ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
ergo-my-ome-728-90jpg
Home Ειδήσεις Οικονομία - Πολιτική

Επιτυχία για Alpha Bank και Πειραιώς, Έπεται Εθνική και Eurobank

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
25/03/2014 - Updated on 21/03/2017
in Οικονομία - Πολιτική
A A
Επιτυχία για Alpha Bank και Πειραιώς, Έπεται Εθνική και Eurobank
Share on Facebook

Alpha BankΠρόκριμα για Εθνική αλλά και Eurobank αναμένεται να είναι η επιτυχία των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς με την έκδοση νέων κοινών μετοχών ύψους 1,2 δισ. και 1,75 δισ. ευρώ αντίστοιχα. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα καθοριστεί από τη ζήτηση.

Η Alpha Bank με χθεσινή ανακοίνωσή της κάνει λόγο για σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, προς απόκτηση 1.846.153.846 νέων μετοχών στην τιμή των 0,65 ευρώ ανά μετοχή. Η εισήγησή της προς την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων είναι για τιμή νέων μετοχών σε 0,65 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Πόσα έσοδα έχουν οι τράπεζες από το bancassurance

Πόσα έσοδα έχουν οι τράπεζες από το bancassurance

Aug 27, 2025
Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού προσφεύγει η Εθνική Τράπεζα

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού προσφεύγει η Εθνική Τράπεζα

Jul 3, 2025

Για το βιβλίο προσφορών της Τράπεζας Πειραιώς πηγές της τράπεζας ανάφεραν χθες ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το βιβλίο των προσφορών έκλεισε αργά το απόγευμα και πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου θα δημοσιευθεί η ανακοίνωση.

Η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank ήταν εξαρχής πλήρως καλυμμένη από τους αναδόχους. Αλλά και η Πειραιώς ποντάρει στο ισχυρότατο επενδυτικό ενδιαφέρον που αποτυπώθηκε στην υπερκάλυψη κατά 6 φορές της ομολογιακής έκδοσης την προηγούμενη εβδομάδα (ζητούσε περίπου 500 εκατ. ευρώ και προσφέρθηκαν 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο στο 5%, σημαντικά χαμηλότερο του αναμενόμενου).

Μετά, αρχίζουν τα πιο… δύσκολα καθώς η Εθνική θα ζητήσει 2,2 δισ. ευρώ. Αλλά και για την Eurobank δρομολογούνται οι αλλαγές, μετά την κατάθεση την Παρασκευή του νομοσχεδίου που θα καθορίζει την τιμή πώλησης…

Στο πεδίο των αυξήσεων της Alpha και της Πειραιώς, είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή οι γενικές συνελεύσεις των μετόχων τους, με θέμα την κεφαλαιακή τους ενίσχυση. Ουσιαστικά η διαδικασία ξεκίνησε χωρίς την τυπική έγκριση από τις γενικές συνελεύσεις καθώς σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, θεωρείται δεδομένη αφού το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – ΤΧΣ είναι ο βασικός μέτοχός τους,,,.

Το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών (book-building process) για επενδυτές εκτός της Ελλάδας, ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας και για τις δύο τράπεζες.

Με τα χρήματα από την αύξηση οι τράπεζες θα καλύψουν τις ανάγκες που προέκυψαν από τα stress tests και τις προνομιούχες μετοχές του δημοσίου (νόμος Αλογοσκούφη 2009) που προαιρετικά πρέπει να πληρωθούν.

Η Πειραιώς καθιστά σαφές ότι θα υπάρξει και δημόσια προσφορά για την εγχώρια αγορά, ενώ η Alpha κάνει λόγο για προσφορά σε ειδικούς επενδυτές του εξωτερικού επισήμως, με στελέχη όμως να μην το αποκλείουν στην συνέχεια.

Οι δύο ανακοινώσεις της ALPHA BANK

“Στα πλαίσια της ήδη ανακοινωθείσας πλήρως εγγυημένης προσφοράς νέων κοινών μετοχών εκδόσεως της Alpha Bank Α.Ε. (η “Τράπεζα”), που η τελευταία προτίθεται (μετά κατάργηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως) να διαθέσει, συνολικού ύψους αντλουμένων κεφαλαίων Ευρώ 1,2 δισεκατομμυρίων, γνωστοποιείται ότι, σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών, προέκυψε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον προς απόκτηση 1.846.153.846 νέων μετοχών στην τιμή των Ευρώ 0,65 ανά μετοχή. Η προσφορά των μετοχών έγινε προς ειδικούς επενδυτές, εκτός Ελλάδος.

Κατ’ ακολουθία, η Τράπεζα προτίθεται να εισηγηθεί στην από 28 Μαρτίου 2014 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων όπως ορίσει την τιμή διαθέσεως των νέων μετοχών σε Ευρώ 0,65 και εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης όπως ολοκληρώσει την αύξηση κεφαλαίου δια ιδιωτικής τοποθετήσεως. Η ολοκλήρωση της προσφοράς τελεί, μεταξύ άλλων, υπό την έγκριση των Εκτάκτων Συνελεύσεων των κατόχων κοινών και προνομιούχων μετοχών, ως επίσης και του Διοικητικού Συμβουλίου, της Τραπέζης, που άπαντα πρόκειται να συνέλθουν στις 28 Μαρτίου 2014”.

Την Δευτέρα η τράπεζα ανακοίνωσε ότι «η Alpha Bank Α.Ε. (“Alpha Bank”) ανακοινώνει σήμερα τη διεξαγωγή πλήρους εγγυημένης προσφοράς νέων κοινών μετοχών εκδόσεώς της, που θα λάβει χώρα με κατάργηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως, με στόχο την άντληση ποσού Ευρώ 1,2 δισεκατομμυρίων. Τα κεφάλαια από την προσφορά θα χρησιμοποιηθούν για την κεφαλαιακή ενίσχυση της Τραπέζης με υψηλής ποιότητος εποπτικά κεφάλαια, η οποία θα διευκολύνει την επαναγορά των προνομιούχων μετοχών κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου ύψους Ευρώ 940 εκατομμυρίων. Η προσφορά θα γίνει προς ειδικούς επενδυτές, εκτός Ελλάδος. Η ολοκλήρωση της προσφοράς τελεί υπό την έγκριση των Εκτάκτων Συνελεύσεωντων κατόχων κοινών και προνομιούχων μετοχών της Τραπέζης, καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου της Τραπέζης, που άπαντα πρόκειται να συνέλθουν στις 28 Μαρτίου 2014».

logo pireus bankΗ ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς 

«Σε συνέχεια της από 6 Μαρτίου 2014 ανακοίνωσης της Τράπεζας Πειραιώς (εφεξής η «Τράπεζα Πειραιώς» ή η «Τράπεζα») σχετικά με την πρόθεσή της να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών μέσω έκδοσης νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων (η «Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου»), η Τράπεζα ανακοινώνει το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για επενδυτές εκτός Ελλάδας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας θα ζητήσει από τη προγραμματισμένη έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της 28ης Μαρτίου 2014 (η «ΕΓΣ») να προχωρήσει στην Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα και τους ειδικότερους όρους και θα εισηγηθεί προς την ΕΓΣ ένα συνολικό ποσό κεφαλαίων προς άντληση ύψους έως €1,75 δισ. Εκτός από το τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών για επενδυτές εκτός Ελλάδας, αναμένεται ότι η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα απευθυνθεί και σε επενδυτές στην Ελλάδα με δημόσια προσφορά, με την επιφύλαξη της λήψης όλων των απαραίτητων εγκρίσεων και αδειών.

Οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Deutsche Bank AG London Branch και Goldman Sachs International θα λειτουργήσουν από κοινού ως %ιεθνείς Συντονιστές (Joint Global Coordinators) και %ιεθνείς %ιαχειριστές (Joint Bookrunners) και η Mediobanca-Banca di Credito Finanziario S.p.A. και UBS Limited ως Συνδιαχειριστές (Co-Bookrunner) της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου και η BNP Paribas ως %ιεθνής Συνδιαχειριστής (Co-Lead Manager), πάντα σε σχέση με επενδυτές εκτός Ελλάδος».

Tags: AlphabankΕθνική Τράπεζα
new-cover-insurancegif

Related Posts

Αναγκαία η παράταση για την εφαρμογή του συστήματος πληρωμών IRIS
Οικονομία - Πολιτική

Αναγκαία η παράταση για την εφαρμογή του συστήματος πληρωμών IRIS

by Insurancedaily editorial team
Oct 29, 2025
Λαμπερή εκδήλωση του Ε.Ε.Α. για τις Γυναίκες με Όραμα
Οικονομία - Πολιτική

Λαμπερή εκδήλωση του Ε.Ε.Α. για τις Γυναίκες με Όραμα

by Insurancedaily editorial team
Oct 22, 2025
ΥΠΕΚΑ Ν. Κεραμέως: Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν τα μισά άρθρα του εργασιακού νομοσχεδίου παρά τις μεγάλες κοινοβουλευτικές αντιδράσεις
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΥΠΕΚΑ Ν. Κεραμέως: Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν τα μισά άρθρα του εργασιακού νομοσχεδίου παρά τις μεγάλες κοινοβουλευτικές αντιδράσεις

by Insurancedaily editorial team
Oct 17, 2025
ΕΕΑ: «Γυναίκες με Όραμα: από την Αρχαία Ελλάδα στη Σύγχρονη Πραγματικότητα»
Οικονομία - Πολιτική

ΕΕΑ: «Γυναίκες με Όραμα: από την Αρχαία Ελλάδα στη Σύγχρονη Πραγματικότητα»

by Insurancedaily editorial team
Oct 15, 2025
ΕΕΑ: Αποκαλυπτήρια του πρώτου αγάλματος αφιερωμένου στους μικρομεσαίους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Οικονομία - Πολιτική

ΕΕΑ: Αποκαλυπτήρια του πρώτου αγάλματος αφιερωμένου στους μικρομεσαίους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

by Insurancedaily editorial team
Oct 13, 2025 - Updated on Oct 14, 2025
ΤτΕ: Οι υποψήφιοι στις εξετάσεις 19 – 20 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη
Οικονομία - Πολιτική

Έρχεται το ψηφιακό ευρώ: Τι αλλάζει

by Insurancedaily editorial team
Sep 26, 2025
Σε livestreaming το Δ.Σ. ΕΕΑ: Φορολογία, έρευνα της MRB και θέματα οικονομίας και τραπεζών στην ατζέντα
Οικονομία - Πολιτική

Σε livestreaming το Δ.Σ. ΕΕΑ: Φορολογία, έρευνα της MRB και θέματα οικονομίας και τραπεζών στην ατζέντα

by Insurancedaily editorial team
Sep 22, 2025 - Updated on Sep 23, 2025
Ν. Κεραμέως: Ο κατώτατος μισθός θα συνδέεται με την πραγματική οικονομία
Οικονομία - Πολιτική

Η ΥΠΕΚΑ Ν. Κεραμέως εκκινεί τον διάλογο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το εργασιακό νομοσχέδιο

by Insurancedaily editorial team
Sep 12, 2025
Σωστή η μείωση της φορολογίας – Απουσία μέτρων για την ακρίβεια και την τόνωση της επιχειρηματικότητας
Οικονομία - Πολιτική

Σωστή η μείωση της φορολογίας – Απουσία μέτρων για την ακρίβεια και την τόνωση της επιχειρηματικότητας

by Insurancedaily editorial team
Sep 8, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
300x250-4gif
medifirstlaunchcampaign300x250pxgif
technopan-koufomata-pvcpng

TOP#5 Insurancedaily

  • Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών εισάγει πρώτος τη νέα εποχή «πράσινων χειρουργείων» στην Ελλάδα

    Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών εισάγει πρώτος τη νέα εποχή «πράσινων χειρουργείων» στην Ελλάδα

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Η Allianz γιόρτασε το Olympic Day με μήνυμα «Κάθε Μέρα Νικητής»

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Yπεραποδίδουν τα ΑΚ των ασφαλιστικών εταιρειών

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Συμμετοχή της Fairfax στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ