ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
ergo-my-ome-728-90jpg
Home Διαμεσολάβηση

Δ. Κρέτσης: Aπαραίτητη η περαιτέρω συσπείρωση της διαμεσολάβησης

Insurancedaily.gr contributor by Insurancedaily.gr contributor
27/10/2023
in Διαμεσολάβηση, Συνεντεύξεις
A A
Δ. Κρέτσης: Aπαραίτητη η περαιτέρω συσπείρωση της διαμεσολάβησης
Share on Facebook

Στα ζητήματα συλλογικής δράσης του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και την ανάγκη συσπείρωσης αναφέρεται σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “am” o Δημήτρης Κρέτσης, Πρόεδρος ΣΕΑΔΙΔΕ “Γνωρίζω πως δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί μια καθολική συσπείρωση της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης , αλλά είμαι επίσης βέβαιος πως οι καιροί απαιτούν από εμάς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να βρούμε τους τρόπους για να πετύχουμε τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις , συνενώσεις , συνεργασίες και συμμαχίες” αναφέρει.

Συνέντευξη του Δημήτρη Κρέτση, Προέδρου ΣΕΑΔΙΔΕ (Ασφαλιστικό Marketing, Τεύχος Σεπτέμβριος 2023)

1. Ποια είναι η άποψή σας σχετικά με την εκπροσώπησή του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Θεωρείτε ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω συσπείρωση;

Διαβάστε Επίσης

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον ΣΕΑΔΙΔΕ με πρόεδρο τον Δ. Κρέτση

ΣΕΑΔΙΔΕ : Αλήθεια και Δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών

Feb 26, 2025
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον ΣΕΑΔΙΔΕ με πρόεδρο τον Δ. Κρέτση

To νέο ΔΣ του ΣΕΑΔΙΔΕ

Jul 19, 2024

Τα θέματα και οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο κλάδος της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης είναι πολλά και σε πολλούς τομείς . Θέματα που για την αντιμετώπισή τους απαιτείται και θεωρώ πως στο μέλλον θα απαιτηθεί ακόμη περισσότερο , το σύνολο των δυνάμεων της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης . Το γεγονός αυτό , καθιστά περισσότερο από αναγκαία , θα έλεγα επιτακτική , την συσπείρωση , την σύμπραξη , την συνεργασία , όλων των δυνάμεων . Δεν περισσεύει κανείς και η συμβολή του καθενός είναι σημαντική και κρίνεται απαραίτητη .

Δημήτρης Κρέτσης

Μέχρι πρότινος , η εκπροσώπηση του κλάδου γινόταν μέσω ενός συντονιστικού οργάνου , της ΕΑΔΕ , η οποία με την δομή και τον τρόπο λειτουργίας της , εξασφάλιζε την καθολική αποδοχή και αποτελούσε έναν φορέα που εξέφραζε το σύνολο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης . Με την λήξη της λειτουργίας της και κατά την διάρκεια της προσπάθειας επανασύστασης του οργάνου , υιοθετήθηκαν αλλαγές και ακολουθήθηκαν πρακτικές , που έθεσαν υπό αμφισβήτηση τον αντικειμενικό σκοπό της, που δεν ήταν άλλος από την επίτευξη και έκφραση της ομοφωνίας του του συνόλου των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών , πάνω σε σημαντικά θέματα του κλάδου . Τελικά η συσπείρωση και η ομοθυμία , που για μια δεκαετία είχε επιτευχθεί και εκφραστεί στους κόλπους της ΕΑΔΕ , θεωρώ πως δεν υφίσταται πλέον , εφόσον σε αυτή δεν συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Πρακτόρων (ΠΟΑΔ) , το μοναδικό δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο στον χώρο της ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης .

Προφανώς θεωρώ αρνητική εξέλιξη την υπόθεση αυτή , αλλά αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που πιστεύω ακράδαντα , πως ίσως περισσότερο από ποτέ , είναι απαραίτητη μια περαιτέρω συσπείρωση της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης .

Στα πλαίσια της ΠΟΑΔ , έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος τα τελευταία χρόνια σε ότι αφορά την συσπείρωση στον τομέα των Ασφαλιστικών Πρακτόρων . Έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τόσο ο αριθμός των σωματείων που μετέχουν σε αυτή , όσο και οι δράση της Ομοσπονδίας η οποία καλύπτει πλέον σχεδόν το σύνολο της ελληνικής επικράτειας . Αυτό είναι από μόνο του ένα πολύ σημαντικό γεγονός , γιατί άρει το φαινόμενο της απομόνωσης των τοπικών Σωματείων , συσπειρώνει και εκφράζει σχεδόν το σύνολο των Ασφαλιστικών Πρακτόρων που δραστηριοποιούνται στη Ελλάδα . Αφενός το εύρος της γεωγραφικής κάλυψης και αφετέρου η εξωστρέφεια της δράσης της Ομοσπονδίας , σε συνδυασμό με σημαντικές και ουσιαστικές συνεργασίες , όπως με τoν Πανευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (BIPAR) και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ) , της έχουν προσδώσει μια αξιοσημείωτη δυναμική . Μια δυναμική που αποσκοπεί στο να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην διαμόρφωση των εξελίξεων στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση , όχι μόνο στην Ελλάδα , αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο .

Γνωρίζω πως δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί μια καθολική συσπείρωση της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης , αλλά είμαι επίσης βέβαιος πως οι καιροί απαιτούν από εμάς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να βρούμε τους τρόπους για να πετύχουμε τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις , συνενώσεις , συνεργασίες και συμμαχίες .

2. Ποια είναι τα καίρια ζητήματα που καλείστε να διαχειριστείτε ως επικεφαλής του ΣΕΑΔΙΔΕ και ποιες λύσεις προκρίνετε;

Ουσιαστικά τα περισσότερα θέματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές είναι κοινά , ανεξάρτητα από το σε μέρος της Ελλάδας δραστηριοποιούνται . Αυτό καθιστά πιο εύκολο τόσο την κατανόηση μεταξύ μας , όσο και την ανάληψη κοινών δράσεων .
Τα κυριότερα ζητήματα τα οποία υπάρχουν και δημιουργούν εμπόδια στους συναδέλφους δυσκολεύοντας το έργο τους , είναι πρωτίστως η ύπαρξη πρακτικών Αθέμητου Ανταγωνισμού κυρίως από τα Τραπεζικά Ιδρύματα τα οποία εκμεταλλεύονται την θέση ισχύος που κατέχουν έναντι των πελατών , αλλά και από μερίδα εταιριών που λειτουργούν κυρίως με ηλεκτρονικές πλατφόρμες πωλήσεων , η ύπαρξη και δραστηριοποίηση διαμεσολαβητών που δεν διαθέτουν τις κατάλληλες άδειες και πιστοποιήσεις , η κατακόρυφη αύξηση του λειτουργικού κόστους και των απαιτήσεων από το κανονιστικό πλαίσιο στην λειτουργία των ασφαλιστικών Γραφείων , η μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών ως αποτέλεσμα της οικονομικής ύφεσης , η έλλειψη ουσιαστικής στήριξης και συνεργασίας με τις ασφαλιστικές εταιρίες .

Για την αντιμετώπιση όλων των παραπάνω σημαντικών ζητημάτων , αλλά και άλλων διαχρονικών θεμάτων όπως είναι η επαρκής ενημέρωση και εκπαίδευση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών , ώστε να ανταποκρίνονται στα κριτήρια ενός καταρτισμένου επαγγελματία , καθώς και το χαμηλό επίπεδο ασφαλιστικής συνείδησης στην Ελλάδα , ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Δυτικής Ελλάδος (Σ.Ε.Α.ΔΙ.Δ.Ε) αναπτύσσει πολυεπίπεδη δράσεις . Δράσεις που αφορούν , αφενός εκδηλώσεις ενημερωτικού χαρακτήρα , όπως η διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων για το κοινό και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων για τα μέλη μας , και αφετέρου δράσεις με διεκδικητικό και αγωνιστικό χαρακτήρα , όπως η πραγματοποίηση συναντήσεων με φορείς , ασφαλιστικές εταιρίες και παραστάσεις διαμαρτυρίας , όταν και όπου απαιτείται . Για την υλοποίηση όλων των παραπάνω , διατηρούμε άριστη συνεργασία με τους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης , τα Επιμελητήρια καθώς και με άλλα επαγγελματικά σωματεία στην περιοχή μας και συνδέσμους ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και φυσικά διαρκής και στενή συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Πρακτόρων (ΠΟΑΔ) , στην οποία ενταχθήκαμε αμέσως μετά την ίδρυσή μας και είμαστε από τα πρώτα μέλη με τα οποία άρχισε ένας κύκλος διεύρυνσης της Ομοσπονδίας .

3. Πως μπορεί η ασφαλιστική αγορά να γίνει καλύτερη για τον καταναλωτή; Μπορεί η ιδιωτική ασφάλιση συνολικά σαν κλάδος να βελτιώσει τις υπηρεσίες που παρέχει προς τον καταναλωτή;

Ο θεμέλιος λίθος σε κάθε σημαντική σχέση , είναι η Εμπιστοσύνη και ο Σεβασμός . Χωρίς την ύπαρξη και επικράτηση των βασικών αυτών αξιών , όχι μόνο δεν μπορεί να αναπτυχθεί οποιαδήποτε σχέση , αλλά δεν μπορεί καν να υπάρξει . Από αυτό το σημείο πιστεύω πως οφείλουμε να ξεκινήσουμε . Να οικοδομήσουμε σχέσεις Σεβασμού και Εμπιστοσύνης ανάμεσά μας . Όλοι έχουμε ρόλο και ευθύνη σ’ αυτό . Ασφαλιστικές εταιρίες , Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές και Ασφαλισμένοι , στηριζόμενοι στην Ειλικρίνεια και τον αμοιβαίο Σεβασμό , να δημιουργήσουμε σχέσεις που θα μπορούνε να υπηρετήσουν το αγαθό της Ασφάλισης . Σε έναν κόσμο ραγδαία εξελισσόμενο , με όλο και μεγαλύτερους κινδύνους να απειλούν την κοινωνική και οικονομική ευημερία μας , το να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τις αρχές της Υποστήριξης , της αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας , δεν αποτελεί πολυτέλεια , αλλά επιβεβλημένη ανάγκη . Αρχές , που είναι συνυφασμένες με τον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης .

Θεωρώ πως μπορεί , αλλά πρωτίστως οφείλει η Ιδιωτική Ασφάλιση , να προχωρήσει σε ουσιαστική βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει στους ασφαλισμένους . Και η πρώτη ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση είναι η «εκπαίδευση» των ασφαλισμένων , μέσα από την έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση και ενημέρωση . Βασικός Σκοπός των Φορέων της Ιδιωτικής Ασφάλισης θα πρέπει να είναι η θεμελίωση σχέσεων Εμπιστοσύνης και Σεβασμού μεταξύ της ασφαλιστικής αγοράς και των ασφαλισμένων – καταναλωτών .

Tags: ΣΕΑΔΙΔΕ
new-cover-insurancegif

Related Posts

Μεσίτες & Πράκτορες: Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές 
asfalistikomarketing

Μεσίτες & Πράκτορες: Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές 

by Insurancedaily editorial team
May 21, 2025
Η MEGA Brokers εξαγοράζει την εταιρεία ’’Αθηναϊκοί Ασφαλιστικοί Πράκτορες ΜΙΚΕ.”
Διαμεσολάβηση

Η MEGA Brokers εξαγοράζει την εταιρεία ’’Αθηναϊκοί Ασφαλιστικοί Πράκτορες ΜΙΚΕ.”

by Insurancedaily editorial team
May 15, 2025
Howden Agents: Ενίσχυση των υπηρεσιών διεθνών ασφαλίσεων υγείας με την εξαγορά της CERESOLE Insurance Agents
Διαμεσολάβηση

Howden Agents: Ενίσχυση των υπηρεσιών διεθνών ασφαλίσεων υγείας με την εξαγορά της CERESOLE Insurance Agents

by Insurancedaily editorial team
May 15, 2025
Τα μέλη του νέου ΔΣ του ΣΕΜΑ
Διαμεσολάβηση

ΣΕΜΑ:  Διαμαρτυρία για την αλλαγή στον τρόπο καταβολής αποζημίωσης Νοσοκομειακής Περίθαλψης 

by Insurancedaily Editorial Team
May 14, 2025
Συνάντηση ΠΟΑΔ – ΤτΕ
Διαμεσολάβηση

Συνάντηση ΠΟΑΔ – ΤτΕ

by Insurancedaily editorial team
May 5, 2025
Ε.Ε.Α.Ε.: Απαντούν στο δημοσίευμα για τις προμήθειες κλάδου
Διαμεσολάβηση

ΕΕΑΕ: Εκδήλωση για την πραγματογνωμοσύνη

by Insurancedaily editorial team
May 5, 2025
Το Ασφαλιστικό Γραφείο Σ. Μπουσίου εντάσσεται στη WE Insurance
Διαμεσολάβηση

Το Ασφαλιστικό Γραφείο Σ. Μπουσίου εντάσσεται στη WE Insurance

by Insurancedaily editorial team
May 2, 2025
Η MEGA Brokers πιστοποιείται ξανά ως «Great Place to Work»
Διαμεσολάβηση

Η MEGA Brokers πιστοποιείται ξανά ως «Great Place to Work»

by Insurancedaily editorial team
Apr 25, 2025
C.A.R.: Μεγάλη η συχνότητα σε αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές
asfalistikomarketing

C.A.R.: Μεγάλη η συχνότητα σε αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές

by Insurancedaily editorial team
Apr 7, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
home-300x250gif
technopan-koufomata-pvcpng

TOP#5 Insurancedaily

    Εγγραφή στο Newsletter

    +12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

    Facebook Instagram Youtube
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    © MORAX MEDIA Α.Ε.

    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

    Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

    • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
    • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
    • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
    • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
    • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
    • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
    • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ

    © 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ