Συνεντεύξεις

Σε διαβούλευση μέχρι τις 2 Μαρτίου τα τεχνικά πρότυπα των PEPP


Στις 2 Δεκεμβρίου η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων-EIOPA δημοσίευσε διαβούλευση για τα τεχνικά πρότυπα που αφορούν τα πανευρωπαϊκά ατομικά συνταξιοδοτικά προϊόντα PEPP με την οποία καλεί τα ενδιαφερόμενα μέρη να σχολιάσουν τις σχετικές προτάσεις της.

To κείμενο διαβούλευσης περιλαμβάνει 10 ερωτήσεις σχετικά με τις ακόλουθες περιοχές του Κανονισμού που ρυθμίζει τη διάθεση των προϊόντων PEPP:

• Έγγραφα πληροφοριών για τα PEPP

• To όριο του κόστους για το βασικό PEPP

• Tεχνικές μείωσης του κινδύνου

• Εποπτικές αναφορές και συνεργασία μεταξύ της EIOPA και των εθνικών εποπτικών αρχών

• Οι απευθείας εξουσίες παρέμβασης της EIOPA για την απαγόρευση ή τον περιορισμό εμπορίας/διανομής προϊόντος PEPP Το κείμενο διαβούλευσης συνοδεύεται από δύο προσχέδια εγγράφων βασικών πληροφοριών – (mock up ΚID) για τα PEPP και ένα προσχέδιο για τη Δήλωση Παροχών PEPP.

H προθεσμία για την υποβολή των θέσεων των ενδιαφερομένων φορέων λήγει στις 2 Μαρτίου 2020. Η υποβολή των σχεδίων των τεχνικών προτύπων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την EIOPA αναμένεται έως τις 15 Αυγούστου 2020.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Σε διαβούλευση μέχρι τις 2 Μαρτίου τα τεχνικά πρότυπα των PEPP! https://www.insurancedaily.gr/se-diavoyleysi-mechri-tis-2-martioy-ta-te/