ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
banner728x90png
Home Ειδήσεις Επιχειρείν

Διεθνές Συνέδριο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος,

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
15/04/2014
in Επιχειρείν, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
A A
logo new SNF
Share on Facebook

logo new SNFΣτις 3 και 4 Απριλίου 2014, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Peterson για τη Διεθνή Οικονομία (Peterson Institute for International Economics) διοργάνωσε στη Νέα Υόρκη Διεθνές Συνέδριο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων, το οποίο εστίασε στο παγκόσμιο πρόβλημα της ανεργίας των νέων και την επιτακτική ανάγκη για συλλογική δράση.

Το συνέδριο ήταν το πρώτο βήμα μετά την ανακοίνωση του Ιδρύματος τον Οκτώβριο του 2013 για τη διάθεση €100 εκατομμυρίων –επιπλέον των άλλων κοινωφελών δραστηριοτήτων του–  με σκοπό τη δημιουργία ευκαιριών για τους νέους της χώρας, οι οποίοι έχουν πληγεί έντονα από το υψηλό ποσοστό ανεργίας, ως απόρροια της τρέχουσας οικονομικής κρίσης.

Διαβάστε Επίσης

Συνεταιριστική Ασφαλιστική

Συνεταιριστική: Νέες καλύψεις στο πρόγραμμα «πολυπροστασίας» επαγγελματικής στέγης

Jan 20, 2020
EEA-EAEE: Σήμερα το απόγευμα η εκδήλωση “Η ασφάλιση της επιχείρησης” στη Θεσσαλονίκη

EEA-EAEE: Σήμερα το απόγευμα η εκδήλωση “Η ασφάλιση της επιχείρησης” στη Θεσσαλονίκη

Jan 20, 2020 - Updated on Jan 21, 2020

Το συνέδριο αποτέλεσε διεθνές σημείο συνάντησης και παραγωγικού διαλόγου, μέσα από τον οποίο οι πάνω από 40 συμμετέχοντες συζήτησαν και ανέλυσαν καινοτόμες πρωτοβουλίες και προγράμματα ικανά να οδηγήσουν στην ανάπτυξη και να προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης σε παγκόσμια κλίμακα. Ειδικότερα, μέλη της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας, φορείς διαμόρφωσης πολιτικής, εκπρόσωποι ελληνικών και διεθνών ερευνητικών ιδρυμάτων, μη κυβερνητικοί οργανισμοί, καθώς και κυβερνητικά και επιχειρηματικά στελέχη είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με απώτερο σκοπό τη διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων για την ενεργό συνεργασία μεταξύ του δημόσιου, ιδιωτικού και κοινωφελούς τομέα, καθώς και την αντιμετώπιση του παγκόσμιου προβλήματος της νεανικής ανεργίας.

Στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου, διεξήχθηκαν συνολικά 8 θεματικές ενότητες και πραγματοποιήθηκαν περίπου 40 ομιλίες. Βασικός ομιλητής την πρώτη ημέρα του συνεδρίου ήταν ο Jeffrey D. Sachs, Διευθυντής του Earth Institute του Πανεπιστημίου Κολούμπια, ο οποίος εστίασε στις εξαγωγές ως τον πιο αποτελεσματικό τρόπο εξόδου από την κρίση και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, τόνισε τις προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες που αναδεικνύονται ως αποτέλεσμα των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων και καινοτομιών και έδωσε έμφαση στη σημασία της εκπαίδευσης και τεχνογνωσίας για την αγορά εργασίας των νέων.

Οι ομιλίες, κατά την πρώτη ημέρα, έθεσαν το απαραίτητο ιστορικό υπόβαθρο της εμφάνισης και μετέπειτα αύξησης της νεανικής ανεργίας, τόσο στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, όσο και παγκοσμίως. Οι εν λόγω ομιλίες επιδίωξαν μια εκ βαθέων ανάλυση του προβλήματος και της άρρηκτης σύνδεσής του με την πορεία της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας, της τεχνολογικής εξέλιξης, των δημογραφικών αλλαγών, καθώς και με τη θέση της παιδείας και του πολιτισμού στην κοινωνία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης, στην αποτελεσματικότητα προγραμμάτων πρακτικής εξάσκησης, μαθητείας, κατάρτισης δεξιοτήτων και επανεκπαίδευσης, καθώς και στην αναγκαιότητα συμμετοχής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των επιχειρήσεων σε σχετικά προγράμματα. Η άποψη ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν μπορεί να ανταποκριθεί από μόνη της σε τέτοιου μεγέθους ποσοστά ανεργίας και ότι απαιτείται εκτεταμένη κρατική παρέμβαση με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, συζητήθηκε επίσης έντονα, καθώς και το θέμα του πώς η κοινωνική επιχειρηματικότητα και η υποστήριξη των νεοσύστατων επιχειρήσεων θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επίσης συζητήθηκαν εκτεταμένα συγκεκριμένες προτάσεις για δράσεις σε τομείς, όπως ο τουρισμός, όπου παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας μέσω της προσέγγισης συγκεκριμένων αγορών (π.χ. Κίνα).

Η δεύτερη και τελευταία ημέρα του συνεδρίου άνοιξε με την ομιλία του Μike Lazaridis, Managing Partner στο επενδυτικό fund Quantum Valley Investments, ιδρυτή του Περιμετρικού Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής (Perimeter Institute for Theoretical Physics) και συνιδρυτή της εταιρείας BlackBerry. Συγκεκριμένα, ο M. Lazaridis επικεντρώθηκε στην εξέλιξη της τεχνολογίας από την ανακάλυψη του τρανζίστορ ως σήμερα και τη σημασία της για τη δημιουργία εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, επισημαίνοντας ότι η τεχνολογική καινοτομία έχει φτάσει σε αδιέξοδο και ότι η κβαντική φυσική μπορεί να εγκαινιάσει μία νέα εποχή τεχνολογικής καινοτομίας, η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μέσα από τις ομιλίες που διεξήχθηκαν τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν συγκεκριμένα προγράμματα που υλοποιήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, αξιολογώντας τα έως τώρα αποτελέσματά τους και τη δυνατότητα προσαρμογής τους στις ελληνικές διαστάσεις του προβλήματος. Οι ομιλητές κλήθηκαν επίσης, να παρουσιάσουν νέα, καινοτόμα πιλοτικά προγράμματα που θα μπορούσαν να αναδείξουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες που διαθέτει η χώρα μας στους τομείς της Έρευνας και Τεχνολογίας, της Παιδείας, της Γεωργίας, του Τουρισμού και του Πολιτισμού, και να συμβάλουν ενεργά στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κύριος Ανδρέας Δρακόπουλος, δήλωσε: «Τον Οκτώβριο του 2013, όταν ανακοινώσαμε τη νέα αυτή πρωτοβουλία, είχαμε τονίσει ότι ο σκοπός του συνεδρίου είναι να εντοπίσει και να διερευνήσει προγράμματα με στόχο την προσφορά νέων ευκαιριών και τη δυνατότητα δημιουργίας θέσεων εργασίας, αλλά και να αναπτύξει ένα νέο πρότυπο, ένα φόρουμ συζήτησης και έναν διάλογο για τους αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος σε παγκόσμια κλίμακα. Το συνέδριο έδωσε την ευκαιρία σε μια ομάδα διακεκριμένων ομιλητών να παρουσιάσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους στο συγκεκριμένο θέμα και οδήγησε σε πολλές εποικοδομητικές συζητήσεις και προβληματισμούς, καθώς και σε αξιόλογες προτάσεις για πρακτική εφαρμογή, οι οποίες θα αξιολογηθούν προσεκτικά από το Ίδρυμα. Από αυτή την άποψη, ήταν ένα πρώτο σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Εδώ, θα ήθελα να δώσω έμφαση σε ένα πολύ σημαντικό σημείο: Από τη πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι η αλλαγή της τρέχουσας κατάστασης δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της διάθεσης κεφαλαίων, όσο σημαντικά και αν είναι αυτά. Η δημιουργία νέων ευκαιριών απαιτεί καινοτομία, καθώς και τη συνεργασία και σύγκλιση διαφόρων τομέων, συμπεριλαμβανομένων του δημόσιου, του ιδιωτικού και του κοινωφελούς. Το Ίδρυμα δεν είναι από μηχανής θεός, και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα τέτοιων διαστάσεων από μόνο του. Ο ρόλος μας, ο ρόλος κάθε κοινωφελούς οργανισμού, πρέπει να αναζητηθεί στον χώρο μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Στόχος μας είναι η δημιουργία και επιτυχής εφαρμογή συγκεκριμένων προγραμμάτων και καινοτόμων πρωτοβουλιών σε μικρότερη κλίμακα, τα οποία εν συνέχεια μπορούν να εφαρμοστούν σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

Το συγκεκριμένο συνέδριο αποτελεί την αρχή μόνο μιας μακράς διαδικασίας αναζήτησης και αξιολόγησης προγραμμάτων για την υποστήριξη της νέας γενιάς, η οποία θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του 3ου Ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την Κοινωφελή Δράση που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 26 και 27 Ιουνίου 2014.

Παρά το γεγονός ότι ο σκοπός του συνεδρίου αυτού ήταν να εντοπίσει και να διερευνήσει προγράμματα με στόχο την προσφορά νέων ευκαιριών και τη δυνατότητα δημιουργίας θέσεων εργασίας, το Ίδρυμα βρίσκεται ήδη στη διαδικασία έγκρισης της χρηματοδότησης προγραμμάτων που εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων.

Tags: επιχειρηματικότητα
new-cover-insurancegif

Related Posts

Η θαυμαστή συμπεριληπτικότητα της Τέχνης και ο διαφορετικός Νικηφόρος 
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η θαυμαστή συμπεριληπτικότητα της Τέχνης και ο διαφορετικός Νικηφόρος 

by Insurancedaily editorial team
Nov 21, 2025
Η Euroins υποστηρίζει τα 30 χρόνια του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Euroins υποστηρίζει τα 30 χρόνια του «Χαμόγελου του Παιδιού»

by Insurancedaily editorial team
Nov 20, 2025 - Updated on Nov 21, 2025
Οι άνθρωποι της Allianz αφιέρωσαν 1.248 ώρες στον εθελοντισμό
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Οι άνθρωποι της Allianz αφιέρωσαν 1.248 ώρες στον εθελοντισμό

by Insurancedaily editorial team
Nov 19, 2025
Η Ευρωπαϊκή Βιωσιμότητα, η “πολιτιστική πυξίδα” και η επιχειρηματικότητα
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Ευρωπαϊκή Βιωσιμότητα, η “πολιτιστική πυξίδα” και η επιχειρηματικότητα

by Insurancedaily editorial team
Nov 19, 2025
Η Euroins χορηγός στην εκδήλωση της ΣΕΣΑΕ – Μια εκδήλωση προσφοράς και αλληλεγγύης
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Euroins χορηγός στην εκδήλωση της ΣΕΣΑΕ – Μια εκδήλωση προσφοράς και αλληλεγγύης

by Insurancedaily editorial team
Nov 15, 2025 - Updated on Nov 17, 2025
Η ΕΑΕΕ στηρίζει την ακαδημαϊκή αριστεία
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η ΕΑΕΕ στηρίζει την ακαδημαϊκή αριστεία

by Insurancedaily editorial team
Nov 13, 2025
Η Interamerican στο πλευρό των ανθρώπων της «σχεδίας»
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Interamerican στο πλευρό των ανθρώπων της «σχεδίας»

by Insurancedaily editorial team
Nov 12, 2025
Το ΠΑΡΟΝ στηρίζει το έργο της “Απάνεμης Στέγης”
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Το ΠΑΡΟΝ στηρίζει το έργο της “Απάνεμης Στέγης”

by Insurancedaily editorial team
Nov 12, 2025
Η ERGO στηρίζει για 13η χρονιά το Ladies Run
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η ERGO στηρίζει για 13η χρονιά το Ladies Run

by Insurancedaily Editorial Team
Nov 7, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
300x250-banner4-all-safegif
300x250gif
banner-300x250-cyprialifegif

TOP#5 Insurancedaily

  • Όμιλος ΗΜΙΤΗΕΑ: Η μεγάλη συνάντηση των νοσηλευτών στη Θεσσαλονίκη

    Όμιλος ΗΜΙΤΗΕΑ: Η μεγάλη συνάντηση των νοσηλευτών στη Θεσσαλονίκη

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • H Coface συμπληρώνει 7 χρόνια στην Ελλάδα

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ο Όμιλος ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ πιστοποιείται ως Great Place to Work® για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Eurolife FFH: Μέγας Χορηγός στην εκδήλωση εορτασμού των 100 χρόνων του ΕΕΑ

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ