ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
ergo-my-ome-728-90jpg
Home Ειδήσεις Εκπαίδευση

Κ. Βλάσης: Νέα Κοινή Δήλωση Προθέσεων Ελλάδας – Γερμανίας για τη στήριξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
09/05/2025
in Εκπαίδευση
A A
Κ. Βλάσης: Νέα Κοινή Δήλωση Προθέσεων Ελλάδας – Γερμανίας για τη στήριξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
Share on Facebook

Τον «οδικό χάρτη» περαιτέρω ενίσχυσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) στην Ελλάδα, μέσα από νέες ελληνογερμανικές συνέργειες, περιέγραψαν οι συμμετέχοντες σε Συνέδριο με τίτλο «Σχεδιάζοντας την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση με γνώμονα την αγορά εργασίας», το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εθνικής Πινακοθήκης και διοργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, σε ομιλία του ο κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, προανήγγειλε την υπογραφή νέας Κοινής Δήλωσης Προθέσεων για την ανάληψη δράσεων που θα μπορούσαν να ενισχύσουν περαιτέρω την ελληνογερμανική συνεργασία στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό προτείνονται η δημιουργία Διμερούς Δικτύου Εμπειρογνωμόνων, η υλοποίηση Κοινών Δράσεων Επιμόρφωσης, η πειραματική Ανίχνευση Αναγκών σε επαγγελματικές ειδικότητες και η διερεύνηση δυνατότητας ανάπτυξης Κοινών Προγραμμάτων Κατάρτισης στο επίπεδο 5 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Από την πλευρά του ο κ. Hans Gerhard Reh, από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας, αρμόδιος για τη Διεθνή Συνεργασία στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, τόνισε ότι παρά την πανδημία και μια σειρά άλλων προκλήσεων, το ενδιαφέρον για διμερή συνεργασία στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης παρέμεινε ενεργό και διαρκώς εκτεινόμενο.  Τόνισε, ότι οι εποχές αλλάζουν λόγω της τεχνολογίας και άλλων προκλήσεων, γεωπολιτικών και κλιματικών, που επιβάλλουν την πολυδιάστατη ανάπτυξη.

Διαβάστε Επίσης

Η Space Hellas σε τρία νέα έργα στον τομέα της κυβερνοάμυνας

Η Space Hellas σε τρία νέα έργα στον τομέα της κυβερνοάμυνας

May 9, 2025
Περί λαού, κοινωνικών αντιθέσεων, λαϊκισμού και αστικού πολιτισμού

Περί λαού, κοινωνικών αντιθέσεων, λαϊκισμού και αστικού πολιτισμού

May 9, 2025

Η κ. Silke Steinberg, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ερευνητικού Ινστιτούτο για τον Καινοτόμο και Προληπτικό Σχεδιασμό Εργασίας (FIAP),παρουσίασε τα αποτελέσματα της στενής συνεργασίας των δυο χωρών και απηύθυνε συστάσεις για περαιτέρω δράσεις στο πλαίσιο του έργου Future4VET, σημειώνοντας ότι η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση πρέπει να έλθει πιο κοντά στην κοινωνία.

Νωρίτερα, ο Dr Ilja Nothnagel, γενικός διευθυντής και μέλος ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, στον σύντομο χαιρετισμό του επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η συνεργασία των δυο υπουργείων είναι εξαιρετική και σημείωσε, ότι οι προκλήσεις είναι κοινές και μπορεί η μια πλευρά να διδαχθεί από την άλλη, ενώ σημείωσε ότι χρειαζόμαστε έργα που να ενθουσιάσουν τους νέους. Τέλος, πρόσθεσε ότι στο DNA του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου είναι «γραμμένο» να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες από κοινού με τις επιχειρήσεις, έχοντας στόχο τη δια βίου μάθηση των εργαζομένων.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια του πρώτου πάνελ της εκδήλωσης τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα σχετικά με την παρακίνηση και υποστήριξη των επιχειρήσεων στην κατάρτιση, καθώς και με τις νέες περιφερειακές απαιτήσεις στην κατάρτιση και τα προγράμματα σπουδών. Στο πλαίσιο αυτού τοποθετήθηκανη κ. Ντόρα Οικονόμου, Διευθύντρια Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΣΕB, η οποίαανέφερε ότιτα Συμβούλια Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (ΣΣΠΑΕ) έχουν δυναμικό χαρακτήρα, πετυχαίνοντας ισορροπημένη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Ωστόσο, όπως είπε, απαιτούνται κονδύλια υποστήριξης των Συμβουλίων.

Ο κ. Πάρης Λιντζέρης, Διευθυντής του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, υπογράμμισε ότι τα ΣΣΠΑΕ από τη γέννησή τους αντιμετώπισαν μια σειρά από δομικές αδυναμίες, όπως η μη έγκυρη λήψη μέτρων για να λειτουργήσουν αποδοτικά, η μη εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων, ο ελλιπής συντονισμός, η κατάρτιση κανονισμού λειτουργίας και η περιορισμένη ενημέρωση των μελών τους για τον ρόλο τους. Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις που παρέχουν ευκαιρίες κατάρτισης στους εργαζόμενους τόνισε ότι ο αριθμός τους στην Ελλάδα περιορίζεται στο 17,8%, με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο να διαμορφώνεται πάνω από το 64%, ωστόσο οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται ότι δεν βρίσκουν εξειδικευμένο προσωπικό.

Η κ. Ήρα Παπαγεωργίου, Επιστημονικός Συνεργάτης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, χαρακτήρισε  επιβεβλημένο τον καθορισμό των αναγκών για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση ανά περιφέρεια ώστε να ληφθούν οι σωστές πρωτοβουλίες, όπως και την επιλογή περισσότερων κοινωνικών εταίρων στο όλο εγχείρημα, ενώ ο Tobias Bolle,Επικεφαλής Τμήματος ΕΕΚ στο εξωτερικό, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), σημείωσε ότι διαπιστώνονται δυσκολίες στη συνεργασία με τουςκοινωνικούς εταίρους και υπογράμμισε ως αναγκαία την ανάπτυξη διαλόγου με τους νέους και τους γονείς, όπως και την εξασφάλιση ότι μετά την ΕΕΚ θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα για περαιτέρω σπουδές.

Η κ. Sophia Grunert, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Κατάρτισης της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνών (ZDH), σχολίασε ως επιβεβλημένη την  προσαρμογή της ΕΕΚ στις εξελίξεις που επιφέρουν ο οικολογικός και ο τεχνολογικός μετασχηματισμός, όπως και τις ανανεώσεις και τις προσαρμογές των κανονισμών που ισχύουν σήμερα, ενώ ο κ. Joachim Weffers, Εμπειρογνώμονας συνδικαλιστικών φορέων από τη Γερμανία, σημείωσε ότι στόχος δεν είναι μόνο η δημιουργία δομών, αλλά και το να θέσουμε στο επίκεντρο τους ανθρώπους. Τον συντονισμό του πρώτου πάνελ έκανε ο Dr. Rüdiger Klatt, Διευθύνων Σύμβουλος της FIAP.

Στο δεύτερο πάνελ της εκδήλωσης με θέμα τις προκλήσεις και τις στρατηγικές επιτυχίας στην ΕΕΚ σε συστημικό και περιφερειακό επίπεδο,η κ. Όλγα Καφετζοπούλου, Γενική Γραμματέας ΕΕΚ και Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αναφερόμενη στο έργοFuture4VET, σημείωσε ότι έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος υλοποίησης της διμερούς συμφωνίας, μιας καλής πρακτικής κρίνοντας από τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας, με μια διακυβέρνηση που μέχρι και πριν από λίγα χρόνια δεν ήταν αυτονόητο ότι θα υπήρχε. Ωστόσο στάθηκε και στις αδυναμίες της όλης προσπάθειας τονίζοντας ότι δόθηκε περισσότερη έμφαση σε κεντρικό επίπεδο όπου διατέθηκαν οι περισσότεροι πόροι και δευτερεύοντος σε περιφερειακό επίπεδο. Όπως εξήγησε, αδυναμίες υπάρχουν σήμερα και στην άσκηση των αρμοδιοτήτων, ενώ οργανώθηκαν πολλές δομές και υποστηρίχθηκαν πολλές ειδικότητες για μια μικρή οικονομία όπως η ελληνική.

Από την πλευρά της η κ. Γεωργία Ρεμπούτσικα, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ, υπογράμμισε ότι ο φορέας ολοκλήρωσε ένανκύκλο εξετάσεων για την πιστοποίηση 19.800 αποφοίτων, δίδοντας έμφαση στη συνεργατικότητα με τους κοινωνικούς εταίρους. Συνολικά, όπως εξήγησε, έχουν πιστοποιηθεί πάνω από 35.000 υποψήφιοι. Παράλληλα, ο ΕΟΠΠΕΠ υλοποιεί ένα πρόγραμμα ψηφιοποίησης διαδικασιών και εργασιών, με στόχο το 2026 οι λειτουργίες του να είναι ολιστικά ψηφιοποιημένες, έχοντας την πολύτιμη υποστήριξη των συμβούλων, που σύντομα θα ξεπεράσουν σε αριθμό τους 500.

Ο κ. Ιωάννης Χατζής, Διευθυντής ΣΑΕΚ Μεσολογγίου και Εκπρόσωπος ΣΣΠΑΕ Δυτικής Ελλάδας, στάθηκε στη σπουδαιότητα της διασύνδεσης όλων των εμπλεκομένων για νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως και στην ανάγκη εξασφάλισης διαύλων επικοινωνίας ώστε η πληροφόρηση να διαχέεται παντού. Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη για σαφή καθορισμό των αρμοδιοτήτων των ΣΣΠΑΕ, για διοικητική υποστήριξη και μείωση της γραφειοκρατίας, όπως και για την εξασφάλιση εργαλείων συστηματικού τρόπου διάγνωσης της αγοράς, αποκωδικοποίησης της πληροφορίας και καλύτερης επικοινωνίας με τρίτους φορείς.

Τέλος, η κ. Ειρήνη Ανδριοπούλου, Επικεφαλής της Μονάδας Εμπειρογνωμόνων Απασχόλησης, Κοινωνικής Ασφάλισης, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, επεσήμανε ότι στόχος μας είναι η διάγνωση σε τοπικό επίπεδο των πλέον σύγχρονων τάσεων στην απασχόληση, μέσω της αξιολόγησης και της ανάλυσης μιας σειράς συγκεκριμένων δεδομένων. Όπως εξήγησε, οι Μονάδες Εμπειρογνωμόνων προσβλέπουν στο να συνδέσουν τις θέσεις εργασίας με τις δεξιότητες, να θέσουν στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου τα σχετικά στοιχεία, όπως και να υποστηρίξουν νέα προφίλ εργασιών. Το συντονισμό της συζήτησης του δεύτερου πάνελ έκανε η κ. Χριστίνα Καρακιουλάφη, Επιστημονικός Σύμβουλος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι τρεις εκπρόσωποι – εταίροι του έργου Future4VET, παρουσίασαν τα συμπεράσματα τους.

Ειδικότερα η κ. Silke Steinberg, Διευθύνουσα Σύμβουλος FIAP είπε ότι η εκδήλωση έδειξε ότι η συνεργασία μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας ενισχύει και τα δύο συστήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Στο πλαίσιο των χθεσινών εισηγήσεων το FIAP βλέπει τη στήριξη των συμμετοχικών δομών για το σχεδιασμό της ΕΕΚ, την ενίσχυση της ΕΕΚ και των επιχειρήσεων σε σχέση με τον οικολογικό, τεχνολογικό και κοινωνικό μετασχηματισμό των κοινωνιών μας, την ενδυνάμωση των ομάδων-στόχων της πολιτικής για την αγορά εργασίας και την αύξηση της ελκυστικότητας της ΕΕΚ ως θέματα μελλοντικής συνεργασίας.

Η κ. Sarina Thiele, Επικεφαλής Τμήματος Εκπαίδευσης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, τόνισε ότι το  Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ελληνογερμανική συνεργασία στον τομέα της ΕΕΚ και η εκδήλωση έδειξε για άλλη μια φορά τη σπουδαιότητα του θέματος της σύνδεσης του συστήματος της ΕΕΚ με την αγορά εργασία, προκειμένου να καλύπτει τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες της σε ειδικότητες και δεξιότητες. Στο πλαίσιο μιας νέας ελληνογερμανικής συνεργασίας μπορούν να γίνουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και των επιχειρήσεων για την κοινωνική αποδοχή των τεχνικών επαγγελμάτων και την ΕΕΚ.

Τέλος, η κ. Magdanela Morgenroth, Project Manager, Arbeit und Leben Hamburg είπε ότι είναι πολύ σημαντικό οι κοινωνικοί εταίροι να συμμετέχουν ισότιμα με τα εμπλεκόμενα υπουργεία στις διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό της πολιτικής για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και την εφαρμογή της. «Σε συνεργασία με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, θα πρέπει να προωθηθεί η καλά ρυθμιζόμενη και χρηματοδοτούμενη ΕΕΚ χωρίς διακρίσεις και εκμετάλλευση. Με τον τρόπο αυτό, δίνουμε έμφαση στην ισότητα, τη διαφορετικότητα, το σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την κατάλληλη αμοιβή» σημείωσε η ίδια.

np-car-468x60px-newjpg

Related Posts

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Πράκτορα
Εκπαίδευση

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Πράκτορα

by Insurancedaily editorial team
May 5, 2025
ΕΙΑΣ: Σεμινάριο συνταξιοδοτικών ασφαλίσεων
ΕΙΑΣ

Tο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μαΐου 2025 στο ΕΙΑΣ

by Insurancedaily editorial team
May 2, 2025
500 συμμετέχοντες στο σεμινάριο επαγγελματικής εκπαίδευσης της Ιντερσαλόνικα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

500 συμμετέχοντες στο σεμινάριο επαγγελματικής εκπαίδευσης της Ιντερσαλόνικα

by Insurancedaily editorial team
Apr 29, 2025
ΕΙΑΣ: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ασφαλίσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
ΕΙΑΣ

ΕΙΑΣ: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ασφαλίσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

by Insurancedaily editorial team
Apr 24, 2025
Εκπαίδευση

Εξετάσεις ασφαλιστών στις 5-6 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη

by Insurancedaily editorial team
Apr 15, 2025
ΤτΕ: Οι υποψήφιοι στις εξετάσεις 19 – 20 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη
Εκπαίδευση

ΤτΕ: Λίστες επιτυχόντων των διαμεσολαβητών των εξετάσεων 12-13/4 στη Θεσσαλονίκη

by Insurancedaily editorial team
Apr 15, 2025
“The AI Powerful Advisor”: Το ΠΑΡΟΝ Επενδύει στο Ψηφιακό Μέλλον της Ασφάλισης.
Εκπαίδευση

“The AI Powerful Advisor”: Το ΠΑΡΟΝ Επενδύει στο Ψηφιακό Μέλλον της Ασφάλισης.

by Insurancedaily editorial team
Apr 15, 2025
Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ υποδέχτηκε τους υπότροφους του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης
Εκπαίδευση

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ υποδέχτηκε τους υπότροφους του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης

by Insurancedaily editorial team
Apr 4, 2025
ΤτΕ: Οι υποψήφιοι στις εξετάσεις 19 – 20 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη
Εκπαίδευση

ΤτΕ: Κατάλογοι υποψηφίων για τις εξετάσεις πιστοποίησης 12-13 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη

by Insurancedaily editorial team
Apr 2, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
asfalia-kinitwn-insurancegif
300x250gif
technopan-koufomata-pvcpng

TOP#5 Insurancedaily

    Εγγραφή στο Newsletter

    +12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

    Facebook Instagram Youtube
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    © MORAX MEDIA Α.Ε.

    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

    Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

    • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
    • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
    • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
    • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
    • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
    • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
    • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ

    © 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ