ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
728x90jpg
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Συνέντευξη Ι. Χατζηθεοδοσίου: Τα Συμπεράσματα από το ταξίδι στις Βρυξέλλες

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
21/12/2015 - Updated on 09/06/2017
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις, Συνεντεύξεις
A A
Συνέντευξη Ι. Χατζηθεοδοσίου: Τα Συμπεράσματα από το ταξίδι στις Βρυξέλλες
Share on Facebook

Brikseles-EEAΤην περασμένη εβδομάδα, οι κ.κ. Λύχρου, Καραβίας, Γαβαλάκης, ως εκπρόσωποι της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, μαζί με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, επισκέφτηκαν το Ευρωκοινοβούλιο σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των Ελλήνων Ευρωβουλευτών για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στον κλάδο.

Οι μεν Διαμεσολαβητές έθιξαν τα “καυτά” θέματα της αγοράς, ενώ ο Πρόεδρος του ΕΕΑ – και εμπνευστής της πρωτοβουλίας – διεκδίκησε εκτός των άλλων τα δικαιώματα των Ελληνικών Μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Διαβάστε Επίσης

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Aπαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για το μέλλον των ΜμΕ στο 2ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Aπαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για το μέλλον των ΜμΕ στο 2ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας

May 22, 2025
Μεσίτες & Πράκτορες: Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές 

Μεσίτες & Πράκτορες: Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές 

May 21, 2025

Η συντακτική ομάδα του Insurancedaily.gr, με στόχο την ανάδειξη της εν λόγω πρωτοβουλίας απευθύνθηκε στον κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και του ζήτησε να αναφερθεί στα αποτελέσματα αυτού του ταξιδιού καθώς και να περιγράψει το κλίμα που επικρατούσε.

  1. Κύριε Χατζηθεοδοσίου, την περασμένη εβδομάδα επισκεφτήκατε μαζί με αντιπροσώπους της ΕΑΔΕ Έλληνες ευρωβουλευτές και Ευρωπαίους αξιωματούχους. Με ποιους συναντηθήκατε και ποιος έδειξε να συμμερίζεται περισσότερο τα θέματα που θίξατε;

Ενδιαφέρθηκαν όλοι, εξίσου, να ενημερωθούν σε βάθος για τα θέματα της ελληνικής αγοράς μας όπως τα καταγράφουμε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας. Το περιβάλλον λειτουργίας εκεί στις Βρυξέλες, διαμορφώνει και μια διαφορετική αντίληψη στους Έλληνες εκπροσώπους. Αντλούν στοιχεία από τη μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά και διαμορφώνουν διαφορετική σκέψη την οποία και μεταφέρουν στην ελληνική αγορά. Ανταλλάξαμε χρήσιμη πληροφόρηση και συμφωνήσαμε να υπάρξει συνέχεια. Θεωρώ ότι έγινε μια καλή αρχή και αισθάνομαι ικανοποιημένος για τη θετική ανταπόκριση που είχαμε και από τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Δ. Παπαδημούλη και τους ευρωβουλευτές Νίκο Ανδρουλάκη, Θεόδωρο Ζαγοράκη, Νίκο Χουντή, Εύα Καϊλή, Νότη Μαριά, και Μαρία Σπυράκη με τους οποίους συναντηθήκαμε.

2. Ένα τέτοιο ταξίδι θα είχε και την ανάλογη ατζέντα. Μιλήστε μας για τις συζητήσεις που κάνατε. Τι θέματα έπεσαν στο τραπέζι; 

Συζητήσαμε για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις –αυτές που στην Ελλάδα ονομάζουμε μικρομεσαίες– που ως γνωστόν στην υπόλοιπη Ευρώπη έχουν μια διαφορετική αντιμετώπιση απ΄ ότι στην ελληνική αγορά. Αποτελούν αιχμή των οικονομικών πολιτικών και αναγνωρίζονται ως η κύρια πηγή ενίσχυσης της απασχόλησης και της ανάπτυξης. Ακόμα συζητήσαμε για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ και εξετάσαμε την άντληση χρημάτων και από το πακέτο «Γιούνκερ» των 400 δισ. Είδαμε τις προοπτικές για την ενίσχυση των ΜΜΕ από το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (2014-2020). Βέβαια με τους ευρωβουλευτές συζητήσαμε καθώς υπήρχε αντιπροσωπεία της ΕΑΔΕ και τα ειδικά θέματα της ασφαλιστικής αγοράς.  Αναφερθήκαμε στο περιβάλλον λειτουργίας του κλάδου και εστιάσαμε στον αθέμιτο ανταγωνισμό από τις τράπεζες που πουλάνε ασφαλιστικά προϊόντα. Ακόμη αναφερθήκαμε στο απαράδεκτο θέμα της Ασπίς και Commercial όπου χιλιάδες ασφαλισμένοι με τις μέχρι σήμερα εξελίξεις δεν εισπράττουν τα όσα έδωσαν και αναζητούν να βρουν το δίκιο τους δεξιά και αριστερά χωρίς καμιά μέριμνα από το κράτος. Οι ευρωβουλευτές συμμερίστηκαν την αγωνία μας για όλα αυτά, ενδιαφέρθηκαν για περισσότερη πληροφόρηση και θεωρώ ότι είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να παρέμβουν με τον δικό τους τρόπο.

3. Υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις από μεριάς σας;

Η πρότασή μας ήταν, από τη θέση τους και τη σφαιρική γνώση που έχουν για το τι συμβαίνει και στις άλλες χώρες, να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των όσων κακώς συμβαίνουν και στην ασφαλιστική αγορά που σας είπα είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός των τραπεζών, οι προμήθειες από τη χρήση πλαστικού χρήματος, η περίπτωση της Ασπίς και Commercial και οι χειρισμοί που την περιβάλλουν οι οποίοι και αφήνουν εκτεθειμένους χιλιάδες ασφαλισμένους και ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

4. Ο αθέμιτος ανταγωνισμός των τραπεζών είναι ένα φαινόμενο που έχει εμφανιστεί και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης; 

Από τη θέση μου ενδιαφέρομαι για την ελληνική αγορά. Ακόμα και αν υπάρχει και σε άλλες χώρες παρόμοιος αθέμιτος ανταγωνισμός από τις τράπεζες αυτό δεν σημαίνει ότι αμβλύνει τις επιπτώσεις όσων συμβαίνουν στην ελληνική αγορά. Ο κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης συγκεντρώνει τα στοιχεία που χρειάζονται και θα παλέψει για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο της αθέμιτης αρπαγής εργασιών από τους ασφαλιστές. Στόχος μας είναι να μην κλείσουν ασφαλιστικά γραφεία, να μην οδηγηθεί ο κλάδος σε ανεργία, να μην απαξιωθεί με αυτοματοποιημένες διαδικασίες το επάγγελμα τους ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

5. Φάκελος Ασπίς Πρόνοια. Έχει απασχολήσει το θέμα το Ευρωκοινοβούλιο;

Όπως καταλάβαμε στις συναντήσεις μας, ναι. Εμείς θα τους παρέχουμε περαιτέρω ενημέρωση και σύντομα πιστεύω ότι θα γίνουν ενέργειες και από τους ευρωβουλευτές για να αποκατασταθεί αυτή η κατάσταση που προσβάλλει την αγορά και την πολιτεία. Υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από δύο ευρωβουλευτές οι οποίοι είναι και παθόντες από το κλείσιμο της Ασπίς Πρόνοια οι οποίοι μας μετέφεραν ότι θα θέσουν ζήτημα στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς και στην ελληνική Βουλή για να δοθούν επιτέλους οι αποζημιώσεις στους παθόντες.

6. Τέλος, υπάρχει μέλλον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Τι μηνύματα εισπράξατε από τους Έλληνες ευρωβουλευτές αλλά και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους;

Σε όλη την Ευρώπη πρωταγωνιστούν. Βρίσκονται στην κορυφή του ενδιαφέροντος. Αποτελούν την αναγνωρισμένη διέξοδο κάθε οικονομίας. Προσφέρουν θέσεις εργασίας, συμβάλλουν στην απασχόληση, στηρίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, αποτελούν τροφοδότη εργασιών σε χιλιάδες επιχειρήσεις μικρότερες και μεγαλύτερες. Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής οικονομίας οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι το 92% των επιχειρήσεων και το 75% του εργατικού δυναμικού. Υπάρχει ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης για το τι είναι μικρομεσαία επιχείρηση για την Ευρώπη και διαφορετικός τι είναι για την Ελλάδα. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το επόμενο δίμηνο όπου με συγκεκριμένες προτάσεις θα ζητήσουμε τις παρεμβάσεις των Ελλήνων Ευρωβουλευτών. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ζήτησαν να βρεθούμε το επόμενο διάστημα μαζί τους με στόχο την άντληση κεφαλαίων από την ευρωπαϊκή αγορά αλλά και την παρέμβαση της ευρωπαϊκής κοινότητας σε προβλήματα που υπάρχουν στον ανταγωνισμό στη χώρα μας όπως π.χ. αθέμιτος ανταγωνισμός, χρέωση πιστωτικών καρτών κ.λπ.

Οι προσπάθειες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών θα συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα τόσο ελληνικά όσο και ευρωπαϊκά με γνώμονα της προάσπιση των συμφερόντων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση της ασφαλιστικής αγοράς που είναι κομμάτι αυτής.

Tags: Γιάννης ΧατζηθεοδοσίουΕΕΑ
np-car-468x60px-newjpg

Related Posts

Υπάρχει εφαρμόσιμο μοντέλο ΣΔΙΤ στην ασφάλιση επιχειρήσεων
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Υπάρχει εφαρμόσιμο μοντέλο ΣΔΙΤ στην ασφάλιση επιχειρήσεων

by Insurancedaily editorial team
May 23, 2025
Αθηναϊκή Κλινική: Η εμπειρία ενός αξιόπιστου παρόχου υψηλής ποιότητας υπηρεσιών
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Αθηναϊκή Κλινική: Η εμπειρία ενός αξιόπιστου παρόχου υψηλής ποιότητας υπηρεσιών

by Insurancedaily editorial team
May 23, 2025
Ακριβαίνει το κόστος αποζημιώσεων στα αυτοκίνητα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ακριβαίνει το κόστος αποζημιώσεων στα αυτοκίνητα

by Insurancedaily editorial team
May 23, 2025
ΠΟΑΔ: Πώς θα επανυποβάλετε αίτηση για το επίδομα των 800€
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Mέσω gov.gr και Wallet η δυνατότητα consent στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

by Insurancedaily editorial team
May 23, 2025
Θετικά, αρνητικά και προβλήματα στην υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Θετικά, αρνητικά και προβλήματα στην υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

by Insurancedaily editorial team
May 23, 2025
Στην αυστριακή GRAWE περνά η Prime Insurance
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στην αυστριακή GRAWE περνά η Prime Insurance

by Insurancedaily editorial team
May 23, 2025
Ημερίδα για την Προστασία Εμπορικών Επιχειρήσεων και Ξενοδοχειακών Μονάδων από Φυσικές Καταστροφές και Πυρκαγιές.
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ημερίδα για την Προστασία Εμπορικών Επιχειρήσεων και Ξενοδοχειακών Μονάδων από Φυσικές Καταστροφές και Πυρκαγιές.

by Insurancedaily editorial team
May 22, 2025
Η ΦΙΛΗΣGlass® επεκτείνεται δυναμικά με εταιρικό της κατάστημα στη Θεσσαλονίκη
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η ΦΙΛΗΣGlass® επεκτείνεται δυναμικά με εταιρικό της κατάστημα στη Θεσσαλονίκη

by Insurancedaily editorial team
May 22, 2025
«Behind the scenes» από το φετινό συνέδριο της Ύδρας
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ξεκινά σήμερα το συνέδριο το Insurance & Reinsurance Meeting 2025

by Insurancedaily editorial team
May 22, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
orizon-1964-row-banner-300x250jpg
300x250gif
banner-300x250-gif

TOP#5 Insurancedaily

    Εγγραφή στο Newsletter

    +12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

    Facebook Instagram Youtube
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    © MORAX MEDIA Α.Ε.

    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

    Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

    • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
    • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
    • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
    • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
    • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
    • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
    • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ

    © 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ