Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Εκθέσεις Φερεγγυότητας: Σύγκριση Ελλάδας & Κύπρου


Μετά τη δημοσίευση των ενοποιημένων εκθέσεων φερεγγυότητας & χρηματοοικονομικής κατάστασης (SFCR) σε Ελλάδα & Κύπρο, η Prudential Actuarial Solutions προχώρησε στη δημοσίευση τρίτης συγκριτικής έκθεσης με στοιχεία από τις Αφαλιστικές εταιρείες και των 2 χωρών.

Διαβάστε επίσης: Δείτε την SFCR ενοποιημένη έκθεση της Prudential για την Κυπριακή Ασφ. Αγορά 

Διαβάστε επίσης: Έκθεση για τη φερεγγυότητα και τη χρηματοοικονομική κατάσταση της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς

Η εταιρεία αναλογιστών σημειώνει ότι η σύγκριση δεν είναι απόλυτα συμβατή, αφού τα μεγέθη της μέσης ασφαλιστικής εταιρείας σε Ελλάδα & Κύπρο είναι σαφώς διαφορετικά ενώ όπως και στις προηγούμενες εκθέσεις έχει ξεχωρίσει τις συγκρίσεις με βάση των κλάδο δραστηριοποίησης των Ασφαλιστικών εταιρειών.

Ο δείκτης φερεγγυότητας της μέσης κυπριακής και ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας με βάση τον κλάδο δραστηριοποίησής της είναι ο εξής:

Όπως παρατηρείται η μέση ασφαλιστική εταιρεία Ζωής έχει υψηλότερο Δείκτη Φερεγγυότητας σε σχέση με τις άλλες κατηγορίες και στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα. Επιπλέον, παρατηρούμε ότι ο δείκτης της μέσης κυπριακής εταιρείας Γενικών Ασφαλίσεων υπερέχει κατά 16% της αντίστοιχης ελληνικής. Τέλος, το αντίστροφο παρατηρούμε ότι ισχύει για την μέση Μικτή κυπριακή και ελληνική ασφαλιστική εταιρεία.

Δείτε εδώ ολόκληρη την συγκριτική έκθεση 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Εκθέσεις Φερεγγυότητας: Σύγκριση Ελλάδας & Κύπρου! https://www.insurancedaily.gr/ekthesis-ferengyotitas-sygkrisi-elladas-kyprou/