Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η INTERAMERICAN κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα

Γιάννης Καντώρος

Για μια ακόμη χρονιά -την έβδομη στη σειρά- τα διεθνούς κύρους Global Insurance Awards ανέδειξαν την INTERAMERICAN ως την «καλύτερη ασφαλιστική εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα» για το 2017. Ο θεσμός, που οργανώνει σε ετήσια βάση το παγκοσμίως καταξιωμένο οικονομικό περιοδικό «World Finance», αναγνωρίζει ανά χώρα τις κορυφαίες στις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες επιχειρήσεις ανά κλάδο μέσα από αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης σε δύο στάδια, με κριτήρια τη διαφοροποίηση και καινοτομία, τις αποτελεσματικές πρακτικές, την οικονομική ευρωστία και βιώσιμη ανάπτυξη.

Η INTERAMERICAN διακρίνεται για το ισχυρό brand και την ηγετική θέση της στην ελληνική αγορά των Γενικών Ασφαλίσεων. Στρατηγικά, η εταιρεία με γνώμονα την εστίαση στον πελάτη έχει επικαιροποιήσει τις προτεραιότητές της στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου αξιοποιώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, την καθετοποίηση και αυτοματοποίηση στη διαχείριση και την αυξανόμενη διείσδυση μέσω διαδικτύου, ενώ και στους λοιπούς κλάδους των Γενικών στοχεύει σε επιλεκτική και κερδοφόρο ανάπτυξη, με δραστηριοποίηση και σε νέους τομείς (γεωργικές ασφαλίσεις, αστική ευθύνη, ασφάλιση εγγυήσεων κ.ά.) πέραν των παραδοσιακών. «Βασικός στόχος της INTERAMERICAN είναι να κτίζει και στις Γενικές Ασφαλίσεις ολιστικά την εμπειρία του πελάτη: από την επικοινωνία, το underwriting και την πώληση, μέχρι την εξυπηρέτηση, την ανανέωση του συμβολαίου και την αποζημίωση, σε κάθε σημείο επαφής μαζί του. Κάθε διάκριση της εταιρείας έρχεται να επιβεβαιώσει την προσέγγιση των στόχων μας στην υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού και την εστίαση στον πελάτη» επισημαίνει ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων διακρίθηκε για το 2017 και στον ελληνικό θεσμό βραβεύσεων «True Leaders».

Χαρακτηριστικό δείγμα πρωτοπορίας για την Ελλάδα είναι η εφαρμογή από την INTERAMERICAN στις Γενικές Ασφαλίσεις του Μερικού Εσωτερικού Μοντέλου (Partial Internal Model) για τον υπολογισμό της κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας, που ενεργοποιήθηκε μετά την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία του Solvency II. Η εταιρεία, κατά το 2017, ανέπτυξε περαιτέρω τις ισχυρές συνεργασίες για πώληση ασφαλιστικών προϊόντων στις Γενικές με άλλα μεγάλα brands λιανικής, ενώ επεξέτεινε τις δραστηριότητες της στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου και στην Κύπρο με την Anytime, που αποτελεί την πρώτη direct ασφάλιση στη χώρα μας. Πέρυσι, η INTERAMERICAN στις Γενικές Ασφαλίσεις κατέγραψε εξαιρετική κερδοφορία, αυξημένη κατά 38% σε σχέση με το 2016 μετά τους φόρους, ενώ παραγωγικά, οι δραστηριότητες Γενικών απέδωσαν το 54% επί του συνόλου των μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων του ομίλου.


2 Comments

2 Σχολια

 1. Πιο κερδοφόρος ίσως. Καλύτερη...;

  Mar 1, 2018 at 12:21 PM

  Στην μέτρηση της “καλύτερης εταιρείας” των διαφόρων ασφαλιστικών διαγωνισμών θα έπρεπε οπωσδήποτε να συμπεριλαμβάνεται στις παραμέτρους μέτρησης και το ποσοστό των αποζημιώσεων που παίρνουν την οδό της δικαιοσύνης ή δεν πληρώνονται. Γιατί αν κάποια ασφαλιστική δεν αποζημιώνει σωστά και το κάνει συστηματικά, είναι φυσικό να αυξάνονται αντίστοιχα όλα τα στοιχεία κερδοφορίας της. Πιο κερδοφόρος ασφαλιστική δεν μεταφράζεται λοιπόν και σε “καλύτερη” ασφαλιστική! Αυτό είναι απλά παραπληροφόρηση και διαφήμιση… Πόσο μάλλον όταν από κάποια ασφαλιστική παρέχονται προγράμματα όπου ο πελάτης δεν έχει καν τον δικό του ασφαλιστικό σύμβουλο, άρα είναι πιθανότερο να μην γνωρίζει καν τα δικαιώματά του για να τα διεκδικήσει έναντι της ασφαλιστικής… (Παίρνουμε σαν δεδομένο ότι στατιστικά οι πελάτες συμπεριφέρονται το ίδιο απέναντι σε όλες τις ασφαλιστικές και δεν έτυχαν οι… απατεώνες μόνο σε μια)

  • Πιο κερδοφόρος ίσως. Καλύτερη...;

   Mar 1, 2018 at 12:23 PM

   Να διευκρινήσω ότι το “παραπληροφόρηση” δεν στοχεύει βέβαια το συγκεκριμένο site, αλλά τους διαγωνισμούς με τις μή σωστές παραμέτρους μέτρησης…

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 7 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η INTERAMERICAN κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα! https://www.insurancedaily.gr/interamerican-koryfea-asfalistiki-eteria-genikon-asfaliseon-stin-ellada/