαγορά της Εταιρείας AXA Ασφαλιστική Α.Ε από την Generali

Κατά την εκπνοή της χρήσης 2020, η Generali ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον γαλλικό όμιλο AXA, για την 100% εξαγορά της Εταιρείας AXA Ασφαλιστική Α.Ε, η οποία έρχεται ως επισφράγισμα της στρατηγικής της Generali αναφορικά με την ενδυνάμωση της ηγετικής της θέσης στην Ελλάδα, μέσω σύναψης συνεργιών και δημιουργίας ενός επιχειρηματικού και ασφαλιστικού οικοσυστήματος. Επιπλέον, η Εταιρεία ανακοίνωσε την αποκλειστική συμφωνία συνεργασίας με την Alpha Bank για τη διάθεση μέσω του Δικτύου της προϊόντων γενικών ασφαλίσεων και ασφαλίσεων υγείας. Η αρχική διάρκεια της συμφωνίας είναι 20 έτη. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε συνήθεις όρους, συμπεριλαμβανομένης της λήψης των εγκρίσεων των Εποπτικών Αρχών και αναμένεται να οριστικοποιηθεί έως το τέλος του 2ου τριμήνου του 2021.

H. ΡήγαςΣχολιάζοντας τα αποτελέσματα του 2020, ο CFO της Generali κ. Ηλίας Ρήγας δήλωσε: «Το 2020 ήταν μια πρωτόγνωρη χρονιά, όχι μόνο για τον ασφαλιστικό τομέα, αλλά το σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας. Δοκιμαστήκαμε στις δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία covid 19 και πετύχαμε εξαιρετικά παραγωγικά αποτελέσματα. Η συνταγή της επιτυχίας βασίζεται στην ορθότητα των στρατηγικών μας επιλογών, την καλή προετοιμασία, τις πλούσιες ψηφιακές μας δυνατότητες και την επιμονή των ανθρώπων μας. Η εταιρεία κινήθηκε με βάση τους στόχους του τριετούς στρατηγικού της πλάνου, εστιάζοντας στην κερδοφόρο ανάπτυξη, την αποτελεσματική διαχείριση κεφαλαίων, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την υλοποίηση καινοτόμων ιδεών. Αντιμετωπίζοντας ένα μέλλον γεμάτο προκλήσεις αλλά και ευκαιριών, η Generali έχει θέσει ισχυρές βάσεις και είναι έτοιμη να διαδραματίσει έναν ηγετικό ρόλο στην αγορά».

Tags: Axa ΑσφαλιστικήGenerali
np-car-468x60px-new-1-1jpg

Related Posts

Αffidea: Νέα εποχή στη νευρολογική & ογκολογική απεικόνιση
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Έρευνα της RASS για το ΕΕΑ: Η ακρίβεια πλήττει καθολικά τα νοικοκυριά

by Insurancedaily editorial team
Jan 19, 2026
Έως τις 14 Φλεβάρη η αίτηση για την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Έως τις 14 Φλεβάρη η αίτηση για την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ

by Insurancedaily editorial team
Jan 19, 2026
Με πλήρη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρώτο MDRT Power Table της χρονιάς.
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Με πλήρη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρώτο MDRT Power Table της χρονιάς.

by Insurancedaily editorial team
Jan 15, 2026
Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτείας και του Τύπου η κοπή της βασιλόπιτας της ΕΔΙΠΤ
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτείας και του Τύπου η κοπή της βασιλόπιτας της ΕΔΙΠΤ

by Insurancedaily editorial team
Jan 15, 2026
ERGO: Top Employer το 2026 σε Ελλάδα & Ευρώπη 
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ERGO: Top Employer το 2026 σε Ελλάδα & Ευρώπη 

by Insurancedaily editorial team
Jan 15, 2026
Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο κ. Σταύρος Καραγρηγορίου
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο κ. Σταύρος Καραγρηγορίου

by Insurancedaily editorial team
Jan 15, 2026
Επιστολή ΕΕΘ: Απαράδεκτη η αύξηση του δικαιώματος συμβολαίου στο κλάδο υγείας
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Επιστολή ΕΕΘ: Απαράδεκτη η αύξηση του δικαιώματος συμβολαίου στο κλάδο υγείας

by Insurancedaily editorial team
Jan 15, 2026
Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

by Insurancedaily editorial team
Jan 14, 2026
Νέα οργανωτική δομή στην Εθνική Ασφαλιστική: Επόμενο βήμα στρατηγικού μετασχηματισμού με επίκεντρο τον πελάτη
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Νέα οργανωτική δομή στην Εθνική Ασφαλιστική: Επόμενο βήμα στρατηγικού μετασχηματισμού με επίκεντρο τον πελάτη

by Insurancedaily editorial team
Jan 14, 2026

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
nat-cat-gif-300x250-v1gif
300x250gif
9th-insurtech-conference-2026banners300-x-250jpg

TOP#5 Insurancedaily

  • Υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στις ασφαλιστικές – Τι προβλέπει για τους μισθούς

    Υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στις ασφαλιστικές – Τι προβλέπει για τους μισθούς

    106 shares
    Share 42 Tweet 27
  • Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο κ. Σταύρος Καραγρηγορίου

    99 shares
    Share 40 Tweet 25
  • 5 ασφαλιστικές στη λίστα με τις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες

    81 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Α. Γεωργιάδης: Έρχεται συνεργασία για ασφαλιστικό προϊόν μέσω του ΕΣΥ

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: [email protected], Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ