Αστική Ευθύνη

Η Εκδήλωση της ΕΑΕΕ για την Αστική Ευθύνη

ΕΑΕΕ

ΕΑΕΕΠάνω από 100 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς συμμετείχαν την Πέμπτη, 29.5.2014 στην πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση για θέματα Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών & Ιατρών που διοργάνωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), με πρωτοβουλία της αρμόδιας Επιτροπής Αστικής Ευθύνης & Επαγγελματικών Ευθυνών.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο κ. G. Zorgno, Πρόεδρος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης ανέφερε πως κύριος στόχος αυτής της πρωτοβουλίας -πέραν της παρουσίασης των εν λόγω ασφαλιστικών καλύψεων- είναι ο προβληματισμός και η ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των αρμοδίων στελεχών των εταιριών με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του Κλάδου Αστικής Ευθύνης.

Ο κ. Δ. Μάνος, Μέλος της Επιτρ. Αστικής Ευθύνης ΕΑΕΕ επικεντρώθηκε στην Αστική Ευθύνη Διαμεσολαβητών παρουσιάζοντας την ασφαλιστική κάλυψη, τη νομοθεσία που τη διέπει αλλά και τους προβληματισμούς που προκύπτουν από την εφαρμογή της. Επιπλέον, αναφέρθηκε σε πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στην παραγωγή ασφαλίστρων, το πλήθος συμβολαίων, τις ζημιές και τις πληρωμές κ.ά. Ο κ. Μάνος παρουσίασε, τέλος, πραγματικά παραδείγματα – περιπτώσεις ενεργοποίησης της ασφάλισης του διαμεσολαβητή.

Ακολούθησαν η κ. Ι. Βαρσάνη, Μέλος της Επιτρ. Αστικής Ευθύνης ΕΑΕΕ και ο κ. Δ. Βούτσινος, Δικηγόρος, οι οποίοι εστίασαν στην Αστική Ευθύνη Ιατρών. Μέσα από την επισκόπηση των καλύψεων του ασφαλιστηρίου Αστικής Ευθύνης Ιατρών, τη συγκριτική παρουσίαση στοιχείων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ε.Ε., τα στατιστικά στοιχεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και την παραπομπή σε πραγματικά παραδείγματα ζημιών, οι ομιλητές σκιαγράφησαν τον κλάδο.

Δείτε την παρουσίαση για την ασφάλιση Ιατρών εδώ και των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών εδώ.

 

 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − twelve =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η Εκδήλωση της ΕΑΕΕ για την Αστική Ευθύνη! https://www.insurancedaily.gr/i-ekdilosi-tis-eaee-gia-tin-astiki-efthy/