Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Διπλό μπόνους στον κλάδο Αυτοκινήτων


Ως διπλό μπόνους για τις ασφαλιστικές εταιρείες αποδεικνύεται η αύξηση των νέων ταξινομήσεων στην αγορά αυτοκινήτου, αλλά και η ένταξη στο στόλο των ασφαλισμένων οχημάτων εκατοντάδων χιλιάδων ανασφάλιστων ΙΧ.

Τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι συνολικά, στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών κινήθηκαν ανοδικά κατά 8% ως έναντι του 2016 και σε ότι αφορά ειδικότερα τον Ιούλιο, φέτος, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +19,7%, σε σχέση με τον περυσινό Ιούλιο.

Επίσης, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή τον περασμένο Ιούλιο κυκλοφόρησαν στη χώρα για πρώτη φορά 14.998 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα) έναντι 11.687  τον αντίστοιχο μήνα του 2016, καταγράφοντας άνοδο 28,3%. Όσο για το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2017, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 99.588 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα) από 84.217 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του 2016, καταγράφοντας αύξηση  18,3 %.

Οι ανωτέρω μεταβολές επιδρούν θετικά στα παραγωγικά μεγέθη των ασφαλιστικών εταιρειών, δεδομένου ότι ο ασφαλισμένος στόλος τους διογκώνεται, ενώ τονωτική ένεση αποτέλεσε και η προσθήκη περί των 850.000 ανασφάλιστων οχημάτων που υπολογίζεται ότι απέκτησαν σήματα ασφάλισης από τις αρχές του φετινού έτους.

Κύκλοι της αγοράς αναφέρουν ότι στο βαθμό που το υπουργείο Οικονομικών επιμείνει στο κυνήγι των ανασφάλιστων οδηγών ο στόλος των ασφαλισμένων οχημάτων μπορεί να ξεπεράσει κατά ακόμη 200.000 το σημερινό δυναμικό του, που υπολογίζεται ότι ήδη υπερέβη τα 6,500 εκατ. οχήματα.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen + 20 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Διπλό μπόνους στον κλάδο Αυτοκινήτων! https://www.insurancedaily.gr/diplo-bonous-ston-klado-aftokiniton/