Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Αισιοδοξία και ενημέρωση και όχι πίκρα και ασχετοσύνη. Αυτό είναι το σύνθημα!


 

61Ανιχνεύοντας την είδηση της ασφαλιστικής αγοράς, προσκρούουμε πάντα στην είδηση της οικονομίας. Όπου οικονομία άρα και κοινωνία – άρα και ανεργία και δυσπιστία στην αγορά και φόβος για τις εξελίξεις. ΠΟΤΕ όμως δεν θέλαμε στο isnurancedaily.gr να υπηρετήσουμε το φόβο! Πάντα ψάχναμε να βρούμε το φως στα σκοτάδια και να το παρουσιάσουμε σε όλους όσοι μας εμπιστεύονται διαχρονικά. Δεν μας προβληματίζει ο ανταγωνισμός, ο οποίος επενδύει στην καταστροφή, δεν τον ακολουθούμε!

Αλλά και ποτέ δεν συμβιβαστήκαμε με το ψέμα!

Ποτέ δεν παρουσιάσαμε στον αναγνώστη του διαδικτύου ή της περιοδικής έκδοσης “Ασφαλιστικό Μarketing” “αμάσητη” την είδηση που του παρουσιάζουμε.

Και μνήμη έχουμε και θέληση να στηρίξουμε την άποψή μας.

Άποψη που ταυτίζεται με το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας. Αυτό της παραγωγής αλλά και της ανεργίας.

Μόλις χθες, 03/04/2016, μια μέρα δηλαδή πριν την μεγαλειώδη σημερινή απεργία, όπου χιλιάδες διαδηλωτές φώναξαν “φτάνει πια ο εμπαιγμός” και όπου συμμετείχε σύσσωμη και η ΕΑΔΕ, ενώνοντας την δική της βροντερή φωνή, παρουσιάσαμε την έκθεση που μας έστειλε το υπουργείο εργασίας, όπου εκεί αναφερόταν πως 89.000 νέοι άνθρωποι βρήκαν εργασία…

Δείτε τώρα μια εικόνα, απόσπασμα από έρευνα για την ανεργία των νέων, που δημοσιεύει η Daily Telegraph:

anergia1_4

Τα σχόλια δικά σας!

Είναι ηλίου φαεινότερον πως διαχρονικά και με συνέπεια, οι εκάστοτε κυβερνώντες, έχουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό και την κοινωνική συνοχή, έχουν ρημάξει τα ασφαλιστικά ταμεία και πλέον αγγίζουν, μέσω αυτών και την Ιδιωτική Ασφάλιση με πρώτο το Επικουρικό Κεφάλαιο!

Σήμερα, 04.02.2016, δημοσιεύσαμε την συνέχεια των επισκέψεων των επικεφαλής των επιμελητηρίων μικρομεσαίων Αθηνών – Πειραιά, στο ΠΑΣΟΚ!

Σίγουρα η αγορά θυμάται πως:

  • Τα Ασφαλιστικά Ταμεία τo 2011, έχασαν 13 δις ευρώ με την εφαρμογή του PSI.
  • Τα τελευταία 40 χρόνια τα αποθεματικά τους παρέμειναν μη εκμεταλλεύσιμα, με την αναγκαστική τοποθέτησή τους στην ΤτΕ με μηδενική απόδοση, ενώ ο πληθωρισμός “έτρεχε” με 25% και ο δανεισμός των τραπεζών ήταν στο 17+%.
  • Την κρίσιμη δεκαετία 1990-2000 τα Ταμεία, Ιδιωτικά και Δημόσια, υποχρεώθηκαν να συμμετάσχουν στο «χρηματιστήριο» και στην συνέχεια στον επενδυτικό όλεθρο των δομημένων ομολόγων, με ανυπολόγιστες απώλειες δεκάδων δις ευρώ.

Και μέσα σε όλα αυτά, σήμερα έσκασε η είδηση πως η τρόικα ζητά από τους Έλληνες, ακόμη περισσότερα μέτρα!

Πόθεν;  

Θα τονίσουμε για ακόμη μια φορά πως η οικονομία και το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας δεν πρόκειται να ορθοποδήσει όσο η ανεργία κινείται στο +25% ή στο +30% που είναι πραγματικά! Όταν η ανασφάλιστη εργασία ξεπερνάει το +20% και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης αποτελούν, δυστυχώς, “οδηγό κατ’ ανάγκη” πολλών επιχειρήσεων, οι οποίες παλεύουν να μείνουν ζωντανές και τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, με την αποδοχή των εργαζομένων μόνο και μόνο για να έχουν δουλειά και να βοηθήσουν και αυτοί με την σειρά τους να μείνουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις, έχοντας το βλέμμα στην επόμενη ημέρα!

Βεβαίως υπάρχουν ανησυχίες της αγοράς, όπως η έρευνα του SETE Intelligens που διαπιστώνει πως οι ξένοι εμπιστεύονται την Ελλάδα για τις διακοπές τους και όλα μπορούν να πάνε καλά, αρκεί να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας έναντι της Ευρώπης στο θέμα των προσφυγικών ροών και να μην έχουμε πρόβλημα με την συνθήκη Schengen!

Όλα μαύρα λοιπόν;

Όχι… Είπαμε! Πάντα θα υπάρχει η αισιοδοξία… Και το χαμόγελο μας! Γιατί όλα αυτά είναι επιλογές να συμβούν. Πολιτικές επιλογές – και συγχωρέστε μας για τον όρο αφού εμείς ασχολούμαστε με την ασφαλιστική αγορά – και δύσκολα θα μας ακούσετε ξανά να αναφερόμαστε σε “πολιτικές επιλογές”.

Δύσκολα όμως άλλοτε, θα κατέβαινε στους δρόμους και η ΕΑΔΕ και δύσκολα θα φανταζόμαστε την Ιδιωτική Ασφάλιση να υφίσταται πλήγμα στον πιο ευαίσθητο τομέα της, όπως αυτόν της αποζημίωσης των πολιτών, θέμα που θα προκύψει και γιαυτό έχουν προειδοποιήσει οι υπεύθυνοι, εάν δεν λυθεί το θέμα του Επικουρικού Κεφαλαίου!

Ας συμφωνήσουμε λοιπόν πως το ποτήρι είναι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο! Επίσης, πως πολλές ευκαιρίες υπάρχουν για εκείνους που εκεί που δεν υπάρχει δρόμος, εκείνοι μπορούν να φτιάξουν έναν και να είναι και μεγάλος! 

Υ.Γ. Ποτέ δεν πνίγηκε κάποιος πέφτοντας στο ποτάμι, παρά μόνο αφού έμεινε βυθισμένος για ώρα μέσα σε αυτό!

Καλή σας συνέχεια…


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen + eleven =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Αισιοδοξία και ενημέρωση και όχι πίκρα και ασχετοσύνη. Αυτό είναι το σύνθημα!! https://www.insurancedaily.gr/108769-2/