ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
728x90jpg
Home Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

12η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» του Ι.Ο.ΑΣ.

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
25/10/2018
in Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
A A
12η Νύχτα χωρίς Ατυχήματα του ΙΟΑΣ
Share on Facebook

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου 2018, χιλιάδες οδηγοί και γενικότερα χρήστες της οδού, σε όλη την Ελλάδα, ενημερώθηκαν για τους σοβαρούς κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ κατά τη διάρκεια της «12ης Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα» του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Πρόκειται για μια βραδιά – θεσμό που στόχο έχει να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς και το ευρύτερο κοινό ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί».

Η εκδήλωση διενεργήθηκε με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από τον κόσμο, για 12η συνεχή χρονιά, ταυτόχρονα με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, με τη συμμετοχή 31 χώρων διασκέδασης σε 30 πόλεις της Ελλάδας: ΑΘΗΝΑ (Χαλάνδρι, Πειραιάς), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΧΑΛΚΙΔΑ, ΠΑΤΡΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ, ΑΜΥΝΤΑΙΟ, ΑΡΓΟΣ, ΝΑΥΠΛΙΟ, ΧΙΟΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΛΑΜΙΑ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, ΑΜΦΙΣΣΑ, ΑΙΓΙΟ, ΑΙΓΙΝΑ, ΑΜΑΛΙΑΔΑ, ΜΕΓΑΡΑ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΑΡΤΑ, ΧΑΝΙΑ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΑΓΡΙΝΙΟ, ΑΛΙΒΕΡΙ.

Διαβάστε Επίσης

Clean Up – Safety Day του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας ΙΟΑΣ

Clean Up – Safety Day του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας ΙΟΑΣ

May 7, 2025
Η βοήθεια δεν είναι πάντα τόσο κοντά… φόρα κράνος (video)

Η βοήθεια δεν είναι πάντα τόσο κοντά… φόρα κράνος (video)

Apr 17, 2025

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Δράσης, από την προετοιμασία μέχρι την υλοποίησή της, πάνω από 900.000 συμπολίτες μας έλαβαν το μήνυμα της βραδιάς: «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας». Ένα μήνυμα πολύ σημαντικό, ένα μήνυμα που σώζει ζωές, και το οποίο στάλθηκε με δυναμικό τρόπο από τους 500 εθελοντές του Δικτύου του Ι.Ο.ΑΣ., οι οποίοι ανέλαβαν να παροτρύνουν τους οδηγούς να μην καταναλώσουν ΚΑΘΟΛΟΥ αλκοόλ στην περίπτωση που θα αναλάμβαναν το ρόλο του «οδηγού της παρέας». Ταυτόχρονα ενημέρωναν και όσους δεν είχαν δίπλωμα οδήγησης ότι δεν θα πρέπει να επιβιβάζονται σε αυτοκίνητα ή δίκυκλα των οποίων οι οδηγοί είχαν καταναλώσει αλκοόλ, αλλά και να δίνουν τη σημαντική αυτή συμβουλή σε όσους περισσότερους μπορούν.

12η Νύχτας χωρίς Ατυχήματα του ΙΟΑΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει έως τώρα από τις περιοχές που συμμετείχαν στη δράση, περίπου 2.000 νέοι φόρεσαν το αναγνωριστικό βραχιολάκι αποδεχόμενοι την πρόσκληση να γίνουν οι ήρωες της βραδιάς. Το 65% ήταν άνδρες και το 35% γυναίκες, στην πλειοψηφία τους μεταξύ 20 – 45 ετών. Το 88% των Οδηγών της Παρέας βρέθηκαν κάτω από το νόμιμο όριο του 0,24 (και 0,9 για επαγγελματίες, νέους οδηγούς και δικυκλιστές) που ορίζει ο ΚΟΚ και επιβραβεύτηκαν με όμορφα αναμνηστικά δώρα. Αντίθετα, 1 στους 8 οδηγούς δεν κράτησε την υπόσχεσή του, με ποσοστό 66% άντρες και 34% γυναίκες. Οι ηλικίες όσων βρέθηκαν πάνω από τα επιτρεπτά όρια κυμαίνονταν ανάμεσα στα 30-48 έτη. Οι εθελοντές του Ινστιτούτου προέτρεπαν τους οδηγούς που είχαν καταναλώσει αλκοόλ να μην οδηγήσουν οι ίδιοι, παρά να επιστρέψουν στο σπίτι τους με τα ΜΜΕ ή να καλέσουν ταξί.

Οι περισσότεροι «ήρωες της βραδιάς», ανάλογα με τη συμμετοχή σε κάθε πόλη, καταγράφηκαν σε Λαμία, Κομοτηνή, Άρτα και Αίγιο ενώ, αντίθετα, τα υψηλότερα ποσοστά οδηγών που είχαν καταναλώσει αλκοόλ εντοπίστηκαν σε Σέρρες, Χανιά, Αμύνταιο και Κόρινθο. Και σε άλλες πόλεις, όμως, δεκάδες οδηγοί βρέθηκαν να έχουν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, παρόλο που είχαν αναλάβει την υποχρέωση να οδηγήσουν την παρέα τους στο σπίτι με ασφάλεια. Πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητικό γεγονός καθώς 1 από τις 3 βασικές αιτίες πρόκλησης τροχαίων συμβάντων και 1 από τους 4 θανάτους στο δρόμο οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Αντίθετα, είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ότι οι οδηγοί που δεν κατανάλωσαν καθόλου αλκοόλ (0,00) και είχαν αναλάβει την υποχρέωση να είναι οι οδηγοί της παρέας, ήταν σημαντικά περισσότεροι, ιδιαίτερα μάλιστα στις πιο νεαρές ηλικίες. Φαίνεται, λοιπόν, πως το Ινστιτούτο εκπροσωπώντας από το 2007 στην Ελλάδα τον Οργανισμό Responsible Young Drivers (RYD) στη δράση Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα (European Night Without Accident) και σε συνδυασμό με τα εκπαιδευτικά του προγράμματα για την Οδική Ασφάλεια, έχει πετύχει τη σταθερά αυξανόμενη ανταπόκριση του κόσμου σε μία πολύ διαδεδομένη πρακτική στο εξωτερικό, στην επιλογή του «Οδηγού της Παρέας». Ταυτόχρονα, είναι αξιοθαύμαστο ότι κάθε χρόνο η δράση αυτή συσπειρώνει εκατοντάδες πολίτες, εθελοντές, φορείς, οργανισμούς, ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε διαρκώς αυξανόμενο αριθμό πόλεων και χώρων νυχτερινής διασκέδασης, για έναν κοινό σκοπό: την ασφάλεια για όλους στους δρόμους της Ελλάδας. Σε μία εποχή που βρίθει από δυσάρεστες ειδήσεις, η δράση αυτή έρχεται να δώσει ελπίδα για κάτι καλύτερο, με τη συνεργασία όλων για ένα κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα.

12η Νύχτα χωρίς Ατυχήματα του ΙΟΑΣ

Η 12η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τροχαίας, υπό την αιγίδα των Περιφερειών της Κεντρικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Κεντρικής Ελλάδας. Ο Όμιλος ΟΑΣΑ συμμετείχε επίσης στην προσπάθεια του Ι.Ο.ΑΣ. με τη μετάδοση των μηνυμάτων της δράσης από τα συστήματα τηλεματικής και τη δημοσιοποίηση των νυχτερινών δρομολογίων για όσους επιθυμούσαν να διασκεδάσουν και να επιστρέψουν στο σπίτι τους με ασφάλεια το Σάββατο το βράδυ.

Η φετινή δράση διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π) και το Σύνδεσμο Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), την ευγενική προσφορά των εταιρειών NESTLÉ ΕΛΛΑΣ, ELBISCO, και «Ο Δρόμος του Τσαγιού» που παρείχαν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους ως μερικά από τα αναμνηστικά δώρα για τους Ήρωες της Βραδιάς, καθώς και της ACS ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ που ανέλαβε το κόστος της μεταφοράς των υλικών σε κάθε πόλη. Η Draeger Hellas υποστήριξε επίσης τη δράση με τη διάθεση δύο αλκοολομέτρων.

Η ενέργεια αυτή, όμως, δεν θα μπορούσε να είναι επιτυχημένη εάν δεν υπήρχε η διαρκής υποστήριξη στην προετοιμασία και το σχεδιασμό της δράσης, ο ενθουσιασμός, η αφοσίωση και η δέσμευση των εθελοντών και των συντονιστών του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς». Στο απαιτητικό έργο του συντονισμού των δεκάδων φορέων και συλλόγων σε τοπικό επίπεδο και στην υλοποίηση της ίδιας της δράσης το βράδυ του Σαββάτου, οι εθελοντές στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί και θερμοί υποστηρικτές. Το μήνυμα της 12ης Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα δεν διαδόθηκε μόνο στις πόλεις που συμμετείχαν στη δράση, αλλά ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα μέσα από τις συνεχείς ενημερώσεις και τις αδιάλειπτες αναρτήσεις των εθελοντών και των συντονιστών στα κοινωνικά δίκτυα.

Το Ινστιτούτο θα ήθελε επίσης να ευχαριστήσει θερμά τους παρακάτω φορείς, συλλόγους και ενώσεις, για την ουσιαστική τους υποστήριξη και την πολύτιμη συμβολή τους στη 12η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα.

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Responsibility Alliance, Συμμαχία για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Δήμος Λαμιέων, Δήμος Τρικκαίων, Δήμος Ρεθύμνης, Δήμος Αμυνταίου, Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ψυχικού, Οργάνωση Τρικάλων «Πράσινη Κιβωτός», Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών & Διασωστών Χαλκίδας, Equal Society – Κέρκυρα, Δημοτική Κοινότητα Αμυνταίου, Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (Ο.Ε.ΝΕ.Φ.), Σωματείο Ασφαλιστών Ν. Τρικάλων, Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας, Πολυτεχνείο Κρήτης – Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος (Εργαστήριο Βιώσιμων και Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων), Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία CIVITAS DESTINATIONS, Α.Λ.Α. Κορινθίας, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ΤΕΙ Θεσσαλίας-Παράρτημα Τρικάλων, Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο», Τοπικό Τμήμα Χίου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, ΕΠΑΛ Αλιβερίου, συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων κ.ά.

Tags: ΙΟΑΣΙΟΑΣ Πάνος Μυλωνάς
new-cover-insurancegif

Related Posts

Το ΑΛΜΑ χτίζει μία κοινωνία ισότιμη και συμπεριληπτική
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Το ΑΛΜΑ χτίζει μία κοινωνία ισότιμη και συμπεριληπτική

by Insurancedaily editorial team
Jul 2, 2025
Δωρεά της MEGA BROKERS στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Αθηναίων
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Δωρεά της MEGA BROKERS στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Αθηναίων

by Insurancedaily editorial team
Jul 1, 2025
Η Allianz βραβεύτηκε για την καμπάνια «Έτοιμοι για Ζωή» στο πλαίσιο της στήριξής της στο Ολυμπιακό & Παραολυμπιακό Κίνημα
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Allianz βραβεύτηκε για την καμπάνια «Έτοιμοι για Ζωή» στο πλαίσιο της στήριξής της στο Ολυμπιακό & Παραολυμπιακό Κίνημα

by Insurancedaily Editorial Team
Jul 1, 2025
efood, Interamerican, Anytime, Deloitte και NAK συμβάλλουν ενεργά στη διάσωση των δασών της Αττικής
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

efood, Interamerican, Anytime, Deloitte και NAK συμβάλλουν ενεργά στη διάσωση των δασών της Αττικής

by Insurancedaily editorial team
Jul 1, 2025
Η Protexa συνεχίζει με συνέπεια να στηρίζει το “Δείπνο Αγάπης” – μια σχέση που χτίζεται με πράξεις
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Protexa συνεχίζει με συνέπεια να στηρίζει το “Δείπνο Αγάπης” – μια σχέση που χτίζεται με πράξεις

by Insurancedaily editorial team
Jun 26, 2025
“iSAVELIVES” App: Μία εφαρμογή που σώζει ζωές
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

“iSAVELIVES” App: Μία εφαρμογή που σώζει ζωές

by Insurancedaily editorial team
Jun 25, 2025
Τα Groupama Safety Boxes επιστρέφουν στις παραλίες για ένα ασφαλές καλοκαίρι
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Τα Groupama Safety Boxes επιστρέφουν στις παραλίες για ένα ασφαλές καλοκαίρι

by Insurancedaily editorial team
Jun 24, 2025
H Generali χορηγός του Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής «Γιατί ‘ναι μαύρα τα βουνά» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

H Generali χορηγός του Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής «Γιατί ‘ναι μαύρα τα βουνά» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

by Insurancedaily editorial team
Jun 19, 2025
Στο Μονακό Sir St. Haji-Ioannou, Κ. Αντωνόπουλος και Luciano Manzo στηρίζοντας το Make-A-Wish             
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Στο Μονακό Sir St. Haji-Ioannou, Κ. Αντωνόπουλος και Luciano Manzo στηρίζοντας το Make-A-Wish             

by Insurancedaily editorial team
Jun 19, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
banner-300x250-03revfinalgif
banner-250-300-2024png
synet-home-300x250gdngif

TOP#5 Insurancedaily

    Εγγραφή στο Newsletter

    +12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

    Facebook Instagram Youtube
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    © MORAX MEDIA Α.Ε.

    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

    Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

    • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
    • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
    • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
    • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
    • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
    • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
    • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ

    © 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ