Λουκέτο σε Ασφαλιστικές Εταιρείες

Τις… αμαρτίες της Ασπίς συνεχίζει να πληρώνει το Επικουρικό

ΑΣΠΙΣ

Του Πλάτωνα Τσούλου

Βαρύ παραμένει το φορτίο των αποζημιώσεων που σηκώνει το Επικουρικό Κεφάλαιο για λογαριασμό του πάλαι ποτέ ισχυρού ασφαλιστικού ομίλου Ασπίς.

Βάσει στοιχείων που αφορούν στο τελευταίο τρίμηνο του 2019, από τα 16,8 εκατ. ευρώ που κατέβαλε το Επικουρικό για ζημιές που προκλήθηκαν από ασφαλισμένους σε εταιρείες των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν, τα περίπου 5 εκατ. ευρώ είχαν να κάνουν με υποχρεώσεις των τεσσάρων εκ των πέντε ασφαλιστικών του ομίλου.

Ειδικότερα, για την General Union AEEΓΑ καταβλήθηκε 1,4 εκατ. ευρώ, για την General Trust ΑΕΕΓΑ 0,5 εκατ. ευρώ, για την Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ 1,5 εκατ. ευρώ και για την Commercial Value ΑΑΕ 2 εκατ. ευρώ. Όσο για την πέμπτη εταιρεία του ομίλου, την Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ οι καταβολές ήταν μηδενικές πιθανότητα διότι ολοκληρώθηκε η διαχείριση των σχετικών φακέλων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, ο δεύτερος μεγαλύτερος σε βάρος λογαριασμός 4ου τριμήνου 2019 του Επικουρικού Κεφαλαίου ήταν η Διεθνής Ένωση ΑΑΕ, για την οποία καταβλήθηκαν αποζημιώσεις συνολικής αξίας 4,8 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο Επικουρικό Κεφάλαιο εκκρεμεί η εκκαθάριση συνολικά 21 ασφαλιστικών εταιρειών των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + eighteen =

To Top
0<1 min

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Τις... αμαρτίες της Ασπίς συνεχίζει να πληρώνει το Επικουρικό! https://www.insurancedaily.gr/tis-amarties-tis-aspis-synechizei-na-p/