Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Επιστολή προς Τειρεσία
Διαβάστε τη με προσοχή


Ο συνάδελφος και τακτικός αναγνώστης του «ID», Γιώργος Στράφτης, μας έστειλε μια επιστολή την οποία κρίνουμε ότι πρέπει να διαβάσετε. Δεν αρέσει και σε μας, να δημοσιεύουμε ανώνυμες επιστολές, αλλά στην προκειμένη περίπτωση κάνουμε την εξαίρεση γιατί τα γραφόμενα του άγνωστου κειμενογράφου ανταποκρίνονται στην κοινή οργή και αγανάκτηση όλων των μισθωτών και των συνταξιούχων…

…οι οποίοι υποχρεώνονται από τα «παχύδερμα» της εξουσίας να πληρώσουν θέλουν δεν θέλουν… Διαβάστε την και στείλτε την σε όλους τους γνωστούς σας.

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από :  Αναγνώστη Πεμ 8/4/2010
Γράφω αυτή την επιστολή ορμώμενος από προ ημερών αναφορά σε δελτίο ειδήσεων, στην οποία ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης για όλα τα επαγγέλματα, πλην της βουλευτικής αποζημιώσεως, για την οποία δυστυχώς το ψήφισμα Ζ καθιστά την κατάργηση παράνομη (αυτό τους απασχολεί, μην παρανομήσουν), παρόλα αυτά όμως η κυβέρνηση προτίθεται να μειώσει το μισθό των βουλευτών κατά 700 περίπου ευρώ ….
Στήθηκαν λοιπόν πανηγύρια από όλον τον λαουτζίκο (όπως πολύ εύστοχα απεκαλέσθη πριν από αρκετό καιρό ο Λαός, γιατί λαουτζίκος έχουμε γίνει και μας έχουν κάνει), αφού οι εθνοσωτήρες μας επιτέλους συμπάσχουν μαζί μας σε αυτή την κρίσιμη ώρα.

Εξάπτοντας λοιπόν την περιέργειά μου η αστεία -για τα δικά μου τουλάχιστον αυτιά- λέξη «ψήφισμα Ζ», αποφάσισα να ψάξω το περιεχόμενό του στο διαδίκτυο, κάτι που όπως αποδείχθηκε συνέβαλλε στην αύξηση της πιέσεώς μου.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, οι κ.κ. βουλευτές, για ετήσια έσοδα της τάξεως των 150.000 πληρώνουν 5% εφορία (αυτοτελή φορολόγηση) για τα μισά από αυτά (όπως μάλλον καταλάβατε τα άλλα μισά είναι αφορολόγητα γιατί θεωρούνται έξοδα παραστάσεων, κινήσεων κλπ, που ο υπόλοιπος λαουτζίκος δεν έχει), όπερ σημαίνει ότι ετησίως πληρώνουν το αστρονομικό ποσό των 4.500 (μπορεί να λέω και πολλά).

Επιπλέον βέβαια αυτών, το συγκεκριμένο ψήφισμα προβλέπει την εφ’ όρου ζωής σύνταξη του βουλευτή σε περίπτωση τετραετούς θητείας, συνεχόμενης ή διακεκομμένης, και σε περίπτωση θανάτου του η σύνταξή του να αποδίδεται στη σύζυγο και στα τέκνα του, έτσι ώστε αν και όταν αυτά αποφασίσουν να συνεχίσουν την βασιλεία που τους κληροδότησε ο καλός μπαμπάκας, να μην τους απασχολούν ποταπά ζητήματα όπως τα προς το ζην.

Το κερασάκι όμως (και ο λόγος του παρ’ ολίγον εγκεφαλικού μου) ήταν ότι οι δικαστικοί, με βάση το μισθό των οποίων υπολογίζεται η βουλευτική αποζημίωση, μυρίστηκαν ρευστό και διεκδίκησαν στα δικαστήρια όπως υπαχθούν στην ίδια κατάσταση, κάτι που οι άλλοι δικαστικοί (αυτοί που αποφάσισαν για την προσφυγή), θεώρησαν δίκαιο να γίνει.

Αυτά λοιπόν τα ψιλά γραμματάκια πέρασαν από τα δελτία ειδήσεων εν ριπή οφθαλμού, τα οποία αντ’ αυτού τόνισαν ιδιαίτερα ότι μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο θα ματώσουν και οι ίδιοι οι βουλευτές (τιμή μας). Νομικός δεν είμαι, ούτε λογιστής ή οικονομολόγος αλλά με τα λίγα μαθηματικά που ξέρω, υπολόγισα ότι με τη δίκαιη και απλή ενιαία φορολογική κλίμακα των τριάντα διαφορετικών συντελεστών, ο φόρος θα έπρεπε να είναι της τάξεως των 55.000 περίπου, αλλά όπως είπαμε, είχαν την καλή διάθεση αλλά ο νόμος τους δένει τα χέρια.

Ντροπή σου λοιπόν ‘αξιότιμε’ κύριε παπανδρέου (το μικρό γράμμα στην αρχή δε γράφτηκε κατά λάθος), σωτήρα του Έθνους και της Πατρίδος μας γιατί ακόμη και την ύστατη στιγμή που με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωνες τον επικείμενο θάνατο της Ελλαδίτσας, κιότεψες ακόμη και να προσφέρεις από αυτά που σου περισσεύουν, έχοντας το θράσος να ζητάς από το λαό να θυσιάσει οικογένεια, σπίτια, να μεγαλώσει τα παιδιά του με στερήσεις που μόνο με κατοχής μπορούν να προσομοιάσουν.

Ντροπή σου ‘αξιότιμε’ κύριε σαμαρά (εννοείται και κ. καραμανλή), για τα χάλια στα οποία καταντήσατε τη χώρα μου, για τις θεατρικές σου επιθέσεις στην κυβέρνηση τάχα ότι θα ρίξει όλα τα βάρη στους μικρομεσαίους (όρος ο οποίος σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα ταυτιστεί με επαίτη), ενώ ταυτόχρονα έδινες το χέρι κάτω από το τραπέζι για να μη «λιμοκτονήσουν» οι αυλικοί σου που παραπονέθηκαν ότι δε θα μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά με τόσες μειώσεις.

Ντροπή σας ‘αξιότιμοι’ κύριοι καρατζαφέρη, τσίπρα και κυρία παπαρήγα, γιατί όντας προβαλλόμενοι ως κόμματα του λαού, αντί να βροντοφωνάξετε και να ενημερώσετε τον κόσμο σας για την κατάφορη αδικία, επιλέξατε να εκμεταλλευτείτε την άγνοια του Λαουτζίκου και να τα τσεπώσετε.
Ντροπή σε όλους σας γιατί εξαιτίας του σιναφιού σας, ενώ είμαι περήφανος για την Ελληνική καταγωγή μου συνάμα ντρέπομαι να πω ότι είμαι Έλληνας.

Δυστυχώς είμαι αρκετά ρεαλιστής για να πιστέψω ότι όποιος έφταιξε θα πάει φυλακή (όλοι πιστεύω γνωρίζετε τη σοφή λαϊκή παροιμία με τον κόρακα), οπότε θεωρώ τα παιχνιδάκια των εξεταστικών σας επιτροπών στάχτη στα μάτια του κόσμου, να νιώσουν έστω και λίγο δικαιωμένοι, προκειμένου να περισώσουν το ελάχιστο κουράγιο που τους έμεινε και να δώσουν για μία ακόμη φορά την τελευταία ρανίδα του αίματός τους για τα μούτρα σας. Από την άλλη, για την προστασία της ψυχικής μου υγείας, θα αναζητήσω ό,τι έμεινε από τον ρομαντισμό μου και θα σας ζητήσω έστω και την τελευταία στιγμή να ματώσετε μαζί μας.

Στο φτωχό μου μυαλουδάκι που δεν έχει τη δική σας εκπαίδευση και πείρα, τριγυρίζουν μερικές λύσεις «ματώματος» οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν το έναυσμα των υπολοίπων λύσεων που οι δικές σας μυαλουδάρες θα σκεφθούν.

-Πρώτη, και αυτονόητη σύμφωνα με τα παραπάνω, κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, και για την αρχοντιά σας, και μείωση του μισθού σας στις 50.000 ετησίως (συμπεριλαμβανομένου επιτροπών και άλλων αλχημειών, αφού αυτή είναι η δουλειά σας), με την προϋπόθεση ότι θα πατάτε το ποδαράκι σας στη Βουλή καθημερινά όπως ο κάθε εργαζόμενος. Εννοείται βέβαια ότι σύνταξη θα δικαιούστε και σεις στα 65 ή 35 χρόνια εργασίας.

-Άμεση απόφαση στη Βουλή ότι στις επόμενες εκλογές η Βουλή θα απαρτιστεί από 200 βουλευτές, τα είδαμε τα χαΐρια των τριακοσίων ( για όποιον δε γνωρίζει, το Σύνταγμα προβλέπει ότι η Βουλή απαρτίζεται με όχι λιγότερους από 200 και όχι περισσότερους από 300. Για έναν περίεργο λόγο αποφασίσθηκε για το μέγιστο αριθμό)

-Κατάργηση του δικαιώματος του «εκλέγεσθαι» από το 25ο έτος και ψήφιση νόμου για μεγαλύτερη ηλικία (έστω 35), με την προϋπόθεση ότι ο/η υποψήφιος θα έχει εργασθεί αποδεδειγμένα (ένσημα κ.λπ.) για κάποιο χρονικό διάστημα (το αφήνω πάνω σας αλλά θα προτιμούσα πάνω από 5 χρόνια) για να έχουν νιώσει στο πετσί τους την αγωνία του εργαζομένου και να σκέφτονται δύο φορές προτού νομοθετήσουν.
Επιτέλους πρέπει να εκλείψει η νοοτροπία και η δυνατότητα του κάθε αιώνιου φοιτητή που μετά από δεκαετή υπηρέτηση ως μέλος κομματικής παράταξης στο πανεπιστήμιο και ανάλογα με το πόσες αφίσες έχει κολλήσει για να βοηθήσει το κόμμα, μεταπηδά στο βουλευτικό αξίωμα με τις ευχές και ευλογίες του κομματάρχη σπόνσορα, για να νομοθετήσει για τη ζωή τη δική μου και των παιδιών μου, με μοναδικό του όπλο τη γνώση των πάρτυ και των ναρκωτικών (όπως έχουν παραδεχτεί κατά καιρούς διάφορα πολιτικά πρόσωπα και τους θεωρήσαμε και ανοιχτόμυαλους τρομάρα μας).

-Άμεση κατάργηση των 2 από τα 3 δημόσια κανάλια και μετάταξη των πλεοναζόντων κηφήνων σε θέσεις του δημοσίου τομέα που έχουν ανάγκη προσωπικού (με το μισθό βέβαια του κανονικού δημοσίου υπαλλήλου και όχι με μισθό 200.000 και 300.000 και για τους μεταταγέντες, και για τους παραμένοντες).

-Άμεση αναπροσαρμογή του πληρωτέου (στο χέρι) μισθού των δημοσίων υπαλλήλων, το όριο του οποίου θα κυμαίνεται από 1.500 (κατώτερος) έως 4.000 (ανώτατος), συμπεριλαμβανομένων όλων των επιδομάτων, συμμετοχών σε επιτροπές κλπ.. Αν αληθεύουν οι πληροφορίες που έχουν εκδοθεί στο διαδίκτυο για ΕΡΤ, διευθυντών ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ, Τράπεζας της Ελλάδος κ.λπ., η αποταμίευση θα είναι τεράστια και οι μικρομεσαίοι που τόσο ενδιαφέρεστε, βάσει των προεκλογικών σας δεσμεύσεων, θα ανασάνουν (και πιθανώς θα σας έχουν και σε κορνίζα πίσω από τα γραφεία τους).

Μου ζήτησες λοιπόν κύριε παπανδρέου (και απευθύνομαι σε σένα γιατί τυγχάνει, ελπίζω κατά λάθος, να είσαι ο πρωθυπουργός) να ματώσω για να σωθεί η Ελλάδα μου (γιατί δική σου δεν είναι σίγουρα) και σου απαντάω: ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΨΥΧΗ. Ανταποδίδω όμως το ερώτημα, θα ματώσεις μαζί μου εσύ και το σκυλολόι σου; Θα βάλεις πλάτη όπως μου υποσχέθηκες στις πρώτες δακρύβρεχτες ανακοινώσεις σου;

Και μη ξεχνάς αγαπητέ μου ότι ενώ πράγματι ο πανικός έχει ως πρώτο σύμπτωμα την παράλυση (δεν μπορώ να δικαιολογήσω αλλιώς την αδράνεια του κόσμου εκτός αν αναγκαστώ να παραδεχτώ ότι οι νεοέλληνες είμαστε πρόβατα, χειρότεροι και από τους φίλους σου τα αμερικανάκια, αλλά είμαι πολύ περήφανος για να κάνω κάτι τέτοιο), το δεύτερο σύμπτωμα, ειδικά όταν κάποιος δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει, είναι να επιτεθεί με δυνάμεις που ούτε ο ίδιος ξέρει ότι έχει και να πέσει τουλάχιστον μαχόμενος.

Μην ξαφνιαστείς λοιπόν ούτε εσύ ούτε οι υπόλοιποι συνένοχοί σου όλων των κομμάτων, αν φτάσει η μέρα που ο κόσμος συγκεντρωθεί έξω από τη βουλή (χωρίς μάσκες, κουκούλες ή κράνη) με την πρόθεση να μπει μέσα και όποιον πάρει ο χάρος, γιατί εσείς θα τους έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ;
Θέλω να πιστεύω πως ναι. Χτυπήστε τους εκεί που πονάνε, στην υστεροφημία τους και στα λεφτουδάκια τους.

Έχουμε στα χέρια μας πολύ δυνατά όπλα, το διαδίκτυο, την πειθώ που ο προφορικός λόγος προσφέρει, την ψήφο μας. Σε τόσα blogs που υπάρχουν, σίγουρα θα μπορεί να γίνει μια συνεννόηση για τη δημιουργία ενός κόμματος με έναν υποψήφιο από κάθε πόλη ως ανεξάρτητο. Όχι για να μας σώσετε, προς θεού όχι άλλοι εθνοσωτήρες.
Για τη δύναμη της κάμερας, για να τους ξεμπροστιάσετε μέσα από τη βουλή μοιράζοντας τις πληροφορίες στον κόσμο μήπως και ξυπνήσει, με προϋποθέσεις (έστω και με συμβολαιογράφο) η μισή σας βουλευτική αποζημίωση κάθε μήνα να μοιράζεται π.χ. σε πραγματικά «ματωμένους» της πόλης σας (και όχι στο κόμμα κυρία παπαρήγα) και ότι θα παραιτηθείτε πριν κλείσετε τετραετία (άλλους κηφήνες με παχυλές συντάξεις δε θέλουμε).

Θέλω να πιστεύω ότι πολύς κόσμος συνεχίζει να κατέχει τη δυνατότητα της κρίσης και αν μη τι άλλο ονειρεύεται να εκδικηθεί με την ψήφο του όλους τους «εθνοσωτήρες» μας αφήνοντάς τους έξω από τη βουλή. Και αν αυτό φαίνεται ουτοπιστικό, ακολουθήστε τη λύση της αποχής ή του άκυρου (όχι λευκού, θεωρείται έγκυρο) ψηφοδελτίου. Θα ήθελα να ήξερα ποια κυβέρνηση θα έβγαινε να πανηγυρίσει τη νίκη της όταν οι έγκυροι ψήφοι είναι π.χ. 30%. Πάντως προς θεού, έστω και για δύο εκλογές, πετάξτε από πάνω σας την κομματική ταμπέλα και την ψήφο βολέματος. Όπως αποδεικνύεται, σίγουρα θα την πληρώσουν τα παιδιά σας.

Και για όποιον κατάφερε να διαβάσει μέχρι εδώ και δεν τα παράτησε από βαρεμάρα πιο πάνω, μία τελευταία ανησυχία μου. Όπως τόσους μήνες υπερτονίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ τα ανεξάρτητα κανάλια μας, βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής και η κακόμοιρη Ελλαδίτσα μας όπου να’ ναι ξεψυχάει. Τι πιο λογικό λοιπόν να συνταχθούν άμεσα τα απαραίτητα νομοσχέδια για τη σωτήρια μετάγγισή της (φορονομοσχέδια).

Αυτό όμως που όλο και περισσότερο με ανησυχεί είναι το εξής: ενώ κανένα από αυτά τα περίφημα νομοσχέδια που μας πληροφορούν και μας πανικοβάλλουν (θυμηθείτε παραπάνω για την παράλυση) δεν έχει συνταχθεί, η κυβέρνηση βρίσκει το κουράγιο και την ενέργεια να ασχοληθεί με το νομοσχέδιο της ιθαγένειας (την ώρα που σε κανέναν Έλληνα δεν έχει μείνει κουράγιο να ασχοληθεί με το περιεχόμενό του), το υπουργείο εθνικής παιδείας (συγνώμη, εκ παραδρομής, σκέτο παιδείας) θεωρεί κατάλληλη την ώρα να αφαιρέσει την απαγορευμένη, πλέον για τους «πολιτισμένους» έλληνες, λέξη «εθνική» ενώ η κυρία δραγώνα περιγράφει στα βιβλία της ότι η λέξη «Έθνος» είναι κατάλοιπα που δεν αρμόζουν στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία (ομοίως ποιος θα ασχοληθεί με κάτι τέτοιο όταν του καίγεται το σπίτι), οι τούρκοι φτάνουν στο Σούνιο με φρεγάτα και τα δελτία ειδήσεων αν το αναφέρουν είναι 5η είδηση, ο κύριος παπανδρέου ξαφνικά θα συζητήσει εφ’ όλης της ύλης με τον τούρκο ομόλογο (κάτι το εγκληματικό για το έθνος μας -συγνώμη για τη λέξη κυρία δραγώνα αλλά τυγχάνει να έχω λάβει τριτοκοσμική εκπαίδευση- για όποιον έχει παρακολουθήσει έστω και ελάχιστα την εξωτερική μας πολιτική και τους στόχους μας) και ο κ.κ. νίμιτς ανακοίνωσε ξαφνικά ότι ως δια μαγείας διαβλέπει στον ορίζοντα πιθανή λύση στην ονομασία των σκοπίων.

Εύχομαι λοιπόν να μην ξυπνήσουμε μια ωραία πρωία από φωνές χαράς και έκτακτα δελτία ειδήσεων, που θα μας παρουσιάζουν το χαρούμενο και χαμογελαστό προσωπάκι του πρωθυπουργού μας και της κουστωδίας του, να μας ανακοινώνουν ότι η Ελλάδα ανένηψε, οι κρατήσεις μας επιστρέφονται για να ξαναζήσουμε πλουσιοπάροχα και τότε αντιληφθούμε ότι ο πραγματικός τους στόχος ήταν διαφορετικός.
Ο νοών νοήτω.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΞΥΠΝΙΟΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ. (ΑΚΟΜΗ) ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ.

Υ.Γ. Χωρίς να είμαι σίγουρος για την πληροφορία, έμαθα ότι το νομοσχέδιο της ιθαγένειας ψηφίστηκε (πριν από το «κατεπείγον» φορολογικό νομοσχέδιο). Αυτό σημαίνει ότι από τούδε και στο εξής, οι αλλοδαποί έχουν το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι». Μην ξαφνιαστείτε λοιπόν αν στις επόμενες εκλογές δείτε ψηφοδέλτια αλβανόφωνου και τουρκόφωνου κόμματος, τα οποία με 3% των ψήφων (σίγουρα ζουν πολύ περισσότεροι αλβανοί και μουσουλμάνοι στη χώρα μας) θα μας εκπροσωπούν στη βουλή των «ελλήνων». Σε τέτοια περίπτωση κ. παπανδρέου και κ. τσίπρα (οι ψηφίσαντες «υπέρ») μαζί με τους ακολούθους σας, θα είστε ένοχοι για εσχάτη προδοσία.


10 Comments

10 Σχολια

 1. ΑΝΔΡΕΑΣ

  May 20, 2010 at 10:18 AM

  Υπαρχουν ακομα φωνες συνανθρωπον μας οι οποιες διμιουργουν προβληματισμο και  καθε ημερα που περνα νιωθω οτι και πιο ασχημα ξεροντας οτι αυτα τα κοματοσκυλα ειναι πολυ δυσκολα να αλλαξουν νοοτροποια.
  ΜΠΡΑΒΟ στον συγκεκριμενο φιλο μια ροχαλα ο καθε ενας να τους ριξει ΠΡΟΔΟΤΕΣ

 2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

  May 20, 2010 at 10:19 AM

  Συγχαρητήρια…..ακόμη και αν δεν είναι τα στοιχεία όλα σωστά  και πάλι αντικατοπτρίζει την αγανάκτηση όλων μας.

 3. G.M.T

  May 20, 2010 at 10:45 AM

  και προσθέτω :
  πέραν όλων των οικονομικών διευκολύνσεων που έχει το σκυλολόι
  έχω την εντύπωση ότι τα παιδιά των βουλευτών ή των υπουργών
  μπαινουν αυτοδικαίως σε οποιοδήποτε ανώτατο ίδρυμα .
  ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟΣΕΛΙΔΟ Α4 ΜΕ ΤΑ
  ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΙΧΟΚΟΛΛΗΘΕΙ
  ΠΑΝΤΟΥ , ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ , ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΛΟΝΑ , ΣΕ ΚΑΘΕ
  ΠΛΑΤΕΙΑ , ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ , ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ
  ΥΠΟΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΧΡΗΣΤΟ
  ΠΛΕΟΝ ;

 4. Τάκης

  May 20, 2010 at 10:46 AM

  Μακάρι να το είχα γράψει εγώ……………αλλά ακόμη περισσότερο μακάρι όλα αυτά να ήταν ψέματα.

 5. pnikos

  May 20, 2010 at 1:10 PM

  Βουλευτές και δικαστικοί οι δυο κοινωνικές ομάδες που αποφασίζουν οι ίδιοι για τα προνόμια τους

 6. kostis

  May 20, 2010 at 10:01 PM

  G.M.T τωρα εσενα κι αν ΔΕΝ σε παιρνει να μιλας για αξιοκρατια… μες στο μελι σ’εχουν τα αφεντικα…

 7. andrpetr

  May 21, 2010 at 2:45 PM

  Συγχαρητήρια!!!
  Πιστεύω εκφράζει απόλυτα σχεδόν όλους τους Έλληνες.

 8. Mari

  May 26, 2010 at 2:12 PM

  ¨Ολα αυτά τα ξέρουμε δυστυχώς και πολύ καλά τα λέει ο φίλος από την επιστολή στον Τειρεσία. Εγώ βλέπω όμως <<αδράνεια>>,<<φόβο>> αντίδρασης από τον κόσμο.Δεν θα έπρεπε καν να τον αφήσουν τον όποιο πρωθυπουργό να πειράξει τα συμφέροντα των εργαζομένων κατα αυτόν τον τρόπο που μόνο φτώχεια και εξαθλίωση θα φέρει χωρίς αποτέλεσμα θετικό το ξέρετε καλά.Αναρωτιέμαι αν στην Τουρκία πήγαινε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τρία αεροπλάνα επιχειρηματίες οι Τούρκοι πώς θα αντιδρούσαν?Τι θα καταλάβαιναν από αυτό? Αντιθέτως εδώ το περάσαμε σαν κάτι απολύτως φυσιολογικό.Θυμάμαι μικρή τους οικοδόμους όταν τόλμησαν να πουν τότε ότι τους ανεβάζουν τα όρια ηλικίας στην σύνταξη κατέβαιναν κάτω και τα έσπαγαν όλα. Τότε βέβαια ήταν οικοδόμοι αρσενικά και Έλληνες και υπήρχαν και οικοδόμοι θα μου πείτε.Τώρα ποιός θα κατέβει ο Αλλοδαπός? Για να μην το κάνω συγκεκριμένο στην εθνικότητα! Θέλω να πω ότι αν δεν πάρει ο λαός στα χέρια του τον νόμο (Εκεί σπρώχνουν) η Ελλάδα θα εξαφανιστεί από τον χάρτη και όπως φαίνεται θα ξανα έχουμε τουρκική αυτοκρατορία γιατί θα το αξίζουν κιόλας. Πολλά θέλω να πω αλλά δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο πάντα.    

 9. ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

  May 26, 2010 at 5:49 PM

  Μπραβο λεβεντη Συμπατριωτη(για να μη παρεξηγηθω για ακροδεξιος). Αντε αδερφια, αρχισαν να πυκνωνουν οι φωνες, καιρος να οργανωθουμε. Μολις το συνειδητοποιησουν θα εξαφανισθουν(τα ποντικια φευγουν πρωτα απο το πλοιο που βουλιαζει). Για την κα  ΧΑΑΝΑ, δεν ξαφνιαζομαι(θυμηθειτε ηταν μαζι με τον  KISSINGER, τον χειροτερο Ανθελληνα, στην συναξη το  CLUB BILDERBERGER, το 2009 , στον ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, και εχει εντολη, να καταστρεψει την Ελληνικη Γλωσσα

 10. AL

  Jun 2, 2010 at 4:54 AM

  Και θέλω να προσθέσω στην επιστολή, ότι νομικά η αναδρομική ισχύς φορολογικού νόμου που πλήττει τα κεκτημένα προς τα κάτω ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.  Για ποια συνταγματικότητα των νόμων μας μιλάει ο νομοθέτης λοιπον; Την έχουν καταπατίσει ήδη!
  ο Σύνταγμα απαγόρευσε ρητά και την αναδρομικότητα μιας άλλης κατηγορίας νόμων και, ειδικότερα, των νόμων που επιβάλλουν οικονομικά βάρη. Τη απαγόρευση αυτή θεσπίζει η διάταξη του αρθρ. 78 § 2 του Συντάγματος, η οποία ορίζει τα ακόλουθα: «Φόρος ή άλλο οποιοδήποτε οικονομικό βάρος δεν μπορεί να επιβληθεί με νόμο ανα¬δρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από το οικονομικό έτος το προηγούμενο εκείνου κατά το οποίο επιβλήθηκε». Με άλλες λέξεις, η διάταξη απαγορεύει ιδίως την αναδρομική ισχύ των δυσμενών φορολογικών νόμων, δηλαδή των νόμων που επιβάλλουν νέα ή αυξάνουν τα υπάρχοντα φορολογικά βάρη. Αντίθετα, η διάταξη δεν απαγορεύει την αναδρομικότητα των ευμενών φορολογικών νόμων, δηλαδή και των νόμων που π.χ. θεσπίζουν απαλλαγές ή εξαιρέσεις από τη φορολογία ή μειώνουν το φορολογικό συντελεστή. Περιττό , να πούμε ότι όσα ψηφίστηκαν πρόσφατα και ισχύουν από 1/1/2010 είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ;;;
  Ευχαριστώ.

Σχολιαστε ελευθερα

Το email σας δεν θα προβάλλεται δημοσίως. Τα πεδία με αστερίσκο είναι απαιτούμενα *

six − 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Επιστολή προς Τειρεσία
Διαβάστε τη με προσοχή! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b5%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b2%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%b5/